twitter borsatoBen hield van schrijven. Vroeger schreef ze stapels brieven en verstuurde grote aantallen kaartjes om het contact met geliefden en vrienden te onderhouden. Internet bood nieuwe mogelijkheden: websites, Hyves, Twitter en toen ook Facebook. Ben was er steeds bij en druk met schrijven en contacten onderhouden. Ze hield ook haar populariteit op Twitter bij o.a. de top 10 van meest gelezen twitteraars in NL en natuurlijk ook haar concurrenten. Op een keer vroeg ze aan Tom Beek "Wie is die Borsato?".

Haar eerste blogs werden gepubliceerd op briljantbenny.nl en voor onze kleinkinderen op vanomaben.nl. Over NLP schreef ze op nlnlp-blogspot.nl. In de loop van de tijd werd briljantbenny.nl omgezet naar benlicher.nl en blogspot naar nlpmij.nl.

De blogs die meegingen naar benlicher.nl beginnen in 2006. In 2012 stopte Ben met het schrijven van blogs. Ze had toen net breinbreier.nl galanceerd en vlak daarna ook schoonvel.nl. Begin 2014 verschenen de allerlaatste blogs, over de periode rond haar operatie.

De serie hieronder begint met het oudste artikel, het meest recente artikel vind je dus aan het eind.

En ik maar stoeien met vanalles om dit blog ingericht te krijgen. Kijk ik eens op wat andere blogs. Goeie genade wat een boel en wat een boel leuke! Ik denk dat ik de mijne maar heel simpel hou :-) Eerst maar eens zorgen dat alles werkt zoals ik wil dat het werkt, want zover ben ik nog niet eens. Je weblog in 3 stappen en dan begint het feest pas echt :-) 't Lijkt wel NLP. Eerst je certificaat halen en dan echt gaan leren in het leven om je heen!

Nu ga ik naar buiten. De zon schijnt.

Die "over mijzelf" pagina, daar heb ik weer de hele tijd naar gezocht om die aan te kunnen passen. Uiteindelijk gevonden maar hoe ik daar nou een leuke link in krijg is me nog niet duidelijk. Maar ergens stond: eenvoud en kwaliteit. Dat is wat ik in mijn werk als basis aanhoud. Ik heb er warmte bijgezet. Maar ja, wat is die warmte nou?  Het sms-je van mijn klant van vanochtend bijvoorbeeld:

Bedankt dat je me weer eens de ongezouten waarheid hebt verteld.

Haha, er zat wel een beetje peper bij, heb ik teruggestuurd. Da's warmte denk ik. Gewoon de (ongezouten en goed gepeperde) waarheid kunnen zeggen en elkaar nog steeds aardig vinden. Met respect en compassie en een snufje liefde. En toen zag ik ineens WEK. Warmte, Eenvoud en Kwaliteit. Hé, wordt wakker en wek die sluimerende held in je. Wek de liefde voor jezelf. Wordt wakker en ga je leven leven alsof je nog alle tijd van de wereld hebt.

Of een trotse Leeuw Ascendant en lemniscaat. Bekijk het maar :-). Toen ik deze zomer - in plaats van vakantie vieren - besloot dat ik wilde blijven leven - en een levensbedreigende kwaal ging overwinnen -, besloot ik ook om de juwelen die ik nooit meer draag naar m'n collega Astrologe, Goudsmid en Juwelier te brengen.Het had voor mij te maken met opruimen van het verleden, en alles wat ik nog wilde bewaren een nieuwe glans geven en nu leven met toekomstplannen.... Nou ja, zegt deze Leeuw Ascendant, zolang ze goudsmid is, is ze ook m'n vriendin :-))

Dus de dag voor m'n operatie zijn we naar Bemmel gereden met een zakje vol niet meer gedragen sieraden. Kapot kettinkje, oorbellen en nog veel meer dat ik niet meer draag, het bandje van m'n oma's horloge (en m'n oma is al 26 jaar dood). Later in Frankrijk, tijdens die workshop ('het beroep in de horoscoop') hebben we nog eens gebrainstormd en heb ik aangegeven wat ik wilde met al dat spul. Hmm, gister kwamen we erachter dat het eigenlijk m'n eigen ontwerpen zijn (jah, hier spreekt de Leeuw Asendant in volle glorie :-).

En vandaag heb ik m'n nieuwe armband om. Het is een verhaal. Het is ons verhaal. Dat van Bas en mij. Het horlogebandje van Oma, waar ze zo trots op was. En ik ben nog steeds trots op haar. M'n dolfijntje, waar ik zo dol op ben. De oorbellen die ik kreeg toen we elkaar net leerden kennen (26 jaar geleden Bas&ik), die 10 steentjes toen we 10 jaar getrouwd waren, die oorbel die ook zoveel sentiment in zich heeft en ik heb minstens 2 jaar gezocht heb naar die andere, die ik nog steeds kwijt ben. Alles - ons verhaal - zit erin. Ik moet wel m'n leesbril erbij opzetten om echt van de schoonheid te kunnen genieten :-). Haha, visueel in dit geval  :-).

Ja, die Lemniscaat, symbool voor oneindigheid, eeuwigheid enzo. Ik roer hem sinds eind jaren '60 door sausjes, badwater van de kinderen en nog steeds door Ben's Wonder Cream en door het badwater van m'n kleinkinderen. Maar nu ik m'n oude ring en hanger van rookkwarts in zo'n Lemniscaat heb hangen, hoef ik die maar even vast te pakken en dan voel ik dat ik Eeuwig Ben. Dank je Leontine. Morgen geven we een hypnosetraining. Dus nu ga ik echt naar bed. CU, Ben

Ps, ja als je iets met je oude sieraden wilt doen ....! En als je van oude troep af wilt, troep die je belemmert ...of mail me waar je vanaf wilt.

Kijk op How to loose custumors in ten simple steps om weer eens te kunnen glimlachen.

Taoism: Shit happens
Confucianism: Confucius says shit happens
Buddhism: If shit happens it isn't really shit
Zen: What is the sound of shit happening
Hinduism: This shit has happened before
Islam: If shit happens, it is the will of Allah
Protestantism: Let shit happen to someone else
Catholicism: If shit happens, you deserve it
Agnotism: What is this shit?
Atheism: I don't believe this shit
Judaism: Why does this shit always happen to us?
Jehovah witness: Let me into your house and I tell you why shit happens
Ba'hai: What shit?
Born again: We are saved from our shit
Mysticism: Allow the shit to flow freely - become one with the shit
The Secret: You visualised it, it's The Law of Attraction
Astrology: It's the planet's
NLP: Change the picture of shit

Oh ja, ik wou nog een leuk stukje schrijven over meditatie, elke dag enzo, als je ergens zit te wachten ofzo, maar dat past nu niet meer op die pagina. Naar binnen willen gaan en naar binnen willen kijken heeft niet zo veel nut. Ben je nog steeds met je ego bezig!?

Hoe kun je nou naar binnen gaan? Je bent er al! Het is gewoon niet naar buiten kijken, dan ben je binnen! En concentreer je nergens op, laat alles gewoon voorbij komen alsof je naar een film kijkt. Het heeft niets met je ego te maken en alles met je Nu Zijn wat je Bent, Hier.

Ik ben verslingerd aan Sudoku, jawel. Dat ik elke dag een potje 'moet' is een fikse overtuiging die ik er niet uit wil NLP-en :-). En ik heb een heerlijk script gevonden om het online te kunnen spelen. Op de site waar het op staat, staan ook tips en spelregels, en je kunt er gratis papieren versies voor Sudoku's samenstellen en printen.

Er staat ook veel reclame en die wil ik niet elke dag zien. Je hebt wel Java nodig. Dat kun je gratis downloaden (Firefox/Mozilla) of voor andere browsers als je nog geen Java hebt.

Klik hier voor een andere Sudoku website. Trouwens, voor Sudoku op papier en nog meer leuke dingen kun je eens gaan kijken op Pocketmod, geweldig leuk! Relax en speel nu een potje Sudoku :-).

ursulaR&K noemen me Ursula, een of ander figuur uit een Walt Disney film. Als NLP* 'toveren met een glimlach', en R&K kennende :-), vat ik hem wel, Ursula is een onderwaterheks :-).

Hoewel Robert Dilts binnen NLP Disney gemodelleerd heeft en er leuke dingen mee heeft gedaan heb ik de 'echte' Urasula nog nooit gezien.

 

 

 

 

 

 

 

He Ben, Ik heb net het boek van Tolle uit: de kracht van het NU, en wat staat er op jouw site?

Hoe kun je nou naar binnen gaan? Je bent er al! Het is gewoon niet naar buiten kijken, dan ben je binnen! En concentreer je nergens op, laat alles gewoon voorbij komen alsof je naar een film kijkt. Het heeft niets met je ego te maken en alles met je Nu Zijn wat je Bent, Hier.

Weet je dat ik mij al jaren afvroeg hoe om te gaan met minder prettige gevoelens, emoties? Wegdrukken leek me geen optie, erover (blijven) praten geeft ze alleen maar energie en voeding.. ik wist het niet.. tot ik Tolle las, ineens voelde ik het: toeschouwer zijn. Laat ze komen maar denk niet, geen etiketten, geen verklaringen vinden, gewoon laten zijn.. kijk er naar. In het NU zijn. En weet je wat er gebeurt? Ze lossen op, ze verdwijnen.. het is echt geweldig, het werkt! Zo simpel eigenlijk.. Doeg! A.

> Goed he, ik liet me inspireren door het boek: Ik Ben Zijn, van Shri Nisargadatta Maharaj.
> Inderdaad, het heeft mijn 'leven gered'. Vorig jaar toen ik kanker had en door al die ellende ging. NU ZIJN. En ik werd er zo goed in dat ik soms niet meer wist wat het gister voor een dag was. Maar dat is NU weer over. Door NU te ZIJN wat ik BEN heb ik NU ook geen zorgen meer :-).

En ik heb zo'n heerlijke naam :-). Groet Ben

nee2 vaak gehoorde antwoorden als je een idee oppert.

Dan zegt iemand:
"Nee, want dat hebben we al eens gedaan."
"Nee, want dat hebben we nog nooit gedaan."

Beide antwoorden zijn niet helemaal waar, nauwkeurig of praktisch, toch krijg je het vaak te horen. Seth Godin

 

 

 

 

 

Bevroren druiven in je koele glaasje witte wijn of rosé om die lang koel te houden zonder dat je goede wijn verdund wordt. Zelfs in rode wijn. Kamertemperatuur voor rode wijn is 18 graden, dus als het heel heet is kan rode wijn ook wel een bevroren druifje gebruiken.

In de Sahel (40 graden +) stond onze rode wijn in de koelkast en gingen er ijsblokjes in. Toen wist ik dat nog niet van die druifjes en die plastic dingen die je kunt bevriezen heb ik altijd vreselijk gevonden.

kiwiAllerlei ander zomers fruit om je watertje te aromatiseren: schijfjes citrusvruchten, kersen of aardbeien en allerlei ander fruit kun je goed bevriezen en geven je water een lekker smaakje (kiwi's ook). Of vers, een schijfje komkommer, appel of citroen is al genoeg om een liter water een vleugje frisheid mee te geven. Druiven, kersen, bessen en ander fruit - met zo'n schilletje - dat je helemaal bevriest - geven geen smaak af en dienen gewoon als ijsblokje. Als het drankje op is, opeten. Njamnjam.

En het ziet er zo feestelijk en zomers uit dat het zelfs in de winter een goed gevoel en een mooi beeld oproept!

paraplu2Ik kan me herinneren dat ik als kind al die stukjes kristal aan moest nemen als m'n moeder op tafel stond om ze eraf te halen, dan gingen ze in een sopje enzo en moest ik ze weer, met katoenen handschoentjes aan, teruggeven.

Als je nu gewoon een open paraplu eronder hangt (omgekeerd) en dan een schoonmaakmiddel of ramenwasspul eroverheen sproeit en dan nog een keer nasproeit met water en azijn ... en je laat dat lekker in die paraplu druppelen, droog föhnen en klaar ben je. Niet in de snoertjes en draadjes sproeien natuurlijk anders krijg je werkelijk een lichtfestijn :-).

evolutionBig

Is tie leuk of is tie leuk? Ik kwam hem tegen op de site van Michael K. Bergman Die hem weer ergens anders tegenkwam. Als je in Google zoekt op evolution.jpg kom je hem ook tegen. Wie het gemaakt heeft is niet bekend.

mobieltjeBen je ook al zo gewend aan je mobieltje? Het is tegelijkertijd je telefoonboek toch? M'n oudste dochter stuurde laatst haar nieuwe adres via SMS. In één klap de hele vrienden- en familiekring op de hoogte.

De mensen waar je regelmatig contact mee hebt staan er vast wel in maar heb je ook aan noodgevallen gedacht? Vroeger hing er vaak zo'n lijstje naast de telefoon. Controleer eens of je de echt belangrijke nummers erin hebt staan:

 1. Voor noodgevallen: 112 (in alle Europese lidstaten)
 2. Een contactpersoon in noodgevallen. ICE (In Case of Emergency, in nood) wordt internationaal steeds meer gebruikt. Stel dat er iets met je aan de hand is, dan kijken hulpverleners vaak in je mobiel. Je kunt hier het nummer van iemand die je kan helpen of beslissingen kan nemen neerzetten. Bij mij staat er: "ICE Bas echtgenoot", "ICE huisarts" en "ICE kind", zo kunnen ze altijd iemand vinden en weten ze wie ze bellen. ICE bloedgroep, ICE allergie, ICE Diabetes, ICE ... zijn natuurlijk ook hele goeie. Al die belangrijke gegevens die je leven kunnen redden.
 3. Je kan er ook SOS voor gebruiken, ICE is internationaal, voor als je in het buitenland bent.
 4. De plaatselijke brandweer, voor als er een kat in de boom zit, een omgewaaide boom of ... een brandje.
 5. De plaatselijke politie of 0900-8844, je weet maar nooit.
 6. Ziekenhuizen in de buurt, als een geliefde uren te laat is, dan hoef je in de paniek niet het nummer op te zoeken.
 7. Je huisarts.
 8. Een taxibedrijf dat je in noodgevallen naar huis kan brengen.
 9. Je energiebedrijf. Als ze nou eens zomaar de stroom afsluiten en je niet met je vaste lijn kunt bellen.
 10. Het storingsnummer voor gas en stroom: 0800-9009.
 11. De brandwondeninfolijn: 0900-0440044.
 12. Drugsinfolijn: 0900-1995 (ik weet niet of ze advies geven als je iemand aan het helpen bent die te veel drugs heeft gebruikt).
 13. Een collega om te vertellen dat je opgehouden bent (in plaats van de telefoniste, als je bij een groot bedrijf werkt).
 14. Je buren of iemand die de sleutel van je huis heeft, voor als je het gas vergeten bent ofzo. Doe dat voor elkaar.
 15. De wegenwacht of zo'n soort bedrijf, als je daar met autopech staat.
 16. Je bank om je pasjes te blokkeren als je die kwijt bent.
 17. Je verzekering, meteen bellen als je een ongeluk hebt gehad (behalve als er iemand gewond is, dan bel je eerst 112 en daarna het ICE of SOS nummer in hun mobieltje). De verzekering vertelt je wat je moet doen en of je de politie erbij moet halen.
 18. De beste Pizza/Chinees of je favoriete afhaal-/bezorgrestaurant, als je snel eten wilt laten bezorgen of ophalen, als het goed smaakt bel je die vast regelmatig.
 19. De plaatselijke dierenbescherming, voor als er een gevaarlijk monster door je tuin dendert, of als je tijdens een wandeling in het bos je hond kwijtraakt. Kan je meteen bellen en hoef je niet te wachten tot je thuis bent om het nummer op te zoeken.
 20. 18xx, die nummers die je kan bellen die een nummer naar je sms-en of je doorverbinden, erg handig in de auto.
 21. SOS, 0900 0767, telefonische hulpdienst voor als je eens met iemand ergens over wilt praten, voor die momenten dat je het even niet meer weet, zoals de SOS hulpdienst zelf op de website schrijft.

De nummers die hierboven staan heb ik uit het telefoonboek. Da's jaren geleden zeg, dat ik dat in handen had. De rest kan je zelf opzoeken. Ik kan me voorstellen dat als je een allergie of een ziekte hebt die spoedeisende hulp noodzakelijk kan maken dat je die nummers al bij de hand hebt. Misschien heb je nog meer tips voor nummers die je echt altijd bij je moet hebben? Zet ze dan in een reactie hieronder of mail me. Dat zou ik leuk vinden. En SOS? Save Our Ship of Save Our Souls :-). Red ons schip of red onze zielen. Dat heb je nodig als je je telefoon kwijtraakt :-). Dan zend je dus die Morsecode uit via de tamtam:

... --- ...

3 kort, 3 lang, 3 kort

En 2006 ook niet. Het blijkt dat het warmste jaar ooit 1934 was, the dust bowl. Ik heb wel wat boeken gelezen over die dust bowl: een boer zette zijn ploeg omgekeerd op het dak. Hij hoefde zijn land niet meer te ploegen, het zand, de grond kwam vanzelf voorbij. En geloof me, ik kan me daar wat bij voorstellen na 11 jaar Sahel :-). Toen, in 1934, waren er nog maar een paar auto's en wist men niet veel over CO2, de hype over global warming (b)lijkt steeds meer een hype. Media, politiek en mensen die maar gewoon geloven wat de hypes of beroemde mensen beweren. Een amateur klimaat blogger heeft ontdekt dat Nasa vergeten is om correcties voor het jaar 2000 in hun computers in te voeren of zoiets, en hier staat het allemaal mooi samengevat.

Nasa heeft het al 'officieel' toegegeven dat ze een foutje hebben gemaakt. "He also noted that the error related only to figures from the US, covering just 2% of the Earth's surface, so could not be applied globally." De bewering gaat over 2% van het aardoppervlak. Ik snap niet dat de NL pers er nog niks over schrijft. Misschien snappen 'ze' het niet. De hype 'ontkracht' is natuurlijk niet leuk als je leeft van de hype. Alle 'dossiers' over klimaatverandering en Global Warming ontkracht. Dat zet je natuurlijk niet in je 'dossier'.

Klimaatverandering: Nederland was vroeger 'tropisch', Malaria kwam voor in deze streken. Er zijn heel veel dieren uitgestorven en bijgekomen, het menselijk ras heeft zich ontwikkeld. Dat noem je evolutie. Stel je voor dat er nog dinosaurussen door je achtertuin zouden banjeren. Wil je alles bij het oude houden en aan je haar naar de ketel gesleurd worden?? Of wil je evolueren?

Het klimaat (temperatuur, vochtigheid, luchtstromingen (wind en dat soort dingen) wordt pas zo'n 200 jaar 'wetenschappelijk' bijgehouden en geregistreerd. Alle andere dingen die bekend zijn over het klimaat zijn historie, bekend uit verhalen (en heel soms uit 'wetenschappelijk' onderzoek, DNA enzo), gissingen, aannames.

Evolutie is evolutie en het is echt goed om goed met energie om te gaan, je eigen energie, de brandstoffen die we gebruiken, de energie die er nodig is om de troep die mensen op straat gooien weg te werken, de energie die nodig is om ...

Laatst las ik iets over bijna 5 km wandelen naar de supermarkt. Dat kost je 180 calorieën, die verbruikte calorieën moet je compenseren door ongeveer een ons vlees te eten en het produceren van een ons vlees levert 3,6 kg CO2 uitstoot op. Als je dat stukje met de auto gaat produceer je 0,9 kg CO2. Eet je geen vlees? Dan heb je bijvoorbeeld 420 ml melk nodig voor die 180 calorieën, 1,2 kg CO2. Het produceren van voedsel, en vooral van vlees, is behoorlijk schadelijk voor het milieu.

De hype om aandacht te besteden aan wat mensen allemaal fout doen is wel een foute hype. Jezelf en je medemens ontkrachten. Leuke manier om je pensioen bij elkaar te verdienen Al.

The Secret, nog zo'n hype ... en een 10 voor marketing.
Wij wisten het al lang toch?

Actie is reactie en een gedachte is actie.

Meer valt er over the Secret niet te vertellen. Geef er verder geen geld aan uit, niet aan workshops, boeken, cd's, video's of wat dan ook.

Denk gewoon even na over: "Actie is reactie en een gedachte is actie".

Alles wat je denkt, zegt, doet, ontketent een reactie, ergens in de kosmos. Nu of straks.

Ik ga er een hype van maken om aandacht te besteden aan leuke dingen die leuke mensen doen, zodat er leuke dingen gebeuren waar je blij van wordt.

En wat je leuk vind weet je zelf wel.

 

 1. 7 oranje kleinChakra's en de 7 oranje kleinchakrakleuren of
 2. De 7 oranje kleinregenboogkleuren
 3. 7 oranje kleinKlassiek wereldwonderen

1. Piramide van Cheops
2. Kolossus van Rhodos
3. Hangende tuinen van Babylon
4. Mausoleum van Halicarnassus in Klein-Azië
5. Pharos van Alexandrië
6. Beeld van Zeus te Olympia
7 oranje kleinTempel van Artemis in Efeze in Klein-Azië

 1. 7 oranje kleinop 7-7-2007 nieuw gekozen wereldwonderen

1. Chichén Itzï
2. Cristo Redentor
3. Colosseum
4. Chinese Muur
5. Machu Picchu
6. Rotswoningen in Petra
7 oranje kleinTaj Mahal

 1. 7-oranje-klein.jpgHermetische principes:

1. Het principe van Mentaliteit
2. Het principe van Overeenkomst
3. Het principe van Trilling
4. Het principe van Polariteit
5. Het principe van Ritme
6. Het principe van Oorzaak en Gevolg
7 oranje kleinHet principe van Mannelijkheid/Vrouwelijkheid

 1. 7 oranje kleinVette en 7 oranje kleinmagere jaren
 2. 7 oranje kleinJaren in levensfases (en ongeveer een kwart van de omloop van Saturnus)
 3. 7 oranje klein+ een pietsie, het aantal dagen van de belangrijkste Maanfasen (of een kwart van je menstruatiecyclus)
 4. 7 oranje kleinSpirituele wetten voor succes (Deepak Chopra):

1. Wet van Karma (oorzaak en gevolg)
2. Wet van Minste Inspanning
3. Wet van Geven en Ontvangen
4. Wet van Zuiver Potentieel
5. Wet van Intentie en Verlangen
6. Wet van Afstand nemen
7 oranje kleinWet van Dharma (levensdoel)

 1. 7 oranje klein + of -2 stelling in NLP
 2. 7 oranje kleinNLP stappen om  je doelen te bereiken
 3. 7 oranje kleinKlassieke planeten ooit: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. De Zon en de Maan zijn eigenlijk geen planeten. En Uranus, Neptunus en Pluto zijn eind 19e en begin 20e eeuw pas ontdekt.
 4. 7 oranje kleinDagen van de week (en de namen van de weekdagen komen bij die klassieke planeten vandaan)
 5. 7 oranje kleine Dag, rustdag
 6.  7 oranje kleinstappen stoppen met roken, eten, drinken
 7. "7 oranje klein Seconds", liedje van Youssour N'dour, prachtig
 8. 7 oranje kleinNoten: do, re, mi, fa, so, la, si
 9. In de 7 oranje kleine hemel zijnheptagram klein
 10. 7 oranje kleinJe geluksgetal toch?
 11. De 7 oranje klein-puntige ster, een heptagram
 12. De Kabbala over wat er bij het getal 7 oranje kleinhoort (er staat meer in: "Doe het zelf Kabbala" van Kitty Knappert, ik heb er 7 oranje klein uitgezocht):

1. Engelen: Elohim (kinderen van God)
2. Planeet: Venus (schoonheid, relatie, vrolijkheid)
3. Lichaamsdelen: lendenen, heupen, benen
4. Kleur: groen
5. Steen: Smaragd
6. Geur: rood Sandelhout
7 oranje klein Metaal: koper

 1. Nummer 7 oranje kleinvan de I Tjing Hexagrammen:
  Sje (het leger). Het beeld: Binnen in de Aarde is water: het beeld van het leger (de massa). Zo vermeerdert de edele zijn massa's door grootmoedigheid jegens het volk (vert. Richard Wilhelm).
 2. 7 oranje kleinJaren in Tibet, mooie film
 3. 7 oranje kleinLettergrepen in de 2e regel van een Haiku
 4. 7 oranje kleinWereldzeeën
 5. De 7 oranje kleine graad symbolen van Edmund Jones (wordt vervolgd)
 6. 7 oranje kleinvette ingrediënten van Ben's Wonder Cream

Ik kan nog wel7 oranje kleindingen bedenken over7 oranje kleindie ik leuk vind. Omdat ik op de 27 oranje kleine (december) geboren Ben, laat ik het hierbij. Over bijna elk onderwerp kan ik wel weer 7-oranje-klein.jpgartikeltjes schrijven :-).

Bas vraagt zich wel eens af waar ik de inspiratie vandaan haal. Ik hoef maar om me heen te kijken. Dat is het leuke van dit blog, het gaat over dingen die ik leuk vind en niet over een bepaald onderwerp. Plenty inspiratie!

Orakels zijn een manier om met je onbewuste te communiceren en er zijn veel manieren om dat te doen.

Elke cultuur heeft zijn eigen manier om te orakelen. Schelpjes, muntjes, zand, koffiedik, theebladeren, water kijken, de I Tjing, de Tarot en vele afgeleiden daarvan, een gewoon pak kaarten, numerologische orakels, spiertesten of pendelen als manier om met je onbewuste te communiceren.

Het gaat erom dat jij eigenlijk alle kennis die er bestaat (Akasha bibliotheek) in je hebt maar dat soms even niet meer weet. Een orakel kan je net dat duwtje geven dat je nodig hebt om die kennis naar boven te halen.

Ik heb een leuke collectie van orakels in de vorm van stenen, stokjes, kaarten, kristallen en boeken. Eigenlijk heb je dat allemaal niet nodig, weet je het zelf wel en als je helemaal ontspant, vertrouwt op je intuïtie en dan een vraag aan je onbewuste stelt, krijg je het antwoord. Soms het eerste dat je denkt, soms door een droom, soms door iets dat iemand tegen je zegt en soms door iets dat je leest.

Stel een vraag eens vlak voordat je gaat slapen en bedank je onbewuste (of je engelen en goden en gidsen) alvast voor het antwoord. Ik ben benieuwd naar je ervaring. krantenorakel

Als je denkt dat je het niet alleen kan heb ik hier het recept voor het goedkoopste en simpelste orakel. Pak een willekeurig bladzijde uit een krant en denk aan je vraag terwijl je de bladzijde in een heleboel kleine snippers scheurt, zo'n 2 bij 2 cm. 3 bij 3 mag ook :-). Gooi ze een een schaal, gooi ze nog een beetje door elkaar heen (je energie en je intentie er doorheen roeren) en trek er een snippertje uit.

Je zult zien dat de woorden, de letters of een stukje van een foto of tekening betekenis voor je hebben in verband met je vraag. Zo niet, dan moet je je vraag misschien beter formuleren of toch in jezelf geloven!

Wil je je leven verbeteren, meer lol, voldoening, .... (of wat wil je eigenlijk?) dan zijn:

 1. de mensen om je heen,
 2. de dingen waar je aan denkt,
 3. de dromen die je hebt,
 4. de dromen die je waarmaakt,
 5. de voeding die je tot je neemt,
 6. ...
 7. ...
 8. ...
 9. ...

heel belangrijk. Suggesties die hierbij passen? (begonnen op 4 oktober 2007. Elke keer komt er een stukje bij :-). Jan (6-10-7):

 • de dingen die je geleerd hebt.
 • de vrijheid waarvan we mogen genieten.
 • de reizen die we maken.
 • de inzichten die we hebben.
 • de gevoelens die je uit.

Kate (6-10-7):

 • fun

Jan (7-10-7)

 • Zing vecht huil bidt lach werk en bewonder (Ramses Shaffey)

Angeline (5-11-7)

 • met een milde blik naar jezelf kijken.

Ik wil hier graag een gedichtje aan toevoegen van Anna Vali, een Hongaarse dichteres.

TEGENOVER

Kon je maar
kijken naar
jezelf
als naar een
appelboom
speuren
naar knoppen
hopen
op zijn groen
vertederd
door zijn bloem
bedeesd
reiken
naar zijn rijpe
vruchten
lankmoedig
knikken
naar zijn
kale takken
als ze knakkend
buigen
voor de wind.

 1. Van sommige mensen kan ik niet begrijpen dat ze van miljoenen zaadjes de snelste zijn geweest.
 2. Uit recent onderzoek is gebleken: treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
 3. Na regen komt regent, kijk maar in het woordenboek.
 4. De emancipatie van de vrouw houdt op wanneer haar auto het begeeft.
 5. Bij It-ers gaat alles automatisch maar niets vanzelf.
 6. Wie zijn billen brandt mag blij zijn dat ie niet andersom stond.
 7. Manager bij een peptalk: Afgelopen jaar stonden we aan de rand van de afgrond maar sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt.
 8. De misdaad is al georganiseerd, nu de politie nog.
 9. Geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langslopen?
 10. Van geld dat we niet hebben kopen we dingen die we niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die we niet mogen.
 11. Microsoft logica: op start drukken om af te sluiten.
 12. Niets is zo eerlijk verdeeld als verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.
 13. Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje heel veel.
 14. Ik ben en supergenie: ik weet niks van alles.
 15. Ik praat niet te snel, je luistert te langzaam.
 16. Golfen is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken.
 17. Liefde is blind, daarom kan ze mij niet vinden.
 18. Leerstof: stof dat vrijkomt bij het afvegen van het schoolbord.
 19. Tuurlijk. Waar een wil is, is een weg. Helaas zijn er op de mijne wegwerkzaamheden.
 20. Er zijn mensen die denken dat ze denken, maar dat denken ze maar.
 21. Als werken goed was, hadden de rijken het niet aan de armen overgelaten.
 22. Bij vlagen ben ik geniaal! Helaas is het hier altijd windstil.
 23. Dat er intelligente buitenaardse wezens bestaan wordt feilloos bewezen door het feit dat ze nog geen contact met ons hebben opgenomen.
 24. De maatschappelijke ladder is voor de meeste mensen een huishoudtrapje.
 25. De medische wetenschap heeft nog steeds geen doeltreffend vaccin ontwikkeld tegen de aanstekelijkheid van de geeuw.
 26. Een decolleté is als de zon: je mag er naar kijken, maar je moet er niet in staren.
 27. Het leven is als een neus, je moet eruit halen wat erin zit.
 28. Ik ben nog steeds vrijgezel. M'n schoonouders konden geen kinderen krijgen.
 29. Sommige mensen overdrijven nooit, ze herinneren zich de dingen alleen groot.
 30. Wie salarisverhoging krijgt vanwege zijn goede prestaties is dus geruime tijd onderbetaald.
 31. Zolang mijn baas net doet alsof ik veel verdien, doe ik net alsof ik hard werk.

Onrust, ik dacht eerst dat ik last had van de Volle Maan. Eigenlijk weet ik nog steeds niet waar het aan ligt.

2 Eksters in de tuin zijn onze 6 katten aan het belagen en pesten. Natuurlijk hebben ze weer ergens een nest (die eksters. Katten zijn aan de pil ?. Die eksters zijn zo dapper. Eerst hadden ze met z'n 2 Maya, mijn vriendin, te pakken die naar binnen scheurde en beledigd op m'n schoot ging liggen. Daarna zag ik één van de eksters op het dak van het schuurtje Mies aanvallen. Mies sprong de tuin in, werd weer aangevallen door beide eksters en scheurde naar binnen. Ging toen heel ongeïnteresseerd door het veilige raam naar buiten zitten kijken. Eksters zijn al een paar dagen heeeel druk!

Vorig jaar zat Effie onder de auto verstopt en gingen die 2 eksters samen te keer rondom de auto. Attack, attack!! We hebben Effie moeten 'redden'.

Vanavond werd ik weer rustig, ontroerd en blij van de film: I am Sam. Het is bijna: Ik ben Ben. I am am, I samsam. En van m'n Turkse collega/NLP trainer leerde ik dat Ben in het Turks betekent: Ik. Whaw! What's in a name!

Ik heb 3 namen die verkeerd geïnterpreteerd of geschreven of belachelijk gemaakt worden.

 • Ik ben Ben, een vrouw.
 • Is je moeder thuis?
 • Mag ik de heer Licher spreken?
 • Oh, bent u niet zijn broer?
 • Dat is toch een man?
 • Is dat je echte naam????
 • Waar komt dat vandaan???
 • Buitenlanders, heel voorzichtig: in onze taal is dat een mannennaam, bij jullie niet?
 • ...
 • ...
 • Nee, ik heb me niet laten verbouwen en m'n naam gehouwen.

Mijn man heet Bas, ik zeg ook wel eens: "Hij bent Bas en ik ben Ben, maar als je hem Ben wilt noemen, noem mij dan Boss". Mensen zijn vaak helemaal in de war door Ben & Bas. Na 27 jaar huwelijk zijn we dat zelf ook wel eens.

Ben in het Turks betekent "ik". 
I am Am.

Licher (spreek uit Lisjé, tenminste deze tak):

 • Licker
 • Lichter (was het maar waar)
 • Lychee (ook lekker, zijn jullie Chinees?)
 • Lisjee
 • Lieger
 • Hoe zegt U?

In Duitsland worden we als VIP's behandeld, denken ze dat we die bierbrouwers uit het Duitse dorpje Lich zijn. ?
...

En m'n meisjesnaam: Kötter

 • Daar hoef ik vast niet over uit te weiden. O umlaut zei ik dan. Ik gebruik hem maar niet meer.

Oh en onze bedrijfsnaam: RaVisie

 • Revisie is de meest voorkomende vergissing. Joho, een revisie nodig, kom naar RaVisie.

Klagen? Nee, altijd wel grappig hoe iedereen z'n eigen ding doet met een naam. Altijd een ice breaker, een grapje, iemand in verwarring kunnen brengen ...


24-6-2008 MOO cards
Originally uploaded by Ben Licher

Van mijn foto's op flickr! Wat leuk. Dit is nu al een nieuwe sport. Je kan de achterkant ook laten bedrukken dus daar staan m'n sites op.

 

 

 

26-6-2008 a beginning and no end

Of is het andersom?
Of maakt het niets uit?
Is er geen begin en geen einde?
Ben je gewoon nu hier?

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Feeling blue? Het domein BenBriljant.nl heb ik nu definitief overgezet naar BenLicher.nl. Geen zorgen, je wordt gewoon doorgesluisd. Na bijna 10 jaar BenBriljant te hebben gehad. Ik deed er eerst niks mee, toen heel weinig, toen iets meer. Gebabbel, Astrologie en wat leuke tips over gezond zijn. Misschien ga ik daarmee door, met dat gebabbel, misschien ook niet. Ik blijf schrijven en verdeel m'n tijd wat dat betreft tussen RaVisie, NLP mij en dit Ben Licher Blog. Ik heb ook nog VanOmaBen.nl gehad, maar omdat de kinderen ooit besloten om níet naar Frankrijk te emigreren heb ik die website gestopt.

Mijn passie, NLP zal wat meer ter sprake komen, dat vermeed ik op BenBriljant, ik weet al niet meer waarom. Maar NLP en m'n bedrijf RaVisie zijn een groot deel van m'n leven dus ga ik het gewoon noemen :-). Dit blijft m'n persoonlijke blog dus komen ook m'n foto's en al m'n andere interesses ter sprake. Snuffel maar rond.

baby boom hoogspanning

Ben ik op de terugweg van 3 dagen natuurreservaat om daar vogels te fotograferen en ga bij Lelystad nog even richting Oostvaardersplassen om een kijkje te nemen, wat zie ik langs de afslag bij de A6 Een hoogspanningsmast met 4 ooeievaarsnesten. De paartjes zijn druk aan het balten. Deze maand nog eieren leggen, 30 dagen broeden ... Ik ga er de komende periode nog wel eens naar toe!. 

sneeuwklokjesAls je iets nodig hebt van iemand vraag het dan na de lunch. De meeste mensen zijn dan vriendelijker omdat ze tevreden zijn, zo vlak na het eten. (Ergens gelezen.)

 

 

 

 

 

 

 

 

ben licher googleToch leuk als je Ben Licher zoekt in Google en je maakt een tikfout. Google geeft dan de goede suggesties :-).

 

 

 

 

 

I'll cross the road now thank you "Wat je doet is betekenisloos,
maar dat je het doet is heel belangrijk."

Mahatma Gandhi

 

 

 

 

 

paddentrekElk jaar, vóór het voorjaar begint, staat bij ons in de buurt zo'n bordje: Paddentrek, voorzichtig! Dat vind ik zo leuk, zo'n bordje. Overstekende Padden die onderweg zijn naar hun geboortewater om daar te paren en eieren te leggen. Meestal worden er voorzieningen getroffen om de padden op te vangen (in emmers ofzo) en zijn vrijwilligers elke ochtend druk om die emmers aan de overkant van de straat te legen zodat de padden veilig verder kunnen. In deze 30 km zone wordt je erop geattendeerd om extra voorzichtig te rijden!

Ik denk dat bijdragen aan positieve dingen ook bijdragen betekent aan je eigen geluk.

  

vertrouwen in overvloed "Ik heb genoeg geld voor de rest van m'n leven, behalve als ik iets koop."

Jackie Mason