C'mon America, you ended 2006 by saying, "NO MORE!" So let's start 2007 by demanding change for peace. The time has come to insist that the way of the heart, the language and action of love, is the only policy we will support with our votes and our dollars. Gather the women and likeminded men in your family, in your neighborhood, and join the swelling ranks of Americans walking the path of peace. Say "no" to violence and "yes" to meaningful conversation that opens awareness on all sides for responsible peacemaking.

 

Ik surf af en toe naar Crystallinks en kwam vandaag dit artikel tegen. Ik kan het wel vertalen: America [wereld] en Americans [wereldburgers].Of Nederland [Nederland] en Nederlanders [Nederlanders] of [Aarde] en [Aardeburgers].

Het heeft met Astrologie en de Volle Maan op 3 januari (ehh Joyce, ik willde hier linken naar je Maankalender, maar je bent aan het verbouwen....) te maken, maar het heeft ook te maken met de dingen waar ik mee bezig Ben en die alsmaar op m'n pad komen. NEE, hier doe ik niet meer aan mee. NEE als antwoord op welke vorm van geweld dan ook, NEE op elke vorm van negativiteit. JA ... voor vrede, met jezelf, je gezin/familie, de straat waar je in woont, je dorp/stad je land, je wereld, JA. JA voor positiviteit.

Toeval..., in de film die ik vanavond zag (Two weeks notice :-) zei iemand: "Als mensen kunnen veranderen, dan kan de hele wereld toch veranderen?". NLP motto: Als 1 iemand iets kan, kan iedereen het leren. Nou, dan kijken we wat mij betreft naar Gandhi, King enzo, de mensen die het konden 'brengen': VREDE.

Oorlog wordt ALTIJD veroorzaakt door religie... en spiritualiteit, of je religie/spiritualiteit nu is dat er een hogere macht bestaat of dat jouw religie/spiritualiteit is dat jij die hogere macht bent en denkt dat jij beter weet wat goed is voor een ander. Hmm er zijn heel veel interessante visies. Ik heb nog niet alles gelezen. Laat me horen wat je ervan vindt. En bedankt Eelco, voor de tip. Ik denk er al heel lang over na dat al die 'spirituele' zaken nog nooit bewezen zijn. Dood na leven, gechannelde berichten .... intuïtie... waar komt het allemaal vandaan??? Ik heb er zelf ook last van hoor ... Vertrouw heilig op  m'n intuïtie maarre ... en? De Bleep enzo, allemaal prachtig, maar wat moet ik ermee, NU, HIER EN IN DIT LIJF?

Nou ja..., ja maar... en OK..., oorlog wordt ook veroorzaakt door mensen die denken dat ze weten wat goed is voor de rest van de aardbewoners...die denken dat die andere aardbewoners dat niet weten.

Hou op.

Verander.

Doe nou eens iets waarvan je denkt dat het goed is voor jezelf.

En wat dat is kun je best zelf bedenken!!!

Astrosofica.nl, discussie met Jan

Uranus :: 23 March 2007

Planeten werken vaak heel anders uit dan jij je als astroloog van te voren had kunnen voorstellen.Planeten, tekens en huizen zijn zeer ruime concepten.. We beperken ze vaak tot wat kern-woorden en in enkele gevallen tot een compleet boek over een planeet, maar zelfs dan blijven het oppervlakkige verkenningen van het domein waar zo'n planeet, teken of huis voor staat.. Fantasie of, wellicht beter, creativiteit is dan een groot goed, je kunt dan, binnen de kaders van het concept, een wereld van mogelijkheden verkennen. En zelfs, als je de grootste fantast ter wereld bent, dan nog zal de werkelijkheid je keer op keer blijven verrassen..Zelf zie ik mijn taak als astroloog veel meer in het herkennen van de astrologische concepten in het (levens-)verhaal van de client en niet zozeer in het vertellen aan de client aan welke vooroordelen hij of zij moet voldoen...

Ben Licher @ 1 May 2007 Yep, ik heb een visie. Ik zie m'n taak als astroloog niet als taak, ik zie het als een aanvulling op alle andere inzichten in het levensverhaal van een mens, als een manier om die mens te kunnen helpen dat inzicht te verbreden. En voor sommige mensen kunnen de handvatten die de Astrologie biedt precies die duidelijkheid of acceptatie geven die nodig zijn. Het heeft mij in elk geval geholpen om de gebeurtenissen in m'n leven een plek te geven. Niet altijd begrijpen maar wel accepteren. Als astroloog kijk ik naar de stand van de planeten toen je geboren werd, de stand van de planeten nu en de stand van de planeten nu ten opzichte van je geboorte. Als mens en als professional, en behalve hobby astroloog heb ik nog wat professies, kijk ik ietsje minder objectief naar jou (want als astroloog laat ik me sturen door de planeetenergie) en dan mix ik al die dingen en vertel je iets. Iets waarvan ik denk dat het goed voor je is om te horen... iets waar je iets aan hebt, steun van ondervind, van kunt groeien... en in elk geval iets waar je iets mee kunt :-), tenminste, als je mij dat gevraagd hebt. Hmm, als ... ik dan een taak heb, dan is m'n taak het antwoord geven op de vragen die m'n cliënt heeft, met cliënt als leidraad en de planeten als handvat. Fantasie en creativiteit zijn niet mijn uitgangspunt bij< astrologie. De studie van ervaring van anderen (misschien bestudeer ik hun fantasie en creativiteit) en eigen levenservaring ... en eigen ervaring van de uitwerking van de planeten, zo min mogelijk subjectief ... Hou vol, liefs

Vanavond om 7 minuten over 7 is het de Zomer Zonnewende en precies 2012 dagen tot aan de Winterzonnewende 2012.

Dat is: 2012 dagen tot aan de completie van de huidige precessie-cyclus van 26.000 jaar ... (uit een mailtje van AG, die het weer van iemand anders kreeg), ik heb het nog niet nagerekend, maar mooi is het wel :-).

Mercurius, de planeet van communicatie, handel en verkeer. De planeet die invloed heeft op de manier waarop je informatie opneemt, verwerkt en weer communiceert. Als NLP* 'moet' ik wel dol zijn op Mercurius en als kinestheet vóel ik de invloed van Mercurius. Hij loopt nu door m'n 11e huis (Communicatie, 11e huis is ook groepen mensen en ik heb daar het teken Tweeling staan - ook al te maken met communicatie. Of ik een succes van die NLP training ga maken :-) ... De Retrograde periode is vanaf dinsdagochtend voorbij. Het is dan de 7e dag van de NLP Zomeropleiding en ik ben benieuwd of ik dat in de groep kan merken.

Merc staat altijd dicht bij de Zon, maar als ik goed kijk naar al de horoscopen die ik heb, schieten de rasechte communicators erbovenuit als Merc dicht bij de Zon staat en gunstig geplaatst qua teken, huis enzo ... Mercurius doet me denken aan de Egeltjes die in Niger in onze schuur 'vergaderden'.

We hadden pas 's avonds tegen 11 uur water. Dan kwamen er 'tergend' kleine straaltjes uit de kraan. Ik had 6 aardbeiplantjes onder die ene boom geplant, nog wat 'bloemies' gezet en was heel voorzichtig een moestuin begonnen. En daar sta je dan, in het donker, midden in de Sahel, je moestuintje te sproeien met een paar druppeltjes water. Dat ene Egeltje flitste alsmaar langs. Ik had er echt heel veel plezier in. Waar ik ook keek die Egel scheurde voorbij. Na een paar weken, eigenlijk weet ik al niet meer na hoe lang, begon ik met toch af te vragen hoe het zat met die Egel. Hij verdween steeds door een gaatje ergens de schuur in.

Dus op een ochtend, vlak voor de Zon opkwam, ben ik op m'n klapstoel voor die schuurdeur gaan zitten observeren en tellen. Scheurden er 22 Egels de schuur in. No wonder dat ik dacht dat hij zo vlijtig was! We hebben al die jaren lol met ze gehad. Ze banjerden door huis en tuin, bezorgden onze jongste zelfs een paar paniekaanvallen (ging ze 's morgens vroeg naar het toilet en scheurde er weer een voorbij en zij kon ons nog niet vertellen wat ze zag), de baby's die ik af en toe naar binnen haalde, kropen zomaar over me heen en ze vraten lustig mee aan het eten van onze andere huisdieren (honden, katten, kippen en Chef, onze in beslag genomen landschildpad, beschermd door een of andere organisatie, er was niemand anders die voor hem kon zorgen - zijn eten kon betalen).

Die vergadering? We werkten toen (1981) voor de Stichting Nederlandse Vrijwilligers en het ontwikkelingsland Niger was opgedeeld in 2 regio's: de hoofdstad en de rest. De 'rest' is qua oppervlak 40x zo groot als Nederland. De rest ..., zo ongeveer als de meeste Amsterdammers doen, die zeggen hun telefoonnummer zonder kengetal. De rest van Nederland neemt niet aan dat je zomaar weet vanwaaruit ze bellen :-). Af en toe (een keer in de drie maanden) moesten we een paar honderd kilometer rijden voor een regiovergadering ... en een keer per jaar nog een paar honderd extra voor een landelijke bijeenkomst. Ik vond die vergaderingen niet altijd effectief ...

De vergaderingen van die eerste 22 Egels in onze schuur waren heel nuttig. Later kon ik de tel van al die deelnemers aan de vergaderingen in onze schuur echt niet meer bijhouden. En ons erf, hun territorium, was een spatje vergeleken met al die kilometers.

Slim, snel, handel (ze werden geaccepteerd, aten overal mee), communicatie (in elk geval met mij :-), verkeer (scheuren door de tuin) en hoewel ze konden prikken ... als je ze goed aanpakt, lopen ze gewoon over je armen en schouders heen en weer en voelen hun stekeltjes zacht aan. Pientere oogjes gaan alsmaar heen en weer, zien alles, steeds alert. Egeltjes en Mercurius.

lente 20 maart 2009 12u43Morgen 20 maart 2009 om 12.43 gaat de Zon in Ram 'lopen' en dan begint de lente. Heerlijk was het gisteravond om na een dag training geven naar huis te rijden terwijl het nog licht was. De Zon ging prachtig oranje onder. De laatste sneeuwklokjes, uitbundige bloeiende crocussen en de eerste narcissen.  Heerlijk.

 

 

 

stel uw horoscoop niet teleur

Ondertussen heeft Kathleen haar droom gerealiseerd en staan er zo'n 500 boeken in haar Esotherische bibliotheek. Dat verdient wel wat extra aandacht.

(15-5-2007) Het Nieuwe Maan wensenlijstje van Kathleen :-)

Lieve mensen, Omdat ik in een wereld wil leven waarin mensen met elkaar delen in hun overvloed, zou ik graag een bibliotheek aanleggen, waar mensen terecht kunnen voor boeken en tijdschriften op astrologisch en esotherisch gebied. Heel vaak staan boeken na lezing verder te stoffen in de kast en wordt er niet veel meer mee gedaan. Op deze manier kunnen we uitwisselen met elkaar. Het begin is gemaakt doordat ik van iemand al een aantal boeken heb aangeboden gekregen en zelfs al in ontvangst heb mogen nemen en verder heb ik zelf een boekenkast vol.

Dat gaf me de moed om met deze passie verder te gaan en te kijken of er nog meer mensen openstaan voor dit idee.

Mijn vraag is: zouden jullie dit idee willen verspreiden, zodat mijn grote wens werkelijkheid kan worden.

Misschien kun je het verzoek op astrolijsten plaatsen, bij verenigingen neerleggen of bij vrienden, kennissen, familie of wat je zelf nog maar kunt bedenken.

Men kan mij bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vast heel hartelijk bedankt.
Met vriendelijke groet,

Kathleen Croese

Dat betekent dat de Zon dan in het dierenriemteken Steenbok gaat lopen
en en de Steenbokkeerkring passeert, weer terug gaat lopen richting
Evenaar. Langzaam worden dan de dagen weer langer, hoewel het in onze
regionen de 'winter' pas echt begint. Deze Zonnewende (solstitium
brumalis) wordt ook wel de Winterwende genoemd.

Veel culturen op het noordelijk halfrond vieren de Zonnewende, omdat
dit solstitium het moment bepaalt, waarop het licht na een periode van
duisternis en verwijdering, rechtsomkeert maakt en de dagen weer
langer worden. Daarom is het een feest dat gepaard gaat met het maken
van veel licht in al haar gedaanten: lampen, kaarsen, vuur...

Dat het Christendom van het lichtfeest Kerstmis heeft gemaakt, op 25
december en gekoppeld heeft aan de geboorte van Jezus ... heidenen de
kerk in krijgen :). Hebben ze met meer cultuurgebruiken gedaan.

Ik ben op het moment van de Zonnewendes (4x per jaar) even stil, tijd
voor mezelf en verbind me met de kracht van de Zon. Morgen steek ik
dan zoveel mogelijk kaarsen aan!

©Ben Licher http://www.ravisie.nl

Posted via email from Ben Licher

Mars loopt elke 2 jaar (26 maanden) retrograde en die periode duurt dan 70 tot 80 dagen (bijna 3 maanden). Op 20 december 2009 ging Mars weer retrograde lopen en deze keer duurt het tot 10 maart 2010.

Op de site van NASAkan je prachtig zien hoe Mars retrograde precies loopt.

Mars is de planeet van je dagelijkse energie, volgens sommige astrologen is Mars in je horoscoop daarom belangrijker dan de Zon. Mars heeft te maken met je persoonlijke wil, daadkracht, moed, vastberadenheid, competitie, spontaniteit, mannelijke seksualiteit en impulsiviteit van de mens. Mars wordt ook gezien als de planeet van oorlog. De uitwerking van de Mars energie is afhankelijk van het dierenriemteken waar hij in je horoscoop staat.

Tijdens de retrograde periode is je Mars energie minder naar buiten gericht. Een periode van inkeer, of een periode waarin je eigen wil nauwelijks ‘aan bod’ komt, alsof je wil niet in overeenstemming is met je innerlijk, alsof je geen zin hebt in het nemen van initiatieven en je diep na moet denken over wat je nu werkelijk wilt.

 • Nieuwe projecten en plannen die je in deze periode begint, lopen niet zoals je verwachtte.
 • Je hebt minder energie.
 • Ongelukken en ruzies als je impulsieve dingen doet. Boosheid die je niet herkent. Frustratie en woede in plaats van de geduldige dialoog. Heftige reacties. Opwinding over futiliteiten.
 • Gezondheidsproblemen door stress die naar binnen keert.
 • Alles gaat te langzaam, wordt uitgesteld.


Wat kan je nu beter doen?

 • Belangrijke beslissingen uitstellen.
 • Plannen maken die na 10 maart beginnen.
 • Denk na over ontwikkelingen in je leven van de laatste tijd, wil je iets veranderen?
 • Verzamel nieuwe kracht in plaats van jezelf opbranden. Veel naar buiten, lopen, dansen en lachen om jezelf.


Ik heb eens gekeken wat er in mijn leven gebeurde tijdens Mars retrograde:

 • In juli 2003, een paar dagen voordat Mars retrograde ging, ging tijdens een training mijn knie uit de kom. 2 Jaar rolstoel, krukken, operatie en veel machteloze woede omdat ik afhankelijk was. Het is een medisch wonder dat ik nu zonder krukken kan lopen.
 • In december 2005 vonden we na een lange, lange zoektocht onze huidige werkruimte, ‘t Atelier. We hebben toen het tekenen van het contract 2 weken uitgesteld, tot de retroperiode voorbij was. De eigenaar snapte er niets van, maar hij vond het best :). We zijn er nog steeds gelukkig mee! Ik heb persoonlijk met een familielid gebroken, definitief. Was goed voor me, dat wel.
 • In de periode nov 2007 tot en met januari 2008 had ik in mijn coachwerk 6 echtparen die uit elkaar wilden. Ik heb iedereen aangeraden te wachten met het nemen van definitieve beslissingen. Dat ging voornamelijk over afspraken over kinderen en huizen. Ze zijn wel allemaal uit elkaar.


Nu weer, ik ken privé 2 echtparen die uit elkaar gaan, ik heb 4 afspraken staan van stellen die hun relatie willen herstellen of van mensen die het beëindigen van hun relatie willen verwerken. Ik hou m’n hart vast de komende 2 maanden :). Ik hou me rustig en laat me niet opjutten 

De afgelopen Mercurius retrogradeperiode waar ik al over schreef: Het hele Mercurius Retrograde verhaal was volgens mij extra heftig vanwege de combinatie met Mars retro.

En dan ineens is het 10 maart. Je zult dan merken dat er dan allerlei nieuwe initiatieven naar buiten komen waarvoor het zaad nu gelegd wordt. Ruzies worden bijgelegd en uitgesproken. Joepie!

Twitter was voor mij een bron van voorbeelden :) Zomaar een greep uit m’n timeline van toen ik dit artikel aan het schrijven was:

3:55pm, Jan 20 from Power Twitter: Sudderlapjes dramatisch aangebrand. Moet ook niet werken, naar proces Wilders luisteren (journaal24) en sudderen tegelijk...
3:50pm, Jan 20 from Twitstat Mobile: Ben aangekomen van 4 dagen enorm hard werken, weinig (8 uur in 4 dagen) slapen en gezond eten&drinken. Zou het door weinig slapen komen?
3:47pm, Jan 20 from Tweetie: Na een dag schrijven, lezen, bellen en herschrijven ben ik best wel mentaal uitgeput. Nu eerste versie aan anderen laten lezen.
 

inzicht in schoonheidOp zaterdag 20 maart om 18.33 gaat de Zon in Ram lopen en staat dan, net als aan het begin van de herfst, recht boven de evenaar.

Je merkt het al, de dagen worden langer. Mars, de planeet die over Ram heerst, loopt sinds 20 december retrograde en gaat 10 maart weer recht lopen.

Hehe, energie kan weer stromen, het lentegevoel begint al te borrelen. De Nieuw Maan op 15 maart versterkt het gevoel dat je nieuwe projecten wilt beginnen, dus als de astrologische lente begint, op zaterdag 20 maart, zit je al een dag of 10 in heerlijk in borrelende energie, besluit je ineens van alles en beginnen al die plannen waar je op aan het broeien was ineens serieus vorm te krijgen! Onenigheden van de afgelopen maanden worden bijgelegd en iedereen kan weer verder.

Ga zoveel mogelijk naar buiten, springen, dansen, rollen in de wei en wapper de hele winter uit je systeem.

Astroworkshop voor niet-astrologen

Soms gebeuren er dingen in je leven die je absoluut niet begrijpt. Mislukt er van alles of loopt het een paar weken niet lekker. Door te werken met de energie van Mercurius, Mars en Venus als ze retrograde lopen ga je dat snappen. De planeten hebben hun eigen omloopcyclus en bewegen af en toe schijnbaar achteruit. De energie is dan ook anders en dat heeft effect op het dagelijks leven. Je hoeft geen astroloog te zijn om deze workshop te volgen, ik leg alles uit zodat iedereen het kan begrijpen.

Mercurius

Mercurius loopt 3x per jaar retrograde (elke keer 3 weken). Mercurius is de ‘gevleugelde god’, de planeet van communicatie en contact, informatie, schrijven, bewuste gedachten, logica, beweging en handel. Het effect is duidelijk merkbaar en als je er rekening mee houdt dan kan je die periodes heel goed benutten.

Mars

Mars loopt elke 2 jaar (26 maanden) retrograde en die periode duurt dan 70 tot 80 dagen (bijna 3 maanden). Mars is de planeet van je dagelijkse energie, volgens sommige astrologen is Mars in je horoscoop daarom belangrijker dan de Zon. Mars heeft te maken met je persoonlijke wil, daadkracht, moed, vastberadenheid, competitie, spontaniteit, mannelijke seksualiteit en impulsiviteit van de mens. Mars wordt ook gezien als de planeet van oorlog.

Venus

Venus loopt elke 1,5 jaar een keer retrograde (ongeveer 6 weken). Venus is de planeet van verbinding, affectie, persoonlijke liefde, zekerheid, partner, geliefde, kunst, waarden en geld. Over die dingen kan je tijdens een retrograde periode beter geen belangrijke beslissingen nemen!

Je krijgt een tekening van je persoonlijke horoscoop, de data van je persoonlijke Mercurius agenda en de komende retrograde periodes, ook die van Mars en Venus. Je kan alles direct vertalen naar je persoonlijke horoscoop.

Voorkennis Astrologie niet nodig.

Meent 13
3931 MD Woudenberg

Minimaal een week voor de workshop heb ik je: geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats nodig om je horoscoop en je Mercurius agenda te kunnen maken.

Je geboortetijd kan je opvragen bij de burgerlijke stand in de gemeente waar je geboren bent.

Lees over Mars retrograde ...

Lees over Mercurius retrograde ...