Om 19.19 een eerste bericht geplaatst op de blog. Na veel klikken en alles 3 keer opnieuw doen zie ik nu dat om 17.17 Mercurius retro ging lopen. Voor Astrologen betekent dat wel wat :-). Voor niet-Astrologen: hou er rekening mee dat de komende 3 weken afspraken met nieuwe relaties of over nieuwe projecten niet doorgaan, dat je PC gaat crashen, je je nieuwe weblog ingericht hebt en je op de een of andere manier weer helemaal opnieuw moet beginnen :-), of je iPod (of een ander maatje) weer eens niet luistert, en dat je gewoon veel tijd hebt om oude zaken op orde te brengen. Opruimen, klussen afmaken en misschien wel communicatieconflicten uit het verleden oplossen. Zodat je over een week of 3, 4 weer helemaal op orde bent en aan de slag kunt.

En schrijf afspraken die je de komende 3 à 4 weken maakt over nieuwe projecten, nieuwe contacten of nieuwe ideeën maar even met potlood in je agenda. Of maak ze lichtgrijs als je een elektronische agenda gebruikt. De kans is groot dat het niks wordt of uitgesteld wordt. Ik hou dit fenomeen nu al zo'n 3 jaar bij in m'n eigen agenda en het klopt. Dacht ik, als ondernemer, in dit soort perioden eerst: ohohoh, 'ze houden niet meer van me', nu weet ik beter. Het zij zo. Het komt wel goed. Benut de tijd maar om die oude rommel op te ruimen.

Ik moet nog ff checken wanneer alles weer gaat stromen, zo ongeveer over 3 weken, maar het gaat pas echt weer stromen als Mercurius weer op de stand van gister staat (ergens 25 graden Schorpioen, rond Sinterklaas :-). Dan kan je die laatste communicatiedingetjes nog in een gedicht verwerken :-) en is de lucht weer zuiver met de kerst.

Mercurius doet dit trouwens 3 keer per jaar, elke keer zo'n 3 weken. Verdomd als het niet waar is: afspraken worden afgezegd, ik verzet ze zelf ook, files en drukte op de weg (enorm vandaag, op weg naar Den Haag, gewoon op een zaterdagmiddag zowel op de heen- als op de terugweg!). Bestanden die verdwijnen. Mercurius is de gevleugelde planeet (metaforische God) van communicatie en handel, dus al die zaken kunnen de komende 3 weken in het 100 lopen of je hebt de kans om alles weer op orde te krijgen. Ik zal nog wel eens de data voor 2007 ergens neerzetten.

Nou ja NLP komt echt wel aan de beurt. Eerst dit blog aan de praat krijgen. Ik heb nog 1 dag herfstvakantie, 2 dagen om op orde te komen en geef dan alweer een 5-daagse training. Het is een kleine groep dus het wordt een intensieve NLP-training. En dat allemaal tijdens Merc retro. Dat wordt veel oude rommel opruimen :-).

Hier zijn ze dan, de perioden dat Mercurius in 2007 retrograde loopt en je waarschijnlijk meer tijd hebt dan anders om oude rommel op te ruimen. Of zoals ik met mijn nieuwe blog. Het zal nog wel een week of 3 duren voordat hij echt gevonden wordt op het web. Nou dan heb ik dus mooi de tijd om er wat leuke dingen op te zetten. Mercurius gaat op 17 Nov 2006 om 07:56 pm op 09°04' in Schorpioen weer direct lopen. Het effect kan nog een paar dagen aanhouden. Mercurius retrograde in 2007

 • Vanaf 14-2-2007 op 10°12' Vissen tot 8-3-2007 op 25°25' Waterman.
 • Vanaf 15-6-2007 op 11°35' Kreeft tot 9-7-2007 op 02°29' Kreeft.
 • Vanaf 11-10-2007 op 09°03' Schorpioen tot 1-11-2007 op 23°22' Leeuw.

Je kunt mijn stukje van 28 oktober 2006 er nog eens op nalezen. Of: Het hele Mercurius Retrograde verhaal (dec 2009). Terwijl ik dit schrijf, zijn er al heel wat gekke dingen gebeurd. Op 2 maillijsten sturen mensen testberichten, ze twijfelen of hun mail wel loopt. Mijn mail had een vertraging van 3 uur en andere mensen hebben mail van mij helemaal niet ontvangen. En ik kreeg een heel gezellig sms-je van iemand aan iemand anders, mij volledig onbekend :-) Heb maar even geantwoord dat hij het verkeerde nummer had.

Hoe was het op de weg vandaag? venusmoon_eder.jpg

En klik op de foto als je die in het groot wilt zien op de site van NASA. Genomen in Hongarije vanochtend: de Maan en Venus naast elkaar, zo'n plaatje waar je helemaal blij van wordt toch?

Er was vandaag bijzonder weinig activiteit van de Zon (explosies op of in de Zon brengen altijd weer geladen deeltjes naar de Aarde, wat ons weer "Noorderlicht" fenomenen kan laten zien), maar het was toch wel een bijzondere dag. Mercurius ging langs de Zon, 't was alleen te zien in Noord - en Zuid Amerika (met oogbescherming op...).

En dat terwijl Mercurius Retrograde loopt :-). De volgende keer dat dit fenomeen (Mercurius transit Zon) zich voordoet is op 9 mei 2016.

Ik vraag me af waarom niemand (let wel: niemand, metamodelovertreding) eraan denkt dat op 8 november 2003 de 'Harmonics' was. Die Maansverduistering tijdens Nieuwe Maan, een planeetconstellatie waar Mercurius volgens mijn herinnering niets mee te maken had, maar het was wel een bijzondere dag. Nacht. Wij reden naar een plek aan het IJsselmeer met veel uitzicht. Samen met onze vriendin Tineke B. De hele tocht was het bewolkt. Oeps, maar toen we aangekomen waren was de hemel helder, konden we de verduistering zien, zagen we vallende sterren, dronken bibberend van de kou een kopje soep en maakten het moment van de Harmonics, een bijzonder planeetconstellatie, bewust mee. Al onze stenen en kristallen lagen in het verduisterde maanlicht mee te genieten.

Tja, NLP en Mercurius. Mercurius is mijn NLP-planeet. De manier waarop je informatie opneemt, verwerkt en weer naar buiten brengt. Hoe filter je al die gegevens, wat brouw je ervan en wat communiceer je weer. En binnen NLP zijn we natuurlijk heel benieuwd naar hoe je dat doet. Het 'waarom' is minder interessant als het gaat om verandering te bewerkstelligen. Als je weet hoe je iets doet, kun je dat ook veranderen.

Ik heb het bijgehouden, afspraken, communicatie, informatie en zo meer van die zaken die 'mis' gingen tijdens deze periode. Kijk maar hier, m'n artikel van vorig jaar oktober, toen schreef ik er al over. Het is nog niet voorbij!

7-2 (vlak ervoor) begin ik braaf m'n voedinssupplementen weer te slikken, na 2 maanden 'staking'.

11-2
Kleinzoon kan er niks aan doen maar hij tikt m'n prachtige staaf van bergkristal om en die breekt doormidden. Op 15-2 zit het kleinere model dat ik al ruim een jaar bij me draag gewoon kapot in m'n broekzak. (Eind januari kwamen we thuis en toen lag een ander kristal op de grond - dat moeten de katten gedaan hebben - puntje eraf...).

16-2
Ik ga serieus aan de gang met m'n vrijwillige bijdrage aan www.fonteine.com, het verzamelen van wetenschappelijk nieuws over gezondheid en voeding. Jupiter (expansie tot overdrijven) zal er ook wel mee te maken hebben, ondertussen heb ik ruim 50 feeds die ik dagelijks bijhou. Daar ga ik nog in schonen want ik zie wel heel veel berichten vaker dan 1 keer.

17-2
NLP Intervisiegroep met 8 mensen. 3 konden er niet. We hebben na veel heen en weer gecorrespondeer een nieuwe datum geprikt en raad eens... dat is op 30 juni, tijdens de volgende retrograde periode.

19-2
De afspraak met een nieuwe coachklant (gemaakt vlak voor 17-2) gaat niet door. Ziekte in haar bedrijf. Ze belt wel weer (zal wel na 8 maart worden :-).
Een mail gestuurd naar iemand zoals beloofd op 16-2, nog steeds geen antwoord. (2-3)

20-2
Afspraak met vriendin gemaakt voor 24-2 Op 22-2 mailt ze dat ze zich vergist heeft en wel op 25-2 kan (ze is geweest, was heerlijk samen, ze heeft nog wat oud zeer weg kunnen werken).

24-2
Andere vriendin mailt of ze dinsdag 27 kan komen. OK. Gaat niet door. Uiteindelijk komt ze 1-3. Ze is verkouden en kan niet goed 'nadenken'.

1-3
R. komt toch het NLP weekend terwijl ze aangekondigd had dat ze waarschijnlijk niet zou kunnen.

2-3
Ons interne netwerk is al 2 dagen traag. Uiteindelijk geeft de server het vandaag op. We zijn nog steeds benieuwd of we al onze gegevens kwijt zijn. En veel plannen voor vandaag gaan gewoon niet door want Bas is met het apparaat naar de reparateur. (Eerst zou er iemand langs komen, dat werd later terug gedraaid, vergissing, hij kan pas maandag). We zouden vanmiddag eigenlijk iets leuks gaan doen samen omdat we het weekend een NLP training geven.

K. heeft ontslag gekregen (wegens administratieve onzorgvuldigheid :-) een nieuwe baan gevonden en vandaag, 2 weken later ofzo ontslag genomen. Ze werkt nog een week door en hopelijk duurt de baan die ze dan vind (als Mercurius weer gewoon loopt) wat langer :-).

4 van mijn coachklanten in deze periode komen omdat ze eigenlijk wat anders willen, met hun carrière of hun leven. Onrustig zijn, willen groeien of uit financiële overwegingen.

We hebben weer contact met zeker 12 mensen die we al maanden of langer niet gezien/gehoord hebben of niet konden bereiken.

De kat (uit een van onze nesten) van E. loopt weg en komt na 5 dagen pas weer terug.

Ik was zelf een beetje 'de weg' kwijt de afgelopen maanden maar ik denk dat ik het sinds vorige week weer heb, hoewel het nog niet helemaal senang voelt. Vandaar dat ik een tijd niets geschreven heb. Geen inspiratie ... Maar ineens, vanmiddag zat ik er weer in (omdat de middag heel anders loopt dan dat we van plan waren). Zo is deze retroperiode toch weer ergens goed voor. En och, als we alle gegevens kwijt zijn argh argh, kunnen we weer met een schone lei beginnen, moeten we aardig wat materiaal gaan scannen en hebben we weer een les geleerd.

Wordt vervolgd.

Mercurius, de communicatie en informatieplaneet ging op 8 maart 2007 om kwart voor 6 's morgens weer 'Direct' lopen, oftewel weer normaal.

Eerst staat hij dan nog stil en het duurt en paar dagen voor hij weer zijn normale omloopsnelheid heeft. Dus de retrograde effecten kunnen nog even duren. Ik heb het geweten. Op 8 maart ben ik de hele dag zowat bezig geweest om mijn laptop te schonen, allerlei storingen weg te werken en ik moest vanalles opnieuw installeren! Gister had ik weer het gevoel dat alles weer op gang kwam. Met J. naar een HRM beurs geweest. Prima kunnen netwerken, samen helemaal bijgekletst en door het kletsen maar 2 keer een afslag gemist :-).

Thuis aangekomen 2 telefoontjes; 2 nieuwe coachklanten. Een via een website waar ik pas 4 jaar op sta en net tegen vriendin had gezegd dat dat nog nooit een klant had opgeleverd :-) en een via onze eigen website. Heerlijk, als de kosmos weer meewerkt. Het kan nog even sputteren. Op 28 maart staat Mercurius pas weer op 10 graden Vissen, de graad waar hij stond toen hij op 14 februari retro ging lopen, en dan loopt alles pas weer 'normaal'.

Vervolg van Mercurius retrograde van 14 februari tot en met 8 maart 2007

3 en 4-3
We hebben NLP weekend met de Practitioners van begin februari. R. is er :-) Ik vergeet het snoer van mijn laptop, we kunnen niet alles printen omdat we de data niet hebben, de afspraak zondagmiddag met J&L om hun horoscopen en die van hun kinderen te bespreken wordt uitgesteld omdat ze beloofd hebben G. naar het station te brengen. OK, na 8-3 maken we een nieuwe afspraak. Ze zijn allemaal geslaagd maar we vergeten te vragen of ze met hun naam op onze site willen staan. Mailen dus, maar die staat nog op m'n takenlijstje.

5-3
Om 13.13 telefoontje dat alle data op onze server gered is!! We kopen voor een paar honderd euro nieuwe schijven, ook voor backups! (Mercurius conjunct Neptunus in Waterman: het geld glipt door onze vingers heen.)

K. heeft haar nieuwe job en is helemaal blij!

R. zegt haar afspraak voor as zaterdag af. Ze komt een week later.

6-3
De tweede dochter van J&M wordt een dag te laat geboren, en ik vergis me natuurlijk eerst een dag bij het maken van haar horoscoop. (Doe ik anders nooit :-)

Ik besluit een half uur voor vertrek om niet mee te gaan naar een netwerkbijeenkomst. Heb wat anders te doen. Bas is niet blij, eigenlijk teleurgesteld :-)

L. krijgt te horen dat ze iemand anders zoeken voor haar baan. Paniek.

7-3
Bas is bezig met de back-ups, maar het werkt niet. Blijft alsmaar op 99% hangen. Zal morgen wel lukken!

8-3
Mercurius Direct! Internationale dag van de vrouw. Om op 8-3-1990 5 uur 's middags opende de burgemeester van Dori (Burkina Faso) Le BonBon, mijn hotelletje, dat een succes werd :-).

Ik heb de afgelopen weken aardig wat taken uitgesteld en voor me uitgeschoven. Ik ga me het weekend maar eens concentreren op een nieuwe mindset om dan in de flow van de kosmos flink aan de slag te gaan. Wel, eigenlijk is Merc retro er de schuld van en dat is toch ook wel eens heerlijk :-). Toch heb ik ook nog wat dingen die waren blijven liggen weggewerkt en opgeruimd.

J en ik gaan volgende week samen naar een beurs, reclame maken voor Identity Compass. We hebben er zin in. Dat hebben we gelukkig afgesproken voordat Mercurius retro ging lopen.

9-3
En eindelijk vind ik een goed, gratis en online systeem om onze contacten bij te houden. Ik ben nu heel druk met de migratie. Er gaat nog wel wat mis maar ja, voordat je een nieuw systeem door hebt.

13-3
Dat mailtje waar nooit antwoord op kwam... Ik heb haar gebeld, ze was zo druk op haar erf dat ze niet eens de mail gelezen heeft de afgelopen weken. Wel steeds gedacht: oh ik moet mijn mail nog lezen! We maken nieuwe afspraken.

14-3
De back ups doen het! En nu op naar de Nieuwe Maan op maandag de 19e. Een zonsverduistering. Oeps, even is dan het licht weg.

mercuriusDa's een mooie samenloop in de kosmos. Een paar uur na de Nieuwe Maan gister, ging transit Mercurius m'n eerste huis in (en de NM 'viel' ook in m'n 1e huis, helemaal voor mezelf dus, deze energie).

Een van m'n nieuwe projecten in deze NM fase is om het komende jaar de beweging van Mercurius door m'n huizen en de tekens te volgen. Tegelijkertijd geef ik dan de trefwoorden die bij de planeten, tekens en huizen horen.

Ik heb wel wat met Mercurius, voor mij echt de NLP planeet. Hoe neem je informatie op, hoe verwerk je het en hoe breng je het weer naar buiten. Communicatie dus. Ik heb al een paar stukjes geschreven over Mercurius.

 

mercurius

De trefwoorden die bij Mercurius horen

Communicatie en contact, informatie, schrijven, bewuste gedachten, logica, beweging, verkeer en handel.

 

 

leeuwDe trefwoorden die bij Leeuw horen

Expressief, waardig, vreugdevol, zelfbewust, creatief, vitaal, trots, eerlijk, loyaal.

 

De trefwoorden die bij het 1e huis horen

Optreden naar buiten, fysieke constitutie, de manier waarop je bij anderen overkomt en je zelfbeeld.

In de Astrologie staat de planeet (Mercurius) voor de energie die je ontvangt, wat doe je. Het teken (Leeuw) staat voor hoe je die energie verwerkt. De huizen (in dit geval het 1e) symboliseren de verschillende levensgebieden, dus waar doe je iets met die energie.

Mercurius beweegt bijna net zo snel als de Zon door de kosmos heen. Gaat dus ongeveer in een jaar door alle Sterrenbeelden (tekens) en huizen heen.

Als ik die trefwoorden combineer krijg ik de tendens voor de komende periode. Ik kies voor communicatie en contact op een waardige en vreugdevolle manier. Ik heb bijna vakantie en kan dat dus toepassen op mijn persoonlijke leven en contacten.

Zoals ik het nu voorzie gaan we een paar keer met de kleinkinderen op stap, scheuren een paar dagen naar Frankrijk, naar de zee kijken en gaan vooral lui zijn. Meestal lezen we veel, spelen samen Scrabble en ik ben van plan om veel te gaan schrijven voor beide blogs. Ik wil wat in voorraad hebben voor dagen dat ik niet zo'n inspiratie heb of training geef.

Hoe het verloopt de komende weken beschrijf ik als Mercurius naar m'n 2e huis gaat, op 26 augustus, tegen het eind van m'n vakantie. Eerder in de maand, op 19 augustus, verandert Mercurius van teken, gaat dan in Maagd lopen. Die verandering zal ik ook bijhouden, tenminste als ik er iets van merk.

Ik zal maar eens beginnen met een lijstje van de data voor mijn komende Mercuriusjaar, dan weet ik wanneer ik weer iets moet schrijven en kan ik een planning maken. (Planning, projecten hoort behalve bij de maanfasen ook bij Mercurius).

mercurius leeuw Hier zie je Mercurius op 17 graden 30 minuten in Leeuw in m'n 1e huis. Dat rode symbool staat voor Pluto, da's een ander verhaal.

 

 

Gerelateerde stukjes:

 • Mercurius in Maagd, deel 2
 • Mercurius in Maagd
 • Astrologie: Mercurius door de tekens 2007 - 2008 (data)

mercuriusZoals ik gister al schreef in Mercurius transit door m'n 1e huis heb ik voor mezelf al een lijstje gemaakt met de data waarop Mercurius wisselt van huis in mijn horoscoop. Dat lijstje met data is alleen interessant voor mensen met exact dezelfde geboortegegevens als ik. Die ben ik nog niet tegengekomen. Ik weet nu in elk geval precies wanneer ik een volgend artikel ga publiceren over Mercurius (zo ongeveer elke maand wel één).

Wat wèl voor iedereen leuk is om te volgen, is wanneer Mercurius van teken wisselt. Dat zijn dan verschillende periodes waarop je een ander soort energie kunt voelen. In de serie over Mercurius door de huizen beschrijf ik steeds welke trefwoorden bij dat teken horen. Als ze geweest zijn vul ik ze hier aan. En ik link de tekens naar een prachtige site over symbolen, allerlei symbolen, de symbolen zoals ze in de astrologie gebruikt worden en waar ze vandaan komen.  

2007

maagd

 

19 augustus Maagd Detaillistisch, kritisch, mentaal, logisch, precies, pietluttig, hardvochtig, veeleisend, nuttigheid.

 

 

weegschaal

 5 september Weegschaal, Partners & vrienden nodig, vraagt bevestiging, vraagt eerlijkheid, esthetisch, diplomatiek, sociaal, twijfelend, tolerant. 27 september Schorpioen 12 oktober Retro 24 oktober terug in Weegschaal 1 november Direct 11 november weer in Schorpioen 1 december Boogschutter 20 december Steenbok

 

2008

8 januari Waterman
28 januari Retro
19 februari Direct
14 maart Vissen
2 april Ram
17 april Stier
2 mei Tweeling
26 mei Retro
19 juni Direct
10 juli Kreeft
26 juli Leeuw 

leeuw(expressief, waardig, vreugdevol, zelfbewust, creatief, vitaal, trots, eerlijk, loyaal). De symbolen heb ik zelf getekend in een veilig tekenprogramma voor kinderen. De kleuren van de symbolen passen ook:
Geel: Aarde, praktisch en nuttig
Rood: Vuur, actief, enthousiast, energiek
Groen: Lucht, contactueel, rationeel
Blauw: Water, emotioneel, gevoelig

Meer lezen over Mercurius?

mercurius

 

Zondagmiddag tegen drie uur ging Mercurius in het teken Maagd lopen.

 

 

 

maagd

De trefwoorden die bij het teken Maagd horen

 

Detaillistisch, kritisch, mentaal, logisch, precies, pietluttig, hardvochtig, veeleisend, nuttigheid.

 

Communicatie en contact

13 augustus:

 • Correspondentie met Ben, een van onze NLP studenten, over (ver)oordelen begon, hij mailde een uur nadat Mercurius naar huis 1 ging een spreuk.
 • Iemand zegt een afspraak voor morgenmiddag af, meer tijd voor mezelf :-).
 • Meteen nadat ik uitgeschreven was heb ik alle data voor het hele jaar op een rijtje gezet. De dagen dat Mercurius naar een ander huis gaat zijn de dagen waarop ik weer een artikel publiceer. De dagen dat Mercurius van teken wisselt heb ik hier neergezet.
 • Nu eindelijk besloten om helemaal naar Google docs over te gaan en daar alle documenten voor de rest van het jaar in voorbereid. De data staan in de titels, heb ik gelijk overzicht wanneer ik wat moet schrijven. 't Lijkt wel of Mercurius al in Maagd loopt, ach, ik hou van overzicht en structuur. De hele horoscoop heeft natuurlijk invloed. Ik beperk me gewoon tot Mercurius in deze serie.

14 augustus:

 • Verder gegaan in Google docs om de hele serie te schrijven, trefwoorden bij elkaar te zoeken, nog eens extra lezen over Mercurius.
 • Misschien ga ik de teksten van Robert Hand er wel bij zetten. Dat zijn wel goeie.
 • Nu mijn afspraak niet doorgaat, kruipt m'n vakantiegevoel echt omhoog. Het weekend werk ik nog, maar de rest van de week ben ik vrij.
 • Ik was het al lang van plan maar vandaag heb ik het eindelijk gedaan. 'Hoe maak je een kleimasker' heb ik op de foto gezet voor een stukje over klei (leem) dat ik aan het voorbereiden ben.
 • Heel goed nieuws van onze vrienden in Spanje. Dat is feest.
 • Een inschrijving voor beide NLP opleidingen, die stoomt lekker door.
 • Gebeld, gebeld en weer gebeld. Een van de kittens is verkocht. Leuk stel. Ze zijn geweest om te kijken. Komen haar vrijdag ophalen.

15 augustus:

 • De kleinkinderen zijn gebracht en blijven logeren zodat de kinderen even bij kunnen komen van hun verhuizing. Onze oudste heeft nu heel veel planeten (ook Mercurius) door haar 4e huis lopen. Past wel bij die verhuizing. Jaja. 't 4e huis komt nog aan de beurt :-).
 • Eindelijk komt mijn pakketje binnen. Een week geleden besteld. Tubes, om m'n nieuwe cream in te doen. Als het lukt (kleinkinderen) ga ik die voor het einde van de NM fase lanceren.

16 augustus

 • Vanmiddag liep de NM fase af. 3,5 Dag om nieuwe projecten te beginnen en deze serie over Mercurius door de huizen is er een van. De basis ligt er. Vlak voor die tijd belde de mevrouw van het kitten. Ze slaapt al 2 dagen niet omdat ze steeds eraan denkt. Ze komt haar vanavond al ophalen. 's Avonds het stuk over die nummer in je mobieltje geschreven, dat was wat uitzoekwerk, informatie bij elkaar garen. Mercurius :-). Kitten is vertrokken. Weg. (Mercurius is ook van handel en verkeer :-).

18 augustus:

 • Ik ben vroeg opgestaan om dat stukje over Nasa te schrijven. Ik 'moest' het even kwijt. Dat hoort ook bij Mercurius door het 1e huis. Je standpunt duidelijk maken aan de wereld om je heen.
 • De NLP Oefen- en Introductiedag begon om 10 uur en we waren net op tijd, vanwege m'n geschrijf. Het was zeer geanimeerd en het heeft voor sommige mensen weer wat inzichten opgeleverd. We hebben het in de pauzes over verschillende onderwerpen gehad. Er was een Belg bij en we deden een hypnose oefening. Om de beurt een van de Miltontaalpatronen en hij mocht zijn ogen dicht houden. Toen hij ze open deed zei hij: awel, gij zijt goe :-). Dat kwam er zo mooi uit. En was natuurlijk een compliment voor de Pracs die aan het oefenen waren.
 • Op 11 augustus, toen Mercurius nog door m'n 12e huis liep, heb ik aan iemand een mailtje gestuurd en om toestemming gevraagd om stukjes van haar site over bergkristallen te mogen vertalen. Vandaag kwam het antwoord binnen: Yes! Hehe, ik beantwoord zelf m'n mail binnen 24 uur, een dagje uitstel als ik mensen ken kan wel eens voorkomen, maar 7 dagen ... (misschien had ik een paar dagen moeten wachten met dat verzoek :-). Ik had al bijna besloten om het dan maar zonder toestemming te vertalen ... Ohh, dat worden mooie stukjes! In het nederlands ben ik dat soort informatie nog niet tegengekomen. Ik mag stukjes vertalen, foto's gebruiken, ohhh prachtig!

19 augustus:

 • De hele dag coachen, om drie uur 's middags ging Mercurius in Maagd lopen.

Nog een weekje Mercurius door het eerste huis. Ben benieuwd of ik merk dat de energie verandert nu hij in Maagd loopt. Mercurius loopt nog steeds in m'n 1e huis, dus ik ga erop letten dat ik niet al te kritisch naar mezelf ben. Ik ga deze energie ook gebruiken om kritisch naar oude schrijfsels te kijken. Vooral die eerder op het oude blog stonden. Sommige linken kloppen niet meer. Als je foutjes tegenkomt wil je die dan aub melden? We hebben vakantie en gaan wat uitstapjes maken.

Gerelateerde stukjes

mercurius

maagd

 

Mercurius in Maagd door m'n 1e huis. Vervolg op Mercurius transit ...

 

 

20 augustus 2007

 • Verzoek gemaild om stukje over de behandeling met wonderolie van Edgar Cayce te mogen publiceren.
 • Ik ben heel blij met m'n vondst van vandaag. Een plug in om je web pagina's te laten vertalen door lezers. Iedereen kan een stukje doen, ik natuurlijk ook. Ik zit al helemaal te experimenteren op NLP mij. Als het een beetje werkt ga ik het hier ook installeren. Een 2-talig blog en wie weet welke talen er nog volgen. Mercurius en communiceren, en iets testen is wel wat voor kritische Maagd.

23 augustus

 • We hebben een flink stuk gereden, via Friesland naar Noord-Holland. De hei bloeit te vroeg dit jaar en staat er prachtig bij. Heide is een plant die bij Maagd hoort. Kom ik 's avonds thuis heeft een vriend me een gedicht gemaild ... over de hei! Ik plaats het nog een keer hier.

26 augustus

 • De kleinkinderen hebben een nachtje gelogeerd en zijn gister weer opgehaald, we rusten nog steeds uit :-).
 • Nog geen antwoord op m'n verzoek. Hmm, dan moet ik het gaan herschrijven. Nog even speurwerk naar de werken van Cayce, die gaf bijzondere adviezen voor zieke mensen.

Eigenlijk ben ik veel bezig geweest met zalf en olie. Olie tegen rode babybilletje gemaakt, geexperimenteerd met het vullen van tubes met m'n wondercream en met de anti eelt zalf die ik binnenkort ook via dit blog ga verkopen. Tjonge jonge, vette boel, maar nu kan ik het en heb een handige manier gevonden om snel en schoon de tubes te vullen. Bijna perfect tangetje gevonden om ze te sluiten. Binninenkort meer erover. De rozenolie die al een tijdje stond te trekken gezeefd en in flessen gedaan. Gemaakt van gedroogde rozeknopjes. Het ruikt lekker, maar het resultaat valt tegen. Nou het is een heerlijke basisolie voor vanalles. Maagd en gezondheid!

En helemaal lekker met mezelf bezig zijn. Dat roeren in zalfjes vind ik heerlijk ontspannend.Veel geschreven (Mercurius) op 2 blogs bijna elke dag een stukje en een nieuwe engelstalige site voor Ravisie aan het maken. We gaan de NLP opleidingen ook in het Engels doen, voor buitenlanders in NL.

Op naar Mercurius in het 2e huis (wat voor mij afgelopen nacht gebeurde).

mercuriusweegschaal

 

Vandaag, 26 augustus 2007, om 14.02 uur gaat Mercurius in Weegschaal lopen.

 

 

Trefwoorden 2e huis:

Houding ten opzichte van zekerheden, waarden en normen, gevoel van eigenwaarde, bezit, geld.

Trefwoorden Weegschaal:

partners & vrienden nodig, vraagt bevestiging, vraagt eerlijkheid, esthetisch, diplomatiek, sociaal, twijfelend, tolerant.

26 augustus van 1 naar 2

 • De hele dag bezig geweest met het vullen van tubes zalf, etiketten maken en foto's maken voor deze site. Het 2e huis heeft ook met geld te maken! Verkoop van Ben's Wonder Cream :-). Ik vind het niet toevallig dat ik er vandaag aan toe kom om de Anti Eelt Cream verkoopklaar te maken. Ben nog bezig met een stuk te schrijven over wonderolie en de nieuwe Anti Eelt Cream. Tijd en aandacht besteden aan zakelijke dingen met Mercurius in het 2e huis levert volgens Robert Hand succes op! Mooi zo, want van elke verkochte tube gaat 50 cent naar het Mtangani project van Corien.

27 augustus

 • Vroeg wakker vandaag. Om half zeven zat ik al beneden. In vakanties vind ik het heerlijk als ik eens vroeg wakker ben. Geeft me een gevoel van vrijheid. In de loop van de dag kan ik gewoon een tukje doen als ik dat wil. We zijn naar 3 stenenwinkeltjes geweest want we hadden er zin in om een kristal te kopen. Allemaal dicht.

28 augustus

 • Volle Maan en Maansverduistering. We gingen naar buiten om te mediteren. Eerst naar het Stenenwinkeltje om een nieuwe bergkristal te kopen. Dicht. Pas om half 2 open. In het bos gezeten. Ander kristal gepoetst en in de Zon gezet. Toen naar de winkel. 5e poging. Gelukt. Mooie gekocht. Verder ging er van alles mis vandaag. grrr. Geen antwoord op m'n verzoek om een stukje tekst over Wonderolie te mogen gebruiken dus ik ben zelf maar op onderzoek gegaan (Mercurius nog steeds in Maagd). Heb notabene 2 boeken van Edgar Cayce in de kast staan.

29 augustus

 • De hele dag druk geweest met van alles. China's appelen geschreven. Er is veel goede informatie op internet te vinden over etherische olie en de werking ervan. Ik wil me onderscheiden dus heb van alles gelezen en een leuk stuk geschreven, al zeg ik het zelf :-). Corien gaat Ben's Wonder Cream op een beurs verkopen en testen op babybilletjes :-). Nou, het werkt gegarandeerd. Onze kleinzoon, die nu 2,5 is, vraagt er zelfs om als hij rode billen heeft: "OmaBen zalf". Da's héél goed voor m'n Oma ego. De eerste bestellingen zijn al de deur uit.

30 augustus

 • Het einde van de vakantie nadert. We moeten al boodschappen doen voor de training van volgende week. Huiswerk van de deelnemers komt binnenrollen, meteen lezen en feedback geven. Het huis een beetje opruimen. 6 Dagen achter elkaar weg en 's avonds nog druk. Zelfs de katten missen ons dan. Het is me gelukt om op m'n andere blog over NLP een hele serie over de NLP Metaprogramma's keurig in Adobe te krijgen en als download beschikbaar te zetten. Hmm, misschien ook wat voor de series hier. Ik hoor het wel als daar behoefte aan is.

31 augustus

 • Om half zes opgestaan. Gewoon wat zitten lezen en mijmeren.

1 september

 • De vakantie is afgelopen. Morgen begint het laatste blok van een NLP training dus we gaan weer aan het werk. Het ritueel om 't Atelier voor te bereiden,, opruimen, schoonmaken hebben we al gehad. Er staan mooie bloemen en we kunnen aan de slag. Nog een paar uur vakantie. Hé, Anita wil Ben's Wonder Creams in haar webshop gaan verkopen!!!

2 september

 • Hoewel vakantie heerlijk is, vind ik het ook leuk om vandaag weer aan de slag te gaan. Ik geniet van deze trainingen geven en vaak roep ik dat ik gestopt ben met werken en alleen nog maar de dingen doe die ik leuk vind :-). Ik verheug me erop om de deelnemers weer te zien en de wonderverhalen die ze hebben meegemaakt te horen.
 • Veel schrijven komt er niet van als ik 6 dagen achter elkaar training geef. Ik ben dan 6 dagen helemaal geconcentreerd op de deelnemers. De dagelijkse artikeltjes heb ik al klaar en gaan vanzelf op de juiste dag on line.
 • Vandaag gaat Saturnus ook in Maagd lopen. Het bezig zijn met gezondheid klopt weer helemaal.

3 september

 • Het was weer een prachtige trainingsdag gister. De deelnemers moesten hun metaforen voordragen en het was ontroerend. Gedichten, iemand heeft een eigen gecomponeerd lied met bijbehorende muziek gezongen. Ik kreeg vandaag een reactie van een vreemde op Ben Briljant. De eerste en hartstikke leuk. Meteen geantwoord en nu corresponderen we over het getal 3.

4 september

 • Het werk begint weer te stromen na de vakantie. Tussen het trainen door 2 afspraken gemaakt (lijken beide mooie opdrachten te worden) om Identity Compass uit te leggen (goed voor financiën, 2e huis).

5 september naar Weegschaal

 • In de pauze, om twee minuten over twee, ging Mercurius in Weegschaal lopen. Ben benieuwd. Ik zat net aan tafel en heb een mooie boterham met kiempjes, geitenkaas en olijfolie gemaakt :-).

Wordt vervolgd op 10 september als Mercurius m'n 3e huis inloopt.

Gerelateerde artikelen:

mercurius

weegschaal

 

 

Mercurius in Weegschaal

 

 

6 september

 • Training, gister met Mercurius nog in Maagd (gezondheid) heb ik 2 potjes algen (voor in bubbelbad en voetbad en pakking, zuiverend) en een flesje massage olie weggegeven, en 3 bestellingen voor massage olie ontvangen. Ik ga het maken. Tegen kostprijs. 's Avonds heb ik het goeie woord verzonnen voor m'n massage olie: Ben's zinnenprikkelende massage olie. Werkt op al je zintuigen :-). Van die olie heb ik het recept hier neergezet, maar als ze het zelf niet gaan maken en bij mij bestellen ga ik er wel een commercieel verantwoord prijsje voor vragen :-).
 • Ik ga het eind van de dag weer door m'n knie. Verkeerde wobble, chirurgen snappen niet wat ik met wobble bedoel ... Nu Mercurius niet meer in Maagd loopt, let ik zeker niet meer goed op m'n gezondheid. Wobble heeft met de declinaties te maken en de wobbles van de Maan ..., daar moet ik dan maar eens in duiken om dat te beschrijven.

Ben kan zingen

 • 's Avonds met bijna de hele NLP groep bij een van de cursisten gegeten. Met een gitarist en een pianist in het gezelschap kun je wel raden wat we na het eten gedaan hebben!! Ik besloot dat ik kan zingen en ik heb gezongen!!! Ik besluit ook dat ik me in ballades ga verdiepen :-).

7 september

 • Laatste dag training. Te veel indrukken en te moe om te schrijven. Ik ben wel een artikel begonnen over het getal 7, komt eraan. (14 september: De 27 dingen over 7...)

8 september

 • Ik zit met m'n been omhoog. M'n knie is dik en ik loop zo min mogelijk. Nog een laatste melding van Maagd? Zorg voor je gezondheid!
 • Genoeg te doen achter m'n laptop: mails beantwoorden, schrijven ... al die dingen die er de afgelopen week niet van kwamen. Langzaam verdwijnen de deelnemers uit m'n gedachten. M'n bestelling tubes is gearriveerd. Nu kan ik gaan uitproberen of ik de Lanoline (Wolvet met 25% water) in tubes krijg.

9 september

 • Vrije dag, we zouden ergens naar toe, maar eerst moet het netwerk weer draaien. Bas werkt er de hele dag aan, communicatie, er gaat van alles mis, hij krijgt de printers niet aan het werk. Dus ik heb tijd om de Lanoline in tubes te doen. Kan de verkoop in. Nog foto's maken en na de NM van 11 september (morgen) ga ik het ook in de verkoop doen! M'n zinnenprikkelende massage olie ... die heb ik deze week aan een paar mensen gegeven en verkocht en krijg al enthousiaste reacties voor méér! Ik ben al op zoek naar flesjes die door de brievenbus passen.
 • Kreeg een mail van Corien, die is druk aan het denken over het oprichten van een stichting voor haar Mtangani Project. Hoort wel bij het zakelijke aspect van het 2e huis. Heb haar ook uitgebreid geantwoord. 

10 september

 • Vanochtend, iets over half zes liep Mercurius m'n 3e huis in. Het 3e huis van leren, korte reisjes en communicatie, het huis van Mercurius. Begint goed deze periode met een netwerk afspraak elders in het land, klein stukje rijden. Morgen ietsje verder rijden en woensdag een coach afspraak met een acteur, die wel wat belemmerende overtuigingen kwijt wil. En als ik naar m'n agenda voor de komende weken kijk ... er valt heel wat te kletsen en te reizen en ik ben benieuwd naar de dingen die ik ga leren! In elk geval 3 leuke trainingen (Hypnose, Identity Compass en een NLP training) in het vooruitzicht deze maand. Door iets uit te leggen aan iemand anders, leer ik zelf het meest.

Ben kan zingenOp 27 september gaat Mercurius in Schorpioen lopen, dan schrijf ik weer een stuk, ik denk gecombineerd met de transit naar m'n 4e huis (op 2 graden Schorpioen, 2 dagen later).

Het symbool voor Weegschaal wordt hier leuk beschreven, vanuit allerlei betekenissen.

Ik heb besloten om een compleet overzicht te maken van de trefwoorden bij de tekens, planeten en huizen. Dan hoef ik er niet elke keer aan te denken om het erbij te zetten. Daar ben ik nog wel even mee bezig. En ik blijf zingen. Jee, wat leuk! Ik kan geen noot lezen, geen instrument bespelen ... maar ik ga zingen ...! Ballades ... Ik heb plenty verhalen die ik in de vorm van een ballade kan presenteren :-).

mercuriusRobert Hand in zijn boek: "Planeten in transit" schrijft over Mercurius transit door het 3e huis:
Een krankzinnig tempo
Mercurius in zijn eigen huis. De invloed van Mercurius is dan sterker en u zult zich er bewuster van zijn. U hebt gedurende deze tijd meer discussies en gesprekken met groepen en individuen, u ontmoet nieuwe mensen, gaat misschien op reis en hebt veel meer contact met verwanten en buren. Het is een goede tijd voor alle mogelijke geestelijke activiteiten. Het is geen goede tijd voor ledigheid en ontspanning. Het tempo van de gebeurtenissen in uw omgeving is waarschijnlijk zo snel dat u moeite zult hebben zich niet te laten meeslepen. Probeer u van tijd tot tijd te distantiëren, anders zult u op den duur niet helder meer kunnen denken. Dit is evenmin een goede tijd voor het nemen van besluiten.

11 september

 • Het was Nieuwe Maan en Zonsverduistering. M. belde en precies 2 minuten van te voren waren we uitgekletst. Toen ben ik gaan mediteren. Ik heb een heleboel wensen maar tijdens de meditatie besloten om nu eens geen wensen neer te zetten en gewoon te laten gebeuren wat er gebeurt. In de flow blijven.

12 september

 • amethystVannacht is m'n mooie brok Amethist, die altijd naast me op tafel licht, gewoon in 2 stukken gebroken. Mij niet begrijpen ... Het is zo te zien wel een natuurlijke vervuiling maar waarom dat nu uit elkaar valt? Het zal de Zonsverduistering wel zijn. Ik heb hem al 2 jaar.
 • 's Morgens (tijdens het uur van Jupiter) een mailing rondgestuurd met het programma voor het komende seizoen.
 • 's Middags ging een coachklant ging heel tevreden naar huis. Ik heb EMDR met hem gedaan, om heel oude pijn heel snel weg te werken en hij zei erna dat hij zich vloeibaar voelde :-).
 • En de rest van de dag een gecommuniceer van jewelste. Leuke reacties op die mailing!
 • 15 september
 • Een drukke NLP oefendag (die organiseren we elke maand). Iedereen, wij zelf ook, ging tevreden naar huis. 5 Nieuwe mensen leren kennen!

16 september

 • Vrije zondag. Eigenlijk ben ik te lui om iets te doen of te bedenken, dus ik heb m'n reader opgeruimd. Dat betekent dat ik alle artikelen met een ster (die wil ik echt lezen) heb zitten lezen en weggewerkt. Nog maar 21 artikelen.

17 september

 • 's Middags doet m'n laptop raar, 's avonds ben ik al m'n mail kwijt. Ze staan nog op m'n PC maar ik kan ze niet binnenhalen in m'n mailprogramma. M'n mail is ook een soort dagboek.

18 september

 • Mail is zomaar terug, waarschijnlijk heb ik gister niet lang genoeg gewacht. Nu toch overgeschakeld naar Gmail, kan ik m'n mail ook via m'n mobiel lezen.

19 september

 • 3 Dagen training gegeven over denkstijlen. Kleine groep, heel intensief.

20 september

 • Jaarlijks bezoek aan de tandarts (buurman).

21 september

 • 2 afspraken elders in het land. De hele dag onderweg.
 • Ik ben eindelijk een hyve begonnen. Communiceren met vrienden en bekenden.

22 september

 • Bas is jarig. 's Avonds komen de (klein)kinderen en we hebben een heerlijke dag.

23 september

 • Op reis, naar Eindhoven, lekker hotel en eten met vrienden.
 • De Herfst begint, de Zon in Weegschaal (wij zaten 's avonds buiten op een onverwarmd terras in Eindhoven te eten).

24 september

 • Nog even vrij. We hebben 't Atelier voorbereid. Spullen klaar, stoelen klaar, energetisch opgeruimd. Er mailt nog iemand dat het misschien toch gaat lukken om vrij te krijgen zodat hij mee kan doen ... M'n Amethist is ondertussen geplakt, je ziet het niet.

27 september

 • schorpioen's Avonds om half zeven ging Mercurius in Schorpioen (emotioneel en intuïtief) lopen. We zijn de hele avond stil. Ook moe. Dag 3 van de training voorbij.

28 september

 • We maken lange dagen.

30 september

 • 's Avonds gaat Mercurius naar m'n 4e huis (ouderlijk huis, thuis). Begint goed. Ik heb besloten om 3 vrije dagen te nemen, na 6 dagen trainen mag dat ook wel. Lekker even thuis alles weer op orde brengen en tijd om te schrijven.

mercuriusOp 29-10-07 heeft Petra het volgende geschreven: Onderwerp: Mercurius

Beste Ben,
Ik ben heel erg benieuwd wanneer Mercurius weer zijn invloed op de
communicatie gaat hebben, weet jij de data?
groeten

Hi Petra, woensdag 1 november om een paar seconden voor 12 's nachts gaat Mercurius weer direct lopen (op 23 graden 21 Weegschaal). Op 2 november staat hij nog bijna stil, dan kan het Mercrius retro-effect nog even duidelijk voelbaar zijn. Dus hou rekening met files en opstoppingen donderdagochtend. Het retro-effect (miscommunicatie, inkeer etc) kan nog z'n naweeën hebben totdat Mercurius weer op de graad staat waar hij stond toen hij op 12 oktober retro ging lopen, dat is op 9 Schorpioen 4 op 18 november. Bij ons is het retro-effect heftig voelbaar geweest. Afspraken verzet, mensen te laat op trainingen, verwarring over begintijden, diverse bestellingen die niet op tijd geleverd werden, een virus in een laptop, plannen die niet doorgingen ... vandaag nog te laat op een afspraak vanwege file ... absoluut geen inspiratie om op m'n blogs te schrijven ... het hield maar niet op!

Groet, Ben

Mercurius, mijn favoriete planeet, gaat op 26 december 2009 Retrograde (schijnbaar) achteruit ‘lopen’. Dat doet Mercurius 3 keer per jaar.

Omdat Mercurius de planeet van de handel en het verkeer is, de gevleugelde god, en hij drie weken ‘achteruit loopt’, gaat 't met zo veel dingen in ‘t dagelijkse leven ook minder. Afspraken met nieuwe relaties gaan niet door, waarschijnlijk zit je tijdens de kerst veel in de file. Worden oude ruzies opgehaald.

Communicatie speelt een belangrijke rol voor Mercurius, dus als er wat mis kan gaan in retrograde periodes, heeft het met communicatie te maken. Verkeer en handel is daar een onderdeel van.

Afspraken worden afgezegd, je verzet ze, ze staan dubbel in je agenda of klanten zitten in de file of hebben noodsituaties op te lossen. Je vergeet afspraken gewoon :). Je PC crasht, bestanden, die je net nodig had, verdwijnen. Je nieuwe weblog ook en je kan weer opnieuw beginnen. Je iPod (of een ander maatje) luistert weer eens niet.

Neem in deze periode geen belangrijke beslissingen. Zet afspraken die je maakt, maar op ‘optie’, of met potlood in je agenda, als je nog schrijft. Afspraken, die je voor die tijd maakte, met nieuwe relaties of over nieuwe projecten, gaan niet door.

Misverstanden en mis-communcatie, zijn aan de orde van de dag in deze periode. Dacht ik, als ondernemer, in dit soort perioden eerst: ohohoh “ze houden niet meer van me”, nu weet ik beter. Het zij zo.

De kans is groot dat iets niks wordt of dat iets uitgesteld wordt. Ik hou dit fenomeen nu al zo’n 6 jaar bij in m’n eigen agenda, het klopt. Alles loopt in het honderd, echt. Ook nieuwe ideeën kan je beter pas gaan uitvoeren na 15 januari 2010. Niets nieuws beginnen.

Het goede nieuws vooral tijdens deze vakantieperiode: tijd om oude rommel, administratie op te ruimen, weg te werken. Oude conflicten en ruzies bij te leggen, onder de kerstboom :-) of tijdens de apres ski!

Mercurius doet dit 3 x per jaar, elke keer zo’n 3 weken. Blokkeer die perioden in je agenda en neem de tijd om oude rommel weg te werken. 't Werkt.

Zo dat was even Mercurius Retro. Ik zet het morgen wel in een longer tweet. Op verzoek :). Ik wist wel dat jullie het leuk zouden vinden.

3 weken. Van 26 december tot 15 januari 2010.

Zo ongeveer een week voordat Mercurius Retro gaat, gaat de planeet al langzamer ‘lopen’ en kan je het effect al merken. De ene keer is dat heftiger dan de andere. Ligt ook aan andere kosmische invloeden. Ook een week erna kan het nog door sudderen.

Nu: 26 december 15.38 uur tot 15 januari 17.51 uur

De andere Mercurius retro periodes in 2010:

 • 18 april - 11 mei
 • 20 augustus - 12 september
 • 10 december - 30 december