Hoe kan je de fysieke werkelijkheid manifesteren waar je naar verlangt?

 1. Maak een lijst van zeven dingen die je in je werkelijkheid wilt hebben. Als je wilt dat dit werkt, wees dan redelijk en vraag alleen datgene wat je werkelijk wilt, en niet wat je denkt dat je wilt.
 2. Pak je lijst en werk ieder ding verder uit. Neem het eerste ding van je lijst, bijvoorbeeld een radio, en zeg hardop tegen jezelf: 'ik wil een bepaald type radio voor een bepaald bedrag hebben, binnen een bepaalde tijdsbestek'. Beschrijf de radio, het bedrag en het tijdsbestek en denk niet na over hoe je deze zult krijgen. Denk nooit aan een specifieke persoon of groep, die je iets moeten bezorgen, want op die manier zou je anderen manipuleren.
 3. Vraag jezelf af of je de radio werkelijk zou willen hebben, als je hem had. Denk hier diep over na, omdat je je hoofd vaak volstopt met dingen waarvan je denkt dat je ze wilt, maar die je feitelijk niet wilt. Wees hier voorzichtig mee. Als je weet dat je iets niet werkelijk wilt hebben, schrap het dan van je lijst.
 4. Creëer drie scenario's waarin de radio in je werkelijkheid komt; visualiseer deze scenario's voor je voorhoofd boven je ogen; neem vervolgens ieder scenario en prent het in op je medulla oblongata - je verlengde merg (de plaats waar je ruggengraat je schedel ingaat). Onthoud dat je geen specifieke persoon of plaats visualiseert, die je helpt om datgene te krijgen wat je hebben wilt. Manipuleer de werkelijkheid van anderen niet.
 5. Herhaal dit proces totdat je een lijst van zeven dingen hebt die je werkelijk wilt. Vergeet vervolgens het hele gebeuren, en stop je lijst op een veilige plaats weg. Kijk er regelmatig naar en al snel zul je beginnen te merken dat dingen van de lijst zich feitelijk manifesteren. Ieder keer dat iets werkelijk opduikt, streep je het van je lijst en bedenk je iets anders dat je aan de lijst wilt toevoegen. Blijf werken met een lijst van zeven.

Wat heeft manifestatie te maken met de lunaire onderbewuste geheugenbanken? Iedere keer dat je iets manifesteert wat je werkelijk wilt, wis je een 'ik kan niet' herinnering uit mijn (Maan) archieven. Het doel om naar Aarde te komen, is om te krijgen wat je werkelijk wilt! Als je dan krijgt wat je werkelijk wilt, wanneer je het wilt, zul je zien dat je eindigt met heel weinig wensen, net als de oorspronkelijke Aardevolken. Zonder je zelfs maar de ervaring te herinneren of door te werken, die het 'ik kan niet' heeft veroorzaakt, kun je op deze manier herinneringen laten verdwijnen, alsof ze nooit bestaan hebben - dankzij deze positieve aanslag op je innerlijke ontkenning. Je kunt in feite al je negatieve herinneringen afdanken, zodat alles wat ik (Maan) naar je weerkaats positief is. Je zult mijn (Maan) delicate en- subtiele vibraties voelen, en je zult ondersteunende gegevens over jezelf aan het werk vinden in je bewuste gedachten, als je eenmaal uit je ontkenning stapt.

Uit: het Pleiadisch Plan, een nieuwe kosmologie voor het Tijdperk van het Licht, Barbara Hand Clow

Morgenavond rond deze tijd is het Volle Maan en is er een volledige Maansverduistering die in Nederland en België te zien is. Als de Aarde zich tussen de Zon en de Maan bevindt, wat alleen tijdens Volle Maan gebeurt, dan spreek je van een Maansverduistering. De schaduw van de Aarde valt dan over de Maan, en het ligt er maar aan waar je bent op Aarde of je de hele verduistering ziet. Het spektakel begint om half elf en is natuurlijk alleen maar te zien als de hemel helder is. De Maan wordt dan wat oranje.

Het begint 's avonds om half elf, twintig over twaalf is het volledig en om tien over twee is het voorbij.

Het is Volle Maan in het sterrenbeeld Maagd met de Zon in Vissen, meestal rustig, astrologisch gezien, maar deze keer staat Uranus dichtbij de Zon en maakt Jupiter een uitdagende verbinding met de Zon en de Maan. Bereid je voor op briljante ideeën dit weekend en de middelen om ze waar te maken!! Misschien, met Mercurius retro, herinner je je ineens iets waar je nu helemaal enthousiast van wordt. En al kun je de verduistering niet zien als het bewolkt is, de energie van de kosmos krijg je toch.

En als je tijdens deze drukke nacht niet kunt slapen ... neem een kopje thee :-) en schrijf een gedicht.

Het is 2 keer per jaar Maansverduistering en elke keer, 14 dagen later is het Zonsverduistering.
Op 19 maart is er dus een Zonsverduistering. Dan is het Nieuwe Maan en over dat fenomeen zal ik tegen die tijd een stukje schrijven, want dan kun je je wensenlijstje maken :-).

En lees eens wat Lisa Dale Miller over deze Volle Maan schrijft!

De exacte Nieuwe Maan is maandagochtend om 17 minuten voor 4, waarschijnlijk lig je dan nog op één oor. Zo niet, dan is dat het perfecte moment om even stil te staan bij je nieuwe plannen en wensen voor de komende 28 dagen. Ik lig dan op dat ene oor :-). Soms, als de NM op zo'n nachtelijk uur is, zet ik de wekker maar ik heb maandag wat werk te verzetten dus ik blijf lekker pitten. Voordat ik ga slapen denk ik aan de komende Maan(d) en bedank de kosmos alvast dat mijn wensen uitgekomen zijn en ik m'n doelen bereikt heb.
De laatste 3 dagen vóór de NM (nu) zijn heel goed voor het afronden van zaken, het wegwerken van allerlei en gewoon uit te rusten en te spelen voordat je aan iets nieuws begint. Het zaad voor nieuwe dingen wordt al gelegd in deze dagen. Dat betekent dat er onbewuste signalen kunnen zijn waarvan je je in de 3 dagen na NM ineens bewust word. Deze laatste fase voor de NM valt wel heel mooi, zo in het weekend. Dus doe het rustig aan, zodat je maandag met nieuwe energie aan de slag kunt.

De Maya kalender heeft bijvoorbeeld 13 Maanden. Elke maand begint op NM. Maar goed, dat is ook voor een andere keer. Ik wil het deze keer hebben over de symbolische betekenis van deze NM, de Zonsverduistering, en je wensen.

Symbolische betekenis
De Nieuwe Maan valt op het moment dat de Zon en de Maan op dezelfde graad staan. Deze keer is dat 28 gr 07 in Vissen. Elke graad heeft zo zijn eigen symbolische betekenis1 en het thema nu is: "Bestaan betekent differentiatie". Tenminste, die zin valt me op in de beschrijving bij de symbolen en ik vind het wel de moeite waard om daarover na te denken :-). Kunnen differentiëren hoort bij Maagd, en die staat deze keer tegenover de NM in de horoscoop.

Zon/Maan maken contact met Pluto (transformatie, macht/onmacht, confrontatie en zuivering).

Diep weggestopte dingen kunnen naar boven komen en om een oplossing vragen. Het valt soms niet mee, maar maak gebruik van de energie als je nu met dit soort thema's te maken hebt. Jij bepaalt wat je doet met de energie die je van de planeten ontvangt, dus zorg voor een positieve wending en vraag desnoods om hulp, of dat nou van de kosmos is of iets anders. Wie vraagt zal krijgen toch?

Even later, tegen kwart voor zeven 's morgens, loopt de Maan in het teken Ram en blijft daar tot woensdagochtend, als het voorjaar begint. Als de Zon in Ram gaat lopen (01.31 uur), dan begint astrologisch gezien het voorjaar. Ram heeft te maken met je hoofd, ogen en neus dus daar is je kans om de laatste resten van je verkoudheid of negatieve gedachten weg te werken, grote schoonmaak!

Zonsverduistering
Twee weken geleden was het Maansverduistering, de Aarde tussen de Zon en de Maan in, dus de Maan even onzichtbaar. Nu wordt het Zonlicht even geblokkeerd door de Maan. Al is het een gedeeltelijke Zonsverduistering en niet te zien, de energie is er wel. Raymond Merriman2 zegt het wel mooi:

"... de symboliek van een zoneclips is nogal uniek in de astrologie. Het is het punt waar de Maan het vlak van de Zon en de Aarde binnenkomt, waardoor het licht van de Zon geblokkeerd wordt. Deze symboliek kan niet ontkend worden. De Zon, iemands gevoel van heelheid en van het pad naar meesterschap, is 'verduisterd'. Er is een nieuw pad naar heelheid mogelijk dat nu ook geopenbaard wordt. Iemands karmische scripts kunnen getranscendeerd worden als men een pad gaat bewandelen dat consistent is met iemands innerlijke verlangen. Het kan ook zijn dat het oude pad slechts vernieuwd wordt. Na een periode van duister waarin men het leven vanzelfsprekend vond, kan het licht plotseling weggenomen zijn. En net zo plotseling gaat het weer aan, en deze keer is de ziel dankbaar en ontwaakt".

De zonsverduistering wordt in de klassieke Astrologie vaak gekoppeld aan ziekte en drama en deze keer, met het vierkant naar Pluto is het gemakkelijk om die koppeling te maken. Maar deze Zonsverduistering heeft ook met heling te maken. Met loslaten, alles loslaten waar je aan vast wilde houden, dan ben je werkelijk vrij. Als rasechte positivo concentreer ik me op het positieve effect. Het plotselinge licht, de aangename verrassing, de nieuwe kansen en m'n wensen

Op maandag 19 maart was de zonsverduistering gedeeltelijk te zien in Azië en op de Zuidpool.

Wensen
Vanuit allerlei invalshoeken is de NM symbolisch voor een nieuw begin. De gelegenheid bij uitstek om ook allerlei 'verslavingen' los te  laten (zeker nu die in Vissen valt) of een dagje te vasten. In die eerste dagen na de NM val je het gemakkelijkst af. En omdat Zon en Maan deze keer tijdens die eerste dagen in Ram gaan lopen is 't wel een bijzonder gunstige periode om wat gewicht kwijt te raken. De energie die je van Ram meekrijgt en de stand van de Maan kunnen je erbij helpen. Tijdens de NM of in de 3 dagen erna je haar of nagels knippen of struiken snoeien als je wilt dat het sneller groeit.

Behalve met plannen heeft de NM ook met wensen te maken. De Maan zelf zegt nl dat er maar één reden is voor je bestaan4: "... krijgen wat je hebben wilt...".
Door je tijdens de NM te concentreren op je wensen, ze op te schrijven, ze de kosmos in te sturen en ze vervolgens weer los te laten, maak je het gemakkelijker om te krijgen wat je hebben wilt. Ik kies altijd een mooie steen uit die makkelijk in m'n broekzak past. Als ik m'n wensen opgeschreven heb, dan concentreer ik me daarop en anker ze in m'n steen. Geeft me een nog krachtiger gevoel, die steen in m'n broekzak.

Ja en die wensen; gezondheid, geluk en veel plezier voor iedereen en meer van die nobele zaken, ik heb ze altijd op m'n lijstje staan maar ook materiële wensen zoals 2 nieuwe stoeltjes, 2 kilo afvallen (de-materialiseren die kilo's :-) en dat soort dingen staan er op. Tegen de volgende NM schrap ik alles wat uitgekomen is, schrap ik waarvan ik inzie dat ik het eigenlijk niet hoef en zet ik de rest wel weer op m'n nieuwe lijstje. En ik bedank de Maan en alle andere goden die erbij geholpen hebben. Sommige wensen zet ik meteen om in een reële planning. De wensmethode uit het Pleiadisch Plan vind je hier.

Over de planning van projecten in lijn met de Maanfasen heb ik het dan een andere keer. Met een paar lange weekenden in 't vooruitzicht zou dat best wel eens op 17 april kunnen zijn, de volgende NM.

 1. De Astrologische mandala, Dane Rudhyar
 2. Evolutionaire Astrologie, Raymond Merriman.
 3. In harmonie met de Maan, Paunger en Poppe.
 4. Pleiadisch Plan, een nieuwe kosmologie voor het Tijdperk van het Licht, Barbara Hand Clow.

Ook de moeite waard om te lezen:

 • Maanfasen, een gids bij innerlijke ontwikkeling, Busteed en Werign
 • The Lunation Cycle, Dane Rudhyar
 • Eclipsen, Zons- en Maansverduistering in de horoscoop, Robert Jansky (deze is waarschijnlijk alleen nog 2e-hands te koop)

2 Keer per jaar is er een Maansverduistering en 2 weken later is er dan een Zonsverduistering.

De tekst kreeg ik in m'n mail van Jenni Stone, de link die ze meestuurde doet het al de hele ochtend niet. Misschien heeft ze nog last van Mercurius retrograde :-). 

"Dear Ben, thanks for letting me know. You are welcome to use the material.
Yes - gave up my Practical Astrology website - it was so much work. There were many people who visited but I offered to send them the newsletter and the calendar for free and that meant far fewer hours for me.
However within the next month or so will be putting up a website and will then ask you to let your readers know.
Again, thanks for letting me know...Jenni"

The new Moon in Pisces at this time of year, is always about endings - but this one, just one day before the Spring Equinox, is surely a cosmic message that we are ready for closure in some area of our life and ready for new beginnings.

Solar Eclipse helps us to tune into higher levels of understanding but this one interrupts old patterns of thinking and being - and asks questions about what phase of our life is coming to an end and where to put energy so that we can live more abundantly and authentically. On a spiritual level we might want to ask ourselves questions like: How would we live if we knew that we were spiritual beings living in a material world ?  Or:  into what area of our life should be energy so that changes can occur quickly and easily ?

Looking back at where you were in 1988 can help us to see what has changed and what has been accomplished in the past 19 years. This is because eclipses come in 19 year cycles and the last one at this degree in Pisces created both a new beginning and an ending for the previous eclipse - which was 19 years before that.

Because the eclipse is on the Pisces/Virgo axis, we should look for ways to change habits and everyday behavior so that we can resolve relationships and bring new ideas that will get situations moving in the right direction. Let intuition be your guide if you hit unexpected emotional turbulence. People can be sympathetic and empathic - but may also be a martyr and difficult to pin down.

This is how the solar eclipse will affect the signs (Als je je Ascendant weet kun je ook naar het teken van je Ascendant lezen, die is ook van toepassing.)

Aries - the eclipse in your twelfth house brings back some issues that have been put aside for some time now.  Best look at the emotional and spiritual baggage that you've been carrying around and do the equivalent of cleaning out the attic (or basement).

Taurus - friends and business acquaintances may change the rules now.  They are still supportive, but you may want to ask yourself questions about what they are expecting from you.

Gemini - Focus attention on career.  You are likely to find a new direction in work and career related areas next week, when you are less stressed out.

Cancer - These are possible scenerios for the coming months:  you are considering taking some classes - a long distance trip - or you are involved in thinking about spirituality and comparative religion.

Leo -The eclipse of March 18 can make changes in your finances.  Issues in a business partnerships may need to be resolved  - or you may be able to find answers to financial challenges that have bugging you in personal relationships.

Virgo - partnerships are likely to be changing and perhaps you can resolve some of the conflicts that have stopped your relationships from reaching their full potential in terms of intimacy.

Libra - Even small changes in diet and daily habits (such as exercise program) can create positive changes over the next few months helping to bring more energy, wellness and clear thinking.

Scorpio - The eclipse raises issues around money, love, having fun and children.  Look at the challenges and triumphs of the past 19 years and you can see how some of those issues are getting resolved.

Sagittarius - the solar eclipse is unlocking answers and enable you to complete some parts of your life that have been in a holding pattern - could have something to do with your home, family or 'roots'.

Capricorn - The eclipse in your third house brings breakthroughs in understanding and communication. It may be that you have to face issues with your partner or perhaps dissatisfaction with your life as a single.

Aquarius - your financial worth and attachment to your material "stuff" is likely to get an overhaul in attitude with this solar eclipse.  You can easily make a new beginning in the next few months

Pisces - Having a Solar eclipse in your sign is always significant and in the next few months, you may find that you are engaged in introspection as a preview to making changes in your appearance - social standing or the way that the world sees you.

Als iemand behoefte heeft aan een vertaling dan hoor ik het wel. Weet je je Ascendant niet? Vul je geboortedatum, -tijd en -plaats in op Astrodienst (gratis). Op Wikipedia staat een leuk stuk over de Zonsverduistering Ps

Wat een drukte, de laatste dagen voor de NM. Nou ja, ik doe het allemaal zelf - of was het de meditatie zondagmiddag? Ik geniet er in elk geval van. Ik heb het weekend m'n kladblog gemaakt en m'n NLP dagelijks voer blog Puur NLP blog en ga samen met Kate de maandelijkse NLP tips nieuwsbrief van John La Valle vertalen. Zondag kregen we toestemming. We zijn al bijna klaar met de aflevering van deze maand. Die komt dan elke maand op onze nieuwe site te staan en ... Wonder dat van zelf hoes

Onze hypnose CD is klaar: "Wonder dat van zelf", 72 minuten wondere woorden om helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Je kunt hem bestellen in de webshop.

Joost heeft de muziek gecomponeerd nadat we de teksten ingesproken hadden. We zijn apetrots!! Deel 2 nemen we volgende maand op, daarna componeert Joost weer zomerse muziek erbij en kun je in de herfst nagenieten :-). Werkelijk, de conjunctie van Pluto/Mercurius en Pluto/Venus in mijn vijfde huis (dat van creativiteit), begint z'n vruchten af te werpen.

Om 14:48 op 8° Steenbok. Zowat bovenop m'n Zon. Ga 2 weken een NLP training geven dus die Volle Maan ga ik helemaal benutten om een heleboel energie op te doen :-) en eens extra goed voor mezelf te zorgen. Heel intens binnen blijven, bij mezelf. Dan kan ik die 2 weken weer intensief met anderen bezig zijn. Mooier dan Lisa Dale Miller kan ik de Volle Maan astrologisch gezien niet uitleggen.

En het is Maan en projectplanning fase 4:
Blijf actief en overwin hindernissen
"Onverwachte reële problemen kunnen opduiken. De creativiteit die bij deze fase hoort, geeft je de gelegenheid om hindernissen weg te werken. Wordt niet overmoedig en overwerk je niet. Denk aan je gezondheid?" Ik luister.

Het is vandaag om 14.04 op 21.41 Kreeft. Een rustige, zachte liefdevolle Nieuwe Maan.

Afgelopen week ging Mercurius weer direct lopen, je hebt je oude rommel misschien weggewerkt en je kunt nu een nieuwe fase beginnen. Een nieuw project. Ik ga het vandaag in elk geval heel rustig aan doen en goed voor mezelf zorgen. Ik heb 2 weken achter elkaar een NLP training gegeven en heb die rust wel verdiend :-).

Als je meer wilt weten over Projectplanning en de Nieuwe Maan, kun je dit artikel lezen.

Op 6 graden 31 Waterman.

De wetenschap verbaast zich over het feit dat er meer gewonde honden en katten bij de eerste hulp terechtkomen tijdens Volle Maan (VM) dan anders!

Full Moon Sends More Dogs and Cats to Emergency Room

Astrologen kunnen dat wel verklaren! Tijdens VM lopen emoties hoger op en dieren hebben daar ook last van (en/of hun baasjes). Tijdens VM worden er meer baby's geboren, heb je sneller ruzie of ben je véél romantischer. Wicca's nemen een Maanbad tijdens VM en het is dan springvloed, hoger dan bij Nieuwe Maan. De VM trekt water aan, het water stijgt - so to speak.

Net als sapstromen in planten. Tijdens VM zitten de meeste sappen van planten in de top, dus als je een plant wilt stekken dan knip je er een stukje af tijdens VM, dan heb je een gezonde stek die snel aanslaat. Wil je een plant snoeien die niet te hard moet groeien (of je haar of nagels knippen) dan doe je dat met VM. Wil je juist wel dat iets harder gaat groeien, dan knip of snoei je tijdens Nieuwe Maan, de sappen zitten dan meer in de wortels, zodat er veel groeikracht over blijft. Nagels vijlen met Volle Maan als je ze kort wilt houden en met Nieuwe Maan als je ze lang wilt hebben. Of in de 3,5 dag er vlak na.

Die baby's: vrouwen die een natuurlijk ritme hebben ovuleren tijdens VM. 40 Weken later bevallen ze. Een zwangerschap duurt geen 9 maanden maar 10 Manen.

Ik plaats elke laatste dag van de kalendermaand de Maankalender, kun je nakijken wanneer het Volle of Nieuwe Maan is. Die van augustus komt er aan, morgen.

Ik heb het geweten dat het afgelopen nacht Volle Maan was. Wel 6 keer wakker (en normaal slaap ik vanaf dat ik m'n kussen raak totdat 'hij' me wakker maakt ...), te warm, te koud, bizarre dromen, te moe om op te staan om iets leuks te gaan doen. Een drukke week en een weekend training geven achter de rug ... arg. Gelukkig had ik vandaag vrij en hoefde niets te doen. Vandaar dat dit stukje zo laat komt. Ik krijg nu pas weer een beetje energie. Tijd voor romantiek :-).

Dit is een foto van de Maansverduistering van 3 maart 2007. Hij zag er om vier minuten voor half twaalf zo uit. We konden het niet goed zien maar op de een of andere manier heb ik via de computer een hele serie foto's gemaakt.

maansverduistering 3 maart 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb de data van de belangrijkste Maanfasen: Laatste Kwartier, Nieuwe Maan, Eerste kwartier en de Volle Maan op een rijtje gezet. Misschien heb je daar genoeg aan. Wil je een uitgebreidere lijst per maand kijk dan op: Maankalender.

Laatste Kwartier - zo, 5 augustus 2007 om 23:21

Nieuwe Maan - ma, 13 augustus 2007 om 1:03
Eerste kwartier - di, 20 augustus 2007 om 1:54
Volle Maan - di, 28 augustus 2007 om 12:37
Laatste Kwartier - di, 4 september 2007 om 4:35

Nieuwe Maan - di, 11 september 2007 om 14:45
Eerste kwartier - wo, 19 september 2007 om 18:49
Volle Maan - wo, 26 september 2007 om 21:47
Laatste Kwartier - wo, 3 oktober 2007 om 12:08

Nieuwe Maan - do, 11 oktober 2007 om 7:02
Eerste kwartier - vr, 19 oktober 2007 om 10:34
Volle Maan - vr, 26 oktober 2007 om 6:53
Laatste Kwartier - do, 1 november 2007 om 22:20

Nieuwe Maan - za, 9 november 2007 om 0:04
Eerste kwartier - za, 17 november 2007 om 23:33
Volle Maan - za, 24 november 2007 om 15:31
Laatste Kwartier - za, 1 december 2007 om 13:45

Nieuwe Maan - zo, 9 december 2007 om 18:41
Eerste kwartier - ma, 17 december 2007 om 11:17
Volle Maan - ma, 24 december 2007 om 2:16
Laatste Kwartier - ma, 31 december 2007 om 8:51

Nieuwe Maan - di, 8 januari 2008 om 12:37
Eerste kwartier - di, 15 januari 2008 om 20:45
Volle Maan - di, 22 januari 2008 om 14:35
Laatste Kwartier - wo, 30 januari 2008 om 6:03

Ik ga deze van Corien in elk geval op m'n wensenlijstje erbij zetten.

corien augustus 2005

Mail van Corien:

... net zoals bij ons, ik maak nu heel veel overuren, want ik ga van 2 tot 10 december 2007 terug naar het dorp Mtangani!! Helemaal in mijn eentje! Spannend he? Dit meisje dat vroeger niets durfde, zelfs niet of waarschijnlijk zeker niet het hebben van een eigen mening, gaat nu met de rugzak op de 'halve wereld' over.

Nu weet je ook een beetje wat mijn volgende plannen zijn, maar ik moet daarvoor eerst daar zijn geweest om alles op me te laten inwerken, dan kan ik pas beslissen wat en hoe ik het ga doen. Gevoelsmens als ik ben moet ik het daar eerst 'voelen'.  Het brillenproject is in elk geval goed geslaagd, heb je dat gelezen?

Groetjes, Corien

De NM was vannacht om drie minuten over één en ik lag al heerlijk op één oor. Maar voordat ik ging slapen heb ik me geconcentreerd op mijn wensen voor deze NM periode. En vanochtend toen ik wakker werd bedacht ik dat ik tijdens de NM extra aandacht ga besteden aan de wensen van andere mensen.

 • Ik weet niet of Corien nog steeds brillen verzameld voor de inwoners van Mtangani. Ik weet wel dat ze in december er naartoe wilt.
 • Kathleen is nog steeds druk met haar Astrologische/Esoterische bibliotheek. Ik heb alweer een stapeltje boeken klaarliggen voor als ik iemand tegenkom uit de regio Eindhoven.

Tijdens de NM fase (de eerste 3,5 dagen na NM) is het goed om nieuwe projecten te beginnen. En hoewel dit geen nieuwe projecten zijn, krijgen ze op deze manier toch nieuwe energie en aandacht.

Misschien komen er in de loop van de tijd wensen bij van mensen die met mooie dingen voor andere mensen bezig zijn.

witte koriander bloem

Dit is de bloem van de Witte Koriander. De etherische olie werkt verhelderend, versterkend en helpt bij te weinig initiatief, hij stimuleert je creatieve vermogens ("Hemelse geuren, aromatherapie", Susanne Fisher-Rizzi, 1989) en ik vind hem wel passen bij deze NM wensen.

 

 

 

 

 

Morgen, tussen de middag, om 12.36 uur is het Volle Maan op 4.46 Vissen en een volledige eclips. Wat een eclips betekent heb ik in maart beschreven. Van de eclips is nu niets te zien hier in NL, ergens anders op Aarde wel. Als je aan de westkust van Amerika woont had je hem mooi rood zien worden. Of is de Maan 'haar'? Ik weet het nooit met planeten, ik vind de Maan wel vrouwelijk. In het Frans had ik er ook al zo'n probleem mee om 'mon coeur' te zeggen; ik ben een vrouw en moet het dan over m'n hart hebben in de mannelijke vorm ...! Dus ik heb altijd lustig 'ma coeur' gezegd ...

De trefwoorden die bij Maagd (daar staat de Zon) horen, kun je vinden in m'n serie over Mercurius. De trefwoorden die bij Vissen horen, staan er ook al. Maagd en Vissen, linker en rechter hersenhelft, emoties en ratio. En, zoals Joyce (waar ik Astrologie van geleerd heb) schrijft in haar Worxahead van 25 augustus:

Een Maan die verduisterd wordt, geeft geweldige mogelijkheden om oude patronen af te zweren, maar het is waar, soms heeft ons ego het ook een beetje te verduren tijdens een Maansverduistering (maar niet de ziel, integendeel).

En ik denk dat Maagd met je ego te maken heeft en Vissen met je ziel. Wel, neem de tijd om na te denken over wat het voor jou betekent.

Volle Maan, om stekken te snoeien (de Maan trekt water aan, de sapstroom in planten gaat dan ook omhoog, en in de toppen van de planten die je afknipt om te stekken, zitten al die goeie sappen), of om je haar of nagels te knippen als je wilt dat het niet te hard groeit. Kruiden en bloemblaadjes die je verzamelt, voor het maken van remedies of gewoon voor je maaltijd, hebben meer kracht in de 3,5 dag van de VM fase. Na de VM dus.

En omdat voeten bij Vissen horen, is deze VM perfect om je voeten te verzorgen. Lekker voetbadje, wat van die kruiden die je geplukt hebt erin - ik weet ook niet welke je gaat plukken maar ik las gister nog in mijn boek: "Alternatieve schoonheidsverzorging", van Greet Buchner, jaren zeventig - het valt bijna uit elkaar - dat een handjevol wilgen- of eikenbladeren gekookt in water goed is tegen overmatige transpiratie. Dus ik ga een voetbadje nemen van het water waar ik een handvol bladeren van onze wilg in heb gekookt.

En ik ga dat onthouden van die wilgebladeren, ik ben namelijk bezig om een goeie deodorant voor mezelf te maken. De reguliere deo is troep en die van dat hele goeie biologische-antroposofische merk is duur en belangrijker, het werkt niet voor mij (Bas is er ook niet tevreden over, ik gebruik "Wilde rozen" en hij een ander geurtje). Vorige week heb ik 5% Tea Tree olie door die dure deo heen gegooid en dat werkt wel!

Een handvol gras, paardenbloemen en de hele reutemeteut uit een weiland schijnt ook heerlijk te zijn in je voetbad. Nou ja, ga maar op je blote voeten door de wei lopen deze VM, lijkt me ook wel heerlijk, en dan dat voetbadje erachteraan :-).

Ga wel in een weitje lopen dat niet vlak langs de snelweg ligt enzo, neem een bio weitje :-).

En als je de projectplanning volgens de Maanfasen bijhoudt:
"Oogst van deze cyclus en toekomstige mogelijkheden". "Deze laatste fase is niet noodzakelijk een rustige. Het kan best zijn dat je van alles aan het afronden bent en ideeën krijgt voor iets nieuws."

Pff, eindelijk Ben's Wonder Cream, Anti Eelt, zover (en bij mij betekent 'eindelijk': zo'n 2 weken nadat ik besloten heb om dat ook maar via internet te verkopen). Arggh, die nieuwe ideeën ... hou op).

Heksen en Wicca's nemen een VM bad. Een paar van m'n vriendinnen gaan dan in hun blootje buiten liggen. Zomer of winter :-). Sommige mensen beweren dat je dan je kristallen buiten moet leggen om ze te zuiveren, ik geloof daar niet in. Ook niet in zuiveringsetjes, moet je weer de ene steen kopen om de andere te zuiveren! Kristallen en mineralen (stenen) overleven al miljarden jaren. Die weten echt zelf wel hoe ze moeten overleven. Ik blaas er eens een keer overheen en stuur m'n intentie: "Je bent nu schoon". Punt. En die kristallen die vanzelf breken of veranderen, die begraaf ik gewoon in de tuin. Klaar.

Neem morgen tussen de middag even tijd voor jezelf. Ontspan ... en laat de gedachten door je heen gaan .. en voorbij gaan ... Ben stil ... besef .. heel even ... dat je bent, ... nu ... en laat het dan weer los ... jij bent je gedachten niet ... je bent ... nu ... stilte ... nu ... rust ... al is het een paar minuten ... ga verder ... neem die rust mee ...

Op 11 september is het Nieuwe Maan en een Zonsverduistering om 14.44.

maan

maagd

 

Maan in Maagd

Om 14.44 uur op 18º  24' Maagd. 

 

En een Zonsverduistering.

 • Maak je Maanwensenlijstje. Voor mij nog steeds de leukste manier.
 • Begin nieuwe projecten of begin met nieuwe voornemens.
 • Wil je van een slechte gewoonte(s) af, begin er tijdens de NM mee. NU.
 • Knip je haar als je wilt dat het harder groeit.
 • Snoei planten waarvan je wilt dat ze weer goed gaan groeien, zieke planten knappen waarschijnlijk op.
 • Ontgiften van je lichaam werkt beter tijdens Nieuwe Maan. Maak er een vastendag van. Of eet alleen maar fruit en drink fruitsappen. Zoveel als je wilt. Of eet deze dag geen vlees, drink geen koffie en die honderdduizend dingen die slecht voor je Lever(n) zijn. Begin met de dingen te doen die goed voor je zijn en maak er een gewoonte van.
 • Deze NM in Maagd is er helemaal perfect voor, want Maagd is verbonden met je spijsverteringsorganen. Dus als je eetproblemen van wat voor 'n aard dan ook hebt, is het nu de dag om die aan te pakken.
 • En Maagd kan behoorlijk kritisch zijn. Hou op met negatieve zelf kritiek, vanaf nu, dat kan je nieuwe voornemen zijn en heel wat ruimte geven!
 • Neem je sociale verantwoordelijkheid voor vrijwilligerswerk, gezondheid of het onderwijzen daarover in gedachten, in de breedste zin van het woord. Doe je eigen ding ermee.
 • Hoe toevallig is deze NM met Zonsverduistering met die gewelddadige 11 september van ooit, hoewel ver van ons bed. Zijn er overeenkomsten, heb je herinneringen? Is het nuttig om die vergelijking te trekken? Is het nuttig om naar 11 september 2013 te kijken? Oeps, even gekeken. Een Yod Cheiron/Pluto met Mars op de Apex op 11 september 2013 (leuk voor Astrologen, sorry niet-astrologen).
 • Bij mij staat deze NM in het 2e huis, die Mercuriusperiode 2e huis heb ik net achter de rug, hmm daar ga ik nog even over nadenken.
 • De Zonsverduistering is niet in Nederland te zien maar wel voelbaar en de energetische invloed is er toch. De Zonsverduistering is zichtbaar in Zuid Amerika, de Zuidpool en de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Kijk op NASA's verduisteringspagina.
 • Neem gewoon even de tijd, zo tegen half drie op dinsdag, tussen de middag, en doe je eigen ding ... of stuur al je positieve intenties en gedachten naar al die mensen die dat nodig hebben, tenminste als je daar toestemming voor hebt. Als die mensen jou daarom gevraagd hebben.
 • Die nieuwe energie voor nieuwe projecten is nog voelbaar tot 3,5 dagen na het exacte moment van de NM. Tot 15 september 2 uur 's nachts daar ergens dus.
 • Voor je projectplanning is de fase NU (de laatste 3,5 dag voor de NM): De crisis van de belangrijkheid - integreer het verleden.
 • Integreer het verleden. (Be)leef het niet nog een keer. Herinner je de nuttige dingen. Wat heb je van het verleden geleerd? Laat de ellende daar waar het hoort (in het verleden, en herinner je de lessen en ... de leuke dingen).
 • Ah, Nieuwe Maan is, Zonsverduistering of niet, gewoon een nieuw begin, NU.

Volle Maan vanavond. Hij hangt nu al in de lucht. Prachtig. Toen we vanavond naar huis reden na een lange dag training werd het net donker en hing de Maan groot en vlak boven de horizon in een bijna wolkenloze lucht. Ik kan er enorm van genieten, dat licht van die mysterieuze Maan. Als ik goed kijk zie ik op de Maan het gezicht van een weemoedig glimlachende vrouw en geen Maanmannetje :-). En het licht is niet het licht van de Maan maar het Zonlicht dat door de Maan gereflecteerd wordt.

Bij Volle Maan (en de 3,5 dagen erna) kun je je mineralen en kristallen buiten leggen om ze op te laden, je haar en nagels knippen als je wilt dat ze niet te hard terug groeien en stekken van planten nemen. De sappen zitten dan in de topjes van de planten, dus dat zijn gezonde stekken die het goed gaan doen. Emoties kunnen hoog oplopen, vrouwen bevallen en er gebeuren meer ongelukken. Wonden bloeden harder dan anders.

Bekender is Springvloed, tijdens Volle Maan stijgt het water harder. De Maan staat in Ram en valt in m'n 8e huis. Ik ga even mediteren. Genieten van het moment.

zon en maanAls de Zon en de Maan op dezelfde graad staan (overmorgen op 6 graden en 29 seconden Waterman, dan is het Nieuwe Maan. Morgen is er ook nog eens een gedeeltelijke Zonsverduistering. Dat gebeurt 2x per jaar. Het Zonlicht even weg. Tijd voor bezinning.

Neem geen belangrijke beslissingen deze dagen, tot donderdag, als de Maan een nieuwe fase ingaat. Je krijgt vanzelf wel nieuwe ideeën om oude problemen op te lossen gedurende deze intense dagen.

nieuwe maan 26 januari 2009

Als de graden van de planeetstanden overmorgen hetzelfde zijn als graden in je geboortehoroscoop dan heeft dat een speciale betekenis voor jou. Het moment suprème is trouwens 08.55.

De Nieuwe Maan in Waterman (vrijheid) valt in mijn 6e huis (dagelijks werk en gezondheid). Ik heb een vrije dag :-).

Maak je Maanwensenlijstje vanavond of morgen.

 

 

 

 

 

 

volle maan 9 2 2009 Als de Zon tegenover de Maan staat, morgenmiddag, op 20.59 gr Leeuw. Even rust nemen met aandacht voor het moment. Ik moet het kunnen redden. Heb tot twee uur 's middags afspraken, en ben dan precies op tijd thuis. Als het mooi weer is ga ik lekker even naar buiten.

 

 

 

  

 

 

 

nm 26 3 2009Nieuwe Maan, 26 maart 2009 om 17.06 uur. In Ram. Veel nieuwe ideeën, misschien een nieuwe relatie zo met Venus conjunct en in het 7e huis. In welk huis staat de Nieuwe Maan bij jou?

Maak je Maan wensenlijstje, vanf de 23e maart tot hooguit 3,5 dag na de Nieuwe Maan. Ik doe het altijd een uurtje van te voren en ga dan mediteren (als ik vrij ben).

En begin nieuwe projecten, vast een dagje of eet alleen maar fruit.

 

 

 

maan in tekens en huizen april 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maan eerste kwartier 04 2009Eerste kwartier, vandaag 2 april 2009, om 16.33 op 13° Kreeft. Het verzorgende of bezorgde teken. Zorg in elk geval goed voor jezelf. Moment voor actie, overwin traagheid.

Nu is de tijd om productief en routinematig met de activiteiten bezig te zijn. Zorg voor het kader en een goeie organisatie. Intense activiteiten. Over 3,5 dagen is de volgende Maanfase.

tulpenOp 19°53 Weegschaal
Vervulling en de belofte van succes en mislukking
Maan, Projectplanning fase 5

Nu je resultaten zichtbaar worden, kun je ook de gebreken zien. De toekomst biedt mogelijkheden om mislukkingen goed te maken. Teamwork, het samenwerken met anderen, vraagt nu aandacht. Ook als je bezig bent met een persoonlijk proces, is het nu de tijd om anderen erbij te betrekken of het naar buiten te brengen.

Als er veel mis is gegaan, moet je misschien je plan aanpassen." Als je met Nieuwe Maan (26 maart) nieuwe plannen hebt gemaakt is het nu tijd om even te evalueren.

A Full Moon in Libra asks each of us to practice one particular relational skill: listening attentively with an open heart, an open mind, and without interruption or feedback. When the Moon is full in Libra, the Sun is shining brightly in Aries. The polarity of these two opposing signs represents knowing self in an effort to know others; thereby allowing others to truly know us. (Lisa Dale Miller)

Om vijf voor vijf het moment van de Volle Maan, as donderdag, geef ik training. Dat worden vast goede gesprekken met de Maan in het 3e huis. Mediteren dan maar wat later.

Als je kruiden en planten verzameld tijdens de dag van de Volle Maan werken ze sterker. Wil je nog wat stekken? Knip de stekken dan tijdens VM, alle sappen zijn naar de toppen gestroomd en dan heb je stekjes die het goed doen! Planten die je tijdens de VM snoeit groeien ook niet zo hard terug.

volle maan 6 augustus 2009

regendruppelsNieuwe Maan, 25 april 2009 om 17.22 uur. Op 5°03 in Stier. Tegelijkertijd zijn Venus en Mars net in Ram en loopt Venus sinds een paar dagen Direct en Pluto Retro.

stierStier: harmonie, concreet, praktisch, volhardend, productief, vasthoudend, traag, houdt vd natuur.

 

venus.pngVenus: Verbinding, affectie, persoonlijke liefde, zekerheid, partner, geliefde, kunstzinnig, waardering, geld. 2e Huis: Houding tov zekerheden, waarden en normen, gevoel van eigenwaarde, bezit, geld.

 

Deze Nieuwe Maan heeft dus met bovenstaande zaken te maken. In welk huis valt de nieuwe Maan bij jou? Want hoewel Stier en Venus met het 2e huis te maken hebben, heeft de NM het meeste impact in het huis (levensgebied) waar hij in jouw horoscoop valt.

Bij mij valt de NM in het 10e huis: Carrière, ouderbeeld, rol in het leven, roeping, beroep, wat ik werkelijk wil betekenen voor de maatschappij. Daar ga ik me dus op concentreren deze NM.

Maak je Maan wensenlijstje, vanaf 3,5 dagen vóór de NM tot hooguit 3,5 dagen erna. Ik doe het altijd een uurtje van te voren en ga dan mediteren (als ik vrij ben, anders doe ik het zodra het kan ná het moment van de NM). Ik concentreer me op de eigenschappen van het teken en de planeet die bij deze NM horen en in m'n wensenlijstje ga ik dingen zetten die bij het Huis horen waar deze NM in valt.

Hmm, als ik wat van die trefwoorden combineer: Stier: volhardend, productief, Venus: waardering, geld en 10e Huis: roeping, beroep, dan weet ik het wel. Na jaren hard werken (volhardend) wens ik veel inschrijvingen voor NLP trainingen, veel Business NLP opdrachten (waardering) en in juli (dat hoef ik niet meer te wensen, dat is een feit) veel leren tijdens het assisteren van Bandler's trainingen (roeping).

En begin nieuwe projecten, vast een dagje of eet alleen maar fruit. Ga nou eens eindelijk die dingen uitproberen die je al lang wilde doen. 29,7 Dagen van NM tot NM. En dan evalueren. Bevalt het? Ga door. Bevalt het niet? Stop.

Mijn nieuwe project, verbinding? Linda en ik hebben een nieuwe Kasen-renga in de planning. We gaan het klassieke schema volgen, ik heb het al klaar. Onze eerste renga sluiten we voor die tijd af. Was een beetje oefenen.

Professioneel? De NM valt midden in een NLP Practitioner Opleiding. Fantastisch. De eerste 3 dagen wordt het zaad gelegd (onbewuste processen), tijdens de 2e helft van de opleiding, weer 3 dagen, krijgen nieuwe plannen bewust vorm. Ik ga de deelnemers dat natuurlijk niet vertellen. We doen puur NLP, maar vanuit m'n Astrologische belangstelling ga ik dat wel observeren. 's Kijken wat er gebeurt.

Persoonlijk? Ik weet het nog niet. Zal wel met de liefde te maken hebben :-). Ik denk dat ik dat toch aan het zakelijke moet koppelen. Ik coach tegenwoordig ineens heel veel gratis. "Kom maar, het komt wel goed". Terwijl ik er eigenlijk geen tijd voor heb en andere dingen in de knel raken. Vandaag nog, op m'n vrije zondag. Morgen weer één. Tussen de bedrijven door. Dat heeft met mij persoonlijk te maken. Ik ga m'n uren maar weer eens bijhouden en ervoor zorgen dat ik niet méér dan 5% van m'n declarabele tijd weggeef aan gratis coaching. Aha, ik bekeek dat op jaarbasis .... Nu maar eens per maand (Maan) beschouwen.

klaar om te plantenNatuur/tuin: Alle planten die je nu verplant, plant of verpot kunnen goed wortels maken (worteldagen), alle planten die je nu snoeit lopen weer goed uit (gooi het snoeisel maar weg, niet geschikt voor stekken), zaaigoed kan je nu verpotten, slaat goed aan. Zaaien (grond/aarde/Stier) kan ook nog heel goed. Bemesten van planten die goed moeten wortelen, ook doen tijdens deze NM in Stier Fase. Bestrijden van ongedierte dat in de grond leeft ... nu doen. Slakken leggen in april ongeveer 400 eitjes en het nageslacht gaat in juni ook voor nageslacht (400 x 400 = 160.000 slakken) zorgen, dus als je slakken nu bestrijdt dan heb je later in het jaar geen plaag. Ik ben geen Boeddhist maar heb toch moeite met het dood maken van dieren, dus slakken zet ik trouw over de schutting en zeg dan: "Ga maar bij de buren wonen, die houden van je". Nou ja, de natuur helpt een handje. Vleesetende vogels zols Merels, Gaaien, Kraaien en Eksters helpen een handje bij slakkenbestrijding. Blijf vogels voeren. Vanwege het broeden hebben ze die extra energie nodig. Na de koude winter die we achter de rug hebben zeker.

En als je dat dan allemaal gedaan hebt; rust uit van die winter, ga naar buiten, haal diep adem en geniet van de zon en je handen en voeten in de aarde. Laat het licht binnenkomen via je ogen.