Orakels zijn een manier om met je onbewuste te communiceren en er zijn veel manieren om dat te doen.

Elke cultuur heeft zijn eigen manier om te orakelen. Schelpjes, muntjes, zand, koffiedik, theebladeren, water kijken, de I Tjing, de Tarot en vele afgeleiden daarvan, een gewoon pak kaarten, numerologische orakels, spiertesten of pendelen als manier om met je onbewuste te communiceren.

Het gaat erom dat jij eigenlijk alle kennis die er bestaat (Akasha bibliotheek) in je hebt maar dat soms even niet meer weet. Een orakel kan je net dat duwtje geven dat je nodig hebt om die kennis naar boven te halen.

Ik heb een leuke collectie van orakels in de vorm van stenen, stokjes, kaarten, kristallen en boeken. Eigenlijk heb je dat allemaal niet nodig, weet je het zelf wel en als je helemaal ontspant, vertrouwt op je intuïtie en dan een vraag aan je onbewuste stelt, krijg je het antwoord. Soms het eerste dat je denkt, soms door een droom, soms door iets dat iemand tegen je zegt en soms door iets dat je leest.

Stel een vraag eens vlak voordat je gaat slapen en bedank je onbewuste (of je engelen en goden en gidsen) alvast voor het antwoord. Ik ben benieuwd naar je ervaring. krantenorakel

Als je denkt dat je het niet alleen kan heb ik hier het recept voor het goedkoopste en simpelste orakel. Pak een willekeurig bladzijde uit een krant en denk aan je vraag terwijl je de bladzijde in een heleboel kleine snippers scheurt, zo'n 2 bij 2 cm. 3 bij 3 mag ook :-). Gooi ze een een schaal, gooi ze nog een beetje door elkaar heen (je energie en je intentie er doorheen roeren) en trek er een snippertje uit.

Je zult zien dat de woorden, de letters of een stukje van een foto of tekening betekenis voor je hebben in verband met je vraag. Zo niet, dan moet je je vraag misschien beter formuleren of toch in jezelf geloven!