Of een trotse Leeuw Ascendant en lemniscaat. Bekijk het maar :-). Toen ik deze zomer - in plaats van vakantie vieren - besloot dat ik wilde blijven leven - en een levensbedreigende kwaal ging overwinnen -, besloot ik ook om de juwelen die ik nooit meer draag naar m'n collega Astrologe, Goudsmid en Juwelier te brengen.Het had voor mij te maken met opruimen van het verleden, en alles wat ik nog wilde bewaren een nieuwe glans geven en nu leven met toekomstplannen.... Nou ja, zegt deze Leeuw Ascendant, zolang ze goudsmid is, is ze ook m'n vriendin :-))

Dus de dag voor m'n operatie zijn we naar Bemmel gereden met een zakje vol niet meer gedragen sieraden. Kapot kettinkje, oorbellen en nog veel meer dat ik niet meer draag, het bandje van m'n oma's horloge (en m'n oma is al 26 jaar dood). Later in Frankrijk, tijdens die workshop ('het beroep in de horoscoop') hebben we nog eens gebrainstormd en heb ik aangegeven wat ik wilde met al dat spul. Hmm, gister kwamen we erachter dat het eigenlijk m'n eigen ontwerpen zijn (jah, hier spreekt de Leeuw Asendant in volle glorie :-).

En vandaag heb ik m'n nieuwe armband om. Het is een verhaal. Het is ons verhaal. Dat van Bas en mij. Het horlogebandje van Oma, waar ze zo trots op was. En ik ben nog steeds trots op haar. M'n dolfijntje, waar ik zo dol op ben. De oorbellen die ik kreeg toen we elkaar net leerden kennen (26 jaar geleden Bas&ik), die 10 steentjes toen we 10 jaar getrouwd waren, die oorbel die ook zoveel sentiment in zich heeft en ik heb minstens 2 jaar gezocht heb naar die andere, die ik nog steeds kwijt ben. Alles - ons verhaal - zit erin. Ik moet wel m'n leesbril erbij opzetten om echt van de schoonheid te kunnen genieten :-). Haha, visueel in dit geval  :-).

Ja, die Lemniscaat, symbool voor oneindigheid, eeuwigheid enzo. Ik roer hem sinds eind jaren '60 door sausjes, badwater van de kinderen en nog steeds door Ben's Wonder Cream en door het badwater van m'n kleinkinderen. Maar nu ik m'n oude ring en hanger van rookkwarts in zo'n Lemniscaat heb hangen, hoef ik die maar even vast te pakken en dan voel ik dat ik Eeuwig Ben. Dank je Leontine. Morgen geven we een hypnosetraining. Dus nu ga ik echt naar bed. CU, Ben

Ps, ja als je iets met je oude sieraden wilt doen ....! En als je van oude troep af wilt, troep die je belemmert ...of mail me waar je vanaf wilt.