De biografie van Ben Licher is nu te koop

Bevroren druiven in je koele glaasje witte wijn of rosé om die lang koel te houden zonder dat je goede wijn verdund wordt. Zelfs in rode wijn. Kamertemperatuur voor rode wijn is 18 graden, dus als het heel heet is kan rode wijn ook wel een bevroren druifje gebruiken.

In de Sahel (40 graden +) stond onze rode wijn in de koelkast en gingen er ijsblokjes in. Toen wist ik dat nog niet van die druifjes en die plastic dingen die je kunt bevriezen heb ik altijd vreselijk gevonden.

kiwiAllerlei ander zomers fruit om je watertje te aromatiseren: schijfjes citrusvruchten, kersen of aardbeien en allerlei ander fruit kun je goed bevriezen en geven je water een lekker smaakje (kiwi's ook). Of vers, een schijfje komkommer, appel of citroen is al genoeg om een liter water een vleugje frisheid mee te geven. Druiven, kersen, bessen en ander fruit - met zo'n schilletje - dat je helemaal bevriest - geven geen smaak af en dienen gewoon als ijsblokje. Als het drankje op is, opeten. Njamnjam.

En het ziet er zo feestelijk en zomers uit dat het zelfs in de winter een goed gevoel en een mooi beeld oproept!