Op 6 graden 31 Waterman.

De wetenschap verbaast zich over het feit dat er meer gewonde honden en katten bij de eerste hulp terechtkomen tijdens Volle Maan (VM) dan anders!

Full Moon Sends More Dogs and Cats to Emergency Room

Astrologen kunnen dat wel verklaren! Tijdens VM lopen emoties hoger op en dieren hebben daar ook last van (en/of hun baasjes). Tijdens VM worden er meer baby's geboren, heb je sneller ruzie of ben je véél romantischer. Wicca's nemen een Maanbad tijdens VM en het is dan springvloed, hoger dan bij Nieuwe Maan. De VM trekt water aan, het water stijgt - so to speak.

Net als sapstromen in planten. Tijdens VM zitten de meeste sappen van planten in de top, dus als je een plant wilt stekken dan knip je er een stukje af tijdens VM, dan heb je een gezonde stek die snel aanslaat. Wil je een plant snoeien die niet te hard moet groeien (of je haar of nagels knippen) dan doe je dat met VM. Wil je juist wel dat iets harder gaat groeien, dan knip of snoei je tijdens Nieuwe Maan, de sappen zitten dan meer in de wortels, zodat er veel groeikracht over blijft. Nagels vijlen met Volle Maan als je ze kort wilt houden en met Nieuwe Maan als je ze lang wilt hebben. Of in de 3,5 dag er vlak na.

Die baby's: vrouwen die een natuurlijk ritme hebben ovuleren tijdens VM. 40 Weken later bevallen ze. Een zwangerschap duurt geen 9 maanden maar 10 Manen.

Ik plaats elke laatste dag van de kalendermaand de Maankalender, kun je nakijken wanneer het Volle of Nieuwe Maan is. Die van augustus komt er aan, morgen.

Ik heb het geweten dat het afgelopen nacht Volle Maan was. Wel 6 keer wakker (en normaal slaap ik vanaf dat ik m'n kussen raak totdat 'hij' me wakker maakt ...), te warm, te koud, bizarre dromen, te moe om op te staan om iets leuks te gaan doen. Een drukke week en een weekend training geven achter de rug ... arg. Gelukkig had ik vandaag vrij en hoefde niets te doen. Vandaar dat dit stukje zo laat komt. Ik krijg nu pas weer een beetje energie. Tijd voor romantiek :-).