Om 19.19 een eerste bericht geplaatst op de blog. Na veel klikken en alles 3 keer opnieuw doen zie ik nu dat om 17.17 Mercurius retro ging lopen. Voor Astrologen betekent dat wel wat :-). Voor niet-Astrologen: hou er rekening mee dat de komende 3 weken afspraken met nieuwe relaties of over nieuwe projecten niet doorgaan, dat je PC gaat crashen, je je nieuwe weblog ingericht hebt en je op de een of andere manier weer helemaal opnieuw moet beginnen :-), of je iPod (of een ander maatje) weer eens niet luistert, en dat je gewoon veel tijd hebt om oude zaken op orde te brengen. Opruimen, klussen afmaken en misschien wel communicatieconflicten uit het verleden oplossen. Zodat je over een week of 3, 4 weer helemaal op orde bent en aan de slag kunt.

En schrijf afspraken die je de komende 3 à 4 weken maakt over nieuwe projecten, nieuwe contacten of nieuwe ideeën maar even met potlood in je agenda. Of maak ze lichtgrijs als je een elektronische agenda gebruikt. De kans is groot dat het niks wordt of uitgesteld wordt. Ik hou dit fenomeen nu al zo'n 3 jaar bij in m'n eigen agenda en het klopt. Dacht ik, als ondernemer, in dit soort perioden eerst: ohohoh, 'ze houden niet meer van me', nu weet ik beter. Het zij zo. Het komt wel goed. Benut de tijd maar om die oude rommel op te ruimen.

Ik moet nog ff checken wanneer alles weer gaat stromen, zo ongeveer over 3 weken, maar het gaat pas echt weer stromen als Mercurius weer op de stand van gister staat (ergens 25 graden Schorpioen, rond Sinterklaas :-). Dan kan je die laatste communicatiedingetjes nog in een gedicht verwerken :-) en is de lucht weer zuiver met de kerst.

Mercurius doet dit trouwens 3 keer per jaar, elke keer zo'n 3 weken. Verdomd als het niet waar is: afspraken worden afgezegd, ik verzet ze zelf ook, files en drukte op de weg (enorm vandaag, op weg naar Den Haag, gewoon op een zaterdagmiddag zowel op de heen- als op de terugweg!). Bestanden die verdwijnen. Mercurius is de gevleugelde planeet (metaforische God) van communicatie en handel, dus al die zaken kunnen de komende 3 weken in het 100 lopen of je hebt de kans om alles weer op orde te krijgen. Ik zal nog wel eens de data voor 2007 ergens neerzetten.

Nou ja NLP komt echt wel aan de beurt. Eerst dit blog aan de praat krijgen. Ik heb nog 1 dag herfstvakantie, 2 dagen om op orde te komen en geef dan alweer een 5-daagse training. Het is een kleine groep dus het wordt een intensieve NLP-training. En dat allemaal tijdens Merc retro. Dat wordt veel oude rommel opruimen :-).