Mercurius, mijn favoriete planeet, gaat op 26 december 2009 Retrograde (schijnbaar) achteruit ‘lopen’. Dat doet Mercurius 3 keer per jaar.

Omdat Mercurius de planeet van de handel en het verkeer is, de gevleugelde god, en hij drie weken ‘achteruit loopt’, gaat 't met zo veel dingen in ‘t dagelijkse leven ook minder. Afspraken met nieuwe relaties gaan niet door, waarschijnlijk zit je tijdens de kerst veel in de file. Worden oude ruzies opgehaald.

Communicatie speelt een belangrijke rol voor Mercurius, dus als er wat mis kan gaan in retrograde periodes, heeft het met communicatie te maken. Verkeer en handel is daar een onderdeel van.

Afspraken worden afgezegd, je verzet ze, ze staan dubbel in je agenda of klanten zitten in de file of hebben noodsituaties op te lossen. Je vergeet afspraken gewoon :). Je PC crasht, bestanden, die je net nodig had, verdwijnen. Je nieuwe weblog ook en je kan weer opnieuw beginnen. Je iPod (of een ander maatje) luistert weer eens niet.

Neem in deze periode geen belangrijke beslissingen. Zet afspraken die je maakt, maar op ‘optie’, of met potlood in je agenda, als je nog schrijft. Afspraken, die je voor die tijd maakte, met nieuwe relaties of over nieuwe projecten, gaan niet door.

Misverstanden en mis-communcatie, zijn aan de orde van de dag in deze periode. Dacht ik, als ondernemer, in dit soort perioden eerst: ohohoh “ze houden niet meer van me”, nu weet ik beter. Het zij zo.

De kans is groot dat iets niks wordt of dat iets uitgesteld wordt. Ik hou dit fenomeen nu al zo’n 6 jaar bij in m’n eigen agenda, het klopt. Alles loopt in het honderd, echt. Ook nieuwe ideeën kan je beter pas gaan uitvoeren na 15 januari 2010. Niets nieuws beginnen.

Het goede nieuws vooral tijdens deze vakantieperiode: tijd om oude rommel, administratie op te ruimen, weg te werken. Oude conflicten en ruzies bij te leggen, onder de kerstboom :-) of tijdens de apres ski!

Mercurius doet dit 3 x per jaar, elke keer zo’n 3 weken. Blokkeer die perioden in je agenda en neem de tijd om oude rommel weg te werken. 't Werkt.

Zo dat was even Mercurius Retro. Ik zet het morgen wel in een longer tweet. Op verzoek :). Ik wist wel dat jullie het leuk zouden vinden.

3 weken. Van 26 december tot 15 januari 2010.

Zo ongeveer een week voordat Mercurius Retro gaat, gaat de planeet al langzamer ‘lopen’ en kan je het effect al merken. De ene keer is dat heftiger dan de andere. Ligt ook aan andere kosmische invloeden. Ook een week erna kan het nog door sudderen.

Nu: 26 december 15.38 uur tot 15 januari 17.51 uur

De andere Mercurius retro periodes in 2010:

  • 18 april - 11 mei
  • 20 augustus - 12 september
  • 10 december - 30 december