En 2006 ook niet. Het blijkt dat het warmste jaar ooit 1934 was, the dust bowl. Ik heb wel wat boeken gelezen over die dust bowl: een boer zette zijn ploeg omgekeerd op het dak. Hij hoefde zijn land niet meer te ploegen, het zand, de grond kwam vanzelf voorbij. En geloof me, ik kan me daar wat bij voorstellen na 11 jaar Sahel :-). Toen, in 1934, waren er nog maar een paar auto's en wist men niet veel over CO2, de hype over global warming (b)lijkt steeds meer een hype. Media, politiek en mensen die maar gewoon geloven wat de hypes of beroemde mensen beweren. Een amateur klimaat blogger heeft ontdekt dat Nasa vergeten is om correcties voor het jaar 2000 in hun computers in te voeren of zoiets, en hier staat het allemaal mooi samengevat.

Nasa heeft het al 'officieel' toegegeven dat ze een foutje hebben gemaakt. "He also noted that the error related only to figures from the US, covering just 2% of the Earth's surface, so could not be applied globally." De bewering gaat over 2% van het aardoppervlak. Ik snap niet dat de NL pers er nog niks over schrijft. Misschien snappen 'ze' het niet. De hype 'ontkracht' is natuurlijk niet leuk als je leeft van de hype. Alle 'dossiers' over klimaatverandering en Global Warming ontkracht. Dat zet je natuurlijk niet in je 'dossier'.

Klimaatverandering: Nederland was vroeger 'tropisch', Malaria kwam voor in deze streken. Er zijn heel veel dieren uitgestorven en bijgekomen, het menselijk ras heeft zich ontwikkeld. Dat noem je evolutie. Stel je voor dat er nog dinosaurussen door je achtertuin zouden banjeren. Wil je alles bij het oude houden en aan je haar naar de ketel gesleurd worden?? Of wil je evolueren?

Het klimaat (temperatuur, vochtigheid, luchtstromingen (wind en dat soort dingen) wordt pas zo'n 200 jaar 'wetenschappelijk' bijgehouden en geregistreerd. Alle andere dingen die bekend zijn over het klimaat zijn historie, bekend uit verhalen (en heel soms uit 'wetenschappelijk' onderzoek, DNA enzo), gissingen, aannames.

Evolutie is evolutie en het is echt goed om goed met energie om te gaan, je eigen energie, de brandstoffen die we gebruiken, de energie die er nodig is om de troep die mensen op straat gooien weg te werken, de energie die nodig is om ...

Laatst las ik iets over bijna 5 km wandelen naar de supermarkt. Dat kost je 180 calorieën, die verbruikte calorieën moet je compenseren door ongeveer een ons vlees te eten en het produceren van een ons vlees levert 3,6 kg CO2 uitstoot op. Als je dat stukje met de auto gaat produceer je 0,9 kg CO2. Eet je geen vlees? Dan heb je bijvoorbeeld 420 ml melk nodig voor die 180 calorieën, 1,2 kg CO2. Het produceren van voedsel, en vooral van vlees, is behoorlijk schadelijk voor het milieu.

De hype om aandacht te besteden aan wat mensen allemaal fout doen is wel een foute hype. Jezelf en je medemens ontkrachten. Leuke manier om je pensioen bij elkaar te verdienen Al.

The Secret, nog zo'n hype ... en een 10 voor marketing.
Wij wisten het al lang toch?

Actie is reactie en een gedachte is actie.

Meer valt er over the Secret niet te vertellen. Geef er verder geen geld aan uit, niet aan workshops, boeken, cd's, video's of wat dan ook.

Denk gewoon even na over: "Actie is reactie en een gedachte is actie".

Alles wat je denkt, zegt, doet, ontketent een reactie, ergens in de kosmos. Nu of straks.

Ik ga er een hype van maken om aandacht te besteden aan leuke dingen die leuke mensen doen, zodat er leuke dingen gebeuren waar je blij van wordt.

En wat je leuk vind weet je zelf wel.