Morgenavond rond deze tijd is het Volle Maan en is er een volledige Maansverduistering die in Nederland en België te zien is. Als de Aarde zich tussen de Zon en de Maan bevindt, wat alleen tijdens Volle Maan gebeurt, dan spreek je van een Maansverduistering. De schaduw van de Aarde valt dan over de Maan, en het ligt er maar aan waar je bent op Aarde of je de hele verduistering ziet. Het spektakel begint om half elf en is natuurlijk alleen maar te zien als de hemel helder is. De Maan wordt dan wat oranje.

Het begint 's avonds om half elf, twintig over twaalf is het volledig en om tien over twee is het voorbij.

Het is Volle Maan in het sterrenbeeld Maagd met de Zon in Vissen, meestal rustig, astrologisch gezien, maar deze keer staat Uranus dichtbij de Zon en maakt Jupiter een uitdagende verbinding met de Zon en de Maan. Bereid je voor op briljante ideeën dit weekend en de middelen om ze waar te maken!! Misschien, met Mercurius retro, herinner je je ineens iets waar je nu helemaal enthousiast van wordt. En al kun je de verduistering niet zien als het bewolkt is, de energie van de kosmos krijg je toch.

En als je tijdens deze drukke nacht niet kunt slapen ... neem een kopje thee :-) en schrijf een gedicht.

Het is 2 keer per jaar Maansverduistering en elke keer, 14 dagen later is het Zonsverduistering.
Op 19 maart is er dus een Zonsverduistering. Dan is het Nieuwe Maan en over dat fenomeen zal ik tegen die tijd een stukje schrijven, want dan kun je je wensenlijstje maken :-).

En lees eens wat Lisa Dale Miller over deze Volle Maan schrijft!