Er was vandaag bijzonder weinig activiteit van de Zon (explosies op of in de Zon brengen altijd weer geladen deeltjes naar de Aarde, wat ons weer "Noorderlicht" fenomenen kan laten zien), maar het was toch wel een bijzondere dag. Mercurius ging langs de Zon, 't was alleen te zien in Noord - en Zuid Amerika (met oogbescherming op...).

En dat terwijl Mercurius Retrograde loopt :-). De volgende keer dat dit fenomeen (Mercurius transit Zon) zich voordoet is op 9 mei 2016.

Ik vraag me af waarom niemand (let wel: niemand, metamodelovertreding) eraan denkt dat op 8 november 2003 de 'Harmonics' was. Die Maansverduistering tijdens Nieuwe Maan, een planeetconstellatie waar Mercurius volgens mijn herinnering niets mee te maken had, maar het was wel een bijzondere dag. Nacht. Wij reden naar een plek aan het IJsselmeer met veel uitzicht. Samen met onze vriendin Tineke B. De hele tocht was het bewolkt. Oeps, maar toen we aangekomen waren was de hemel helder, konden we de verduistering zien, zagen we vallende sterren, dronken bibberend van de kou een kopje soep en maakten het moment van de Harmonics, een bijzonder planeetconstellatie, bewust mee. Al onze stenen en kristallen lagen in het verduisterde maanlicht mee te genieten.

Tja, NLP en Mercurius. Mercurius is mijn NLP-planeet. De manier waarop je informatie opneemt, verwerkt en weer naar buiten brengt. Hoe filter je al die gegevens, wat brouw je ervan en wat communiceer je weer. En binnen NLP zijn we natuurlijk heel benieuwd naar hoe je dat doet. Het 'waarom' is minder interessant als het gaat om verandering te bewerkstelligen. Als je weet hoe je iets doet, kun je dat ook veranderen.