mercuriusDa's een mooie samenloop in de kosmos. Een paar uur na de Nieuwe Maan gister, ging transit Mercurius m'n eerste huis in (en de NM 'viel' ook in m'n 1e huis, helemaal voor mezelf dus, deze energie).

Een van m'n nieuwe projecten in deze NM fase is om het komende jaar de beweging van Mercurius door m'n huizen en de tekens te volgen. Tegelijkertijd geef ik dan de trefwoorden die bij de planeten, tekens en huizen horen.

Ik heb wel wat met Mercurius, voor mij echt de NLP planeet. Hoe neem je informatie op, hoe verwerk je het en hoe breng je het weer naar buiten. Communicatie dus. Ik heb al een paar stukjes geschreven over Mercurius.

 

mercurius

De trefwoorden die bij Mercurius horen

Communicatie en contact, informatie, schrijven, bewuste gedachten, logica, beweging, verkeer en handel.

 

 

leeuwDe trefwoorden die bij Leeuw horen

Expressief, waardig, vreugdevol, zelfbewust, creatief, vitaal, trots, eerlijk, loyaal.

 

De trefwoorden die bij het 1e huis horen

Optreden naar buiten, fysieke constitutie, de manier waarop je bij anderen overkomt en je zelfbeeld.

In de Astrologie staat de planeet (Mercurius) voor de energie die je ontvangt, wat doe je. Het teken (Leeuw) staat voor hoe je die energie verwerkt. De huizen (in dit geval het 1e) symboliseren de verschillende levensgebieden, dus waar doe je iets met die energie.

Mercurius beweegt bijna net zo snel als de Zon door de kosmos heen. Gaat dus ongeveer in een jaar door alle Sterrenbeelden (tekens) en huizen heen.

Als ik die trefwoorden combineer krijg ik de tendens voor de komende periode. Ik kies voor communicatie en contact op een waardige en vreugdevolle manier. Ik heb bijna vakantie en kan dat dus toepassen op mijn persoonlijke leven en contacten.

Zoals ik het nu voorzie gaan we een paar keer met de kleinkinderen op stap, scheuren een paar dagen naar Frankrijk, naar de zee kijken en gaan vooral lui zijn. Meestal lezen we veel, spelen samen Scrabble en ik ben van plan om veel te gaan schrijven voor beide blogs. Ik wil wat in voorraad hebben voor dagen dat ik niet zo'n inspiratie heb of training geef.

Hoe het verloopt de komende weken beschrijf ik als Mercurius naar m'n 2e huis gaat, op 26 augustus, tegen het eind van m'n vakantie. Eerder in de maand, op 19 augustus, verandert Mercurius van teken, gaat dan in Maagd lopen. Die verandering zal ik ook bijhouden, tenminste als ik er iets van merk.

Ik zal maar eens beginnen met een lijstje van de data voor mijn komende Mercuriusjaar, dan weet ik wanneer ik weer iets moet schrijven en kan ik een planning maken. (Planning, projecten hoort behalve bij de maanfasen ook bij Mercurius).

mercurius leeuw Hier zie je Mercurius op 17 graden 30 minuten in Leeuw in m'n 1e huis. Dat rode symbool staat voor Pluto, da's een ander verhaal.

 

 

Gerelateerde stukjes:

  • Mercurius in Maagd, deel 2
  • Mercurius in Maagd
  • Astrologie: Mercurius door de tekens 2007 - 2008 (data)