Op verzoek bijgehouden wat we vandaag gegeten hebben. Samen hebben we dus zo'n dikke 4 liter groente/fruitsap op en een stevige rauwkost. We drinken 's morgens ook een mok koudgeperste koffie. De recepten zijn steeds voor 2 personen.
De ochtend begonnen met (09.00):
- 2 tbsp Chiazaad
- 2 tbsp Hennepzaad
- 2 tbsp honing
- 1 tsp kaneel
- 1 liter water
Kwartiertje weken, dan goed blenderen.
Ontbijt smoothie met rabarber (11.00):
- 1 appel (met schil, zonder pitjes)
- 1 sinaasappel (zonder schil, met pitjes)
- 1 stengel rabarber (in kleine stukjes snijden voor je het in de blender gooit, erg lange vezels)
- 2 bananen
- 2 tbsp Virging kokosolie (met kokosgeur)
Blenden, mengen met water tot 't zo dik of dun is als je het hebben wilt. Tussen 11 en 4 uur heb ik 1 banaan gegeten en een halve liter water gedronken. Bas heeft een handje gedroogd fruit/noten genomen.
Groente smoothie (16.30):
- 1/2 krop sla
- 3 blokjes bevroren spinazie
- 1 avocado
- 2 stengels bleekselderij
- 1/2 citroen
- 2 takjes peterselie
- 2 gedroogde tomaten, 10 minuten voorweken
- handje gedroogde geraspte kokos
- 1 tbsp kokosolie
- aanvullen met water naar behoefte
Aardbei - Banaan smoothie (19.00)
- 250 gram aardbei (incl groen)
- 1 banaan
- aanvullen met water tot een liter
Rauwkost (21.00)
- Rest van de sla
- 1/3 komkommer
- 1/3 paprika
- restje bleekselderij
- tufje zelfgemaakte zuurkool
- flinke scheut aiolie, gemaakt van knoflook en kokosolie,
- zout, peper
- 4 fijngesneden gekookte (!) eieren
tbsp = tablespoon is 15 ml
tsp = teaspoon is 5 ml
Tussen de bedrijven door 1.975 gram rauwe biologische bieten (4,65 euro) in de week gezet zodat ik straks het vuil eraf kan borstelen. Toch zo'n 2 ons achtergehouden om morgen vers door een smoothie te doen.
Half uurtje bezig geweest met schrobben, snijden, raspen (grove rasp van keukenmachine), verdelen over 4 traytjes en de droogoven in op 42 graden. Vanavond nog even doorheen frummelen om het beter te spreiden.
Waarschijnlijk morgenvroeg klaar.