Deze Nieuwe Maan om 13.36, is een echt nieuw begin met de Zon en de Maan in Ram. De perfecte dag om nieuwe ideeën te ontwikkelen en iets nieuws te ondernemen. Het is nu het moment om je af te vragen wat je werkelijk wilt en om dat ook te gaan doen. Alles is nu mogelijk, en als je daarin gelooft dan krijg je het ook voor elkaar. Ik zal jullie niet lastig vallen met de astrologische details, maar de stand van de planeten is werkelijk gunstig.

Ram gaat ook over sport en beweging, dus als je je wintervet kwijt wilt of die voorjaarsmoeidheid aan wilt pakken, maak dan een plan om lekker te gaan bewegen. Van een stevige wandeling, een half uurtje per dag, knap je geweldig op. Werk in de tuin of ga ergens als een kind in het gras rollen. Laat de naweeën van de afgelopen periode, die best heftig kon zijn vanwege de verduisteringen vorige maand, van je afglijden. Ga naar buiten, dat kun je letterlijk of figuurlijk nemen, je hebt de sterren mee! Onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en daadkracht horen bij deze Zon/Maan in Ram.

En als je jezelf doelen hebt gesteld die langer dan een flits duren om ze te bereiken, dan kun je de projectplanning volgens de Maanfasen gebruiken. Dane Rudhyar heeft de verschillende Maanfasen beschreven (The Lunation Cycle) en Michael Meyer heeft ze vertaald naar een Maanplanning. Ik heb er een korte samenvatting gemaakt voor niet-astrologen :-).

Dinsdag 17 april 13.36 Nieuwe Maan (dag 0 tot 3,5)
Interne formulering van je plan Formuleer voor jezelf, in alle rust het resultaat dat je wilt bereiken. Maak een Maanplanning en bepaal welke middelen, vaardigheden en mensen je erbij nodig hebt. Als je een project hebt dat langer duurt, bedenk dan haalbare maan(d)elijkse mijlpalen. Denk aan OPZET en loop eventueel het loopje van de Logische Niveaus in deze fase, om meer inzicht te krijgen in je plan.

Vrijdag 20 april 18.49 (dag 3,5 tot 7)
Beweging Neem de eerste stap zodat er iets gebeurt. Concentreer je op een helder actieplan en ga ermee aan de slag. Ga er iets aan doen, maar blijf realistisch en geconcentreerd.

Dinsdag 24 april 08.35 Eerste Kwartier (dag 7 tot 11,5)
Moment voor actie - overwin traagheid Nu is de tijd om productief en routinematig met de activiteiten bezig te zijn. Zorg voor het kader en een goeie organisatie. Intense activiteiten.

Zaterdag 28 april 08.46 (dag 11,5 tot 15)
Blijf actief en overwin hindernissen Onverwachte reële problemen kunnen opduiken. De creativiteit die bij deze fase hoort, geeft je de gelegenheid om hindernissen weg te werken. Wordt niet overmoedig en overwerk je niet. Denk aan je gezondheid.

Woensdag 2 mei 12.09 Volle Maan (dag 15 tot 18,5)
Vervulling en de belofte van succes en mislukking Nu je resultaten zichtbaar worden, kun je ook de gebreken zien. De toekomst biedt mogelijkheden om mislukkingen goed te maken. Teamwork, het samenwerken met anderen, vraagt nu aandacht. Ook als je bezig bent met een persoonlijk proces, is het nu de tijd om anderen erbij te betrekken of het naar buiten te brengen. Als er veel mis is gegaan, moet je misschien je plan aanpassen.

Zondag 6 mei 11.21 (dag 18,5 tot 22,5)
Sociale uitwisseling en de noodzaak voor betekenis Zakelijke overeenkomsten, contracten afsluiten en eventueel je werk afstemmen met anderen. Ben je met persoonlijke ontwikkeling bezig, dan is het toch belangrijk om met anderen te communiceren. Hou je koers aan, al lijkt het soms lastig.

Donderdag 10 mei 06.27 Laatste Kwartier (dag 22,5 tot 26)
De crisis van de belangrijkheid - integreer het verleden Zelfs als deze Maanplanning persoonlijke ontwikkeling inhoudt, moet je nu kijken hoe anderen daarop reageren. Tijd voor zelfreflectie en alles in een breder perspectief plaatsen. Bevrijd jezelf van oude patronen die niet meer nuttig zijn zodat er ruimte komt voor nieuwe ontwikkelingen. Zelfs als je planning niet zo geweldig verliep, vergeet het en ga verder. De komende Nieuwe Maan zit weer vol met nieuwe mogelijkheden.

Zondag 13 mei 16.32 (dag 26 tot 29,5)
Oogst van deze cyclus en toekomstige mogelijkheden Deze laatste fase is niet noodzakelijk een rustige. Het kan best zijn dat je van alles aan het afronden bent en ideeën krijgt voor iets nieuws.

Woensdag 16 mei 21.27 Nieuwe Maan
De cyclus houdt op, gaat verder en begint opnieuw.

Een prachtig kalendertje van de Maan in al haar fasen

Edit: Ik schrijf aan het eind van elke fase een stukje over m'n eigen belevingen. Die koppen zijn gelinkt.