Woensdag 2 mei 12.09 Volle Maan (dag 15 tot 18,5)
Vervulling en de belofte van succes en mislukking
"Nu je resultaten zichtbaar worden, kun je ook de gebreken zien. De toekomst biedt mogelijkheden om mislukkingen goed te maken. Teamwork, het samenwerken met anderen, vraagt nu aandacht. Ook als je bezig bent met een persoonlijk proces, is het nu de tijd om anderen erbij te betrekken of het naar buiten te brengen. Als er veel mis is gegaan, moet je misschien je plan aanpassen."

Zondag: Ik heb m'n doel aangepast. Wat? Ik heb het aan de kant gezet. Voorlopig. Het werken aan de RaVisie site slurpt al m'n aandacht. Ik raakte behoorlijk gefrustreerd dat ik alsmaar nog niet aan benlicher toe kwam dus tijdens de Volle Maan dag afgelopen woensdag heb ik het besluit genomen om dat maar even te laten rusten. 'Even' moderniseren. Een ander programma (OpenSource) ... veel meer mogelijkheden. Van alles uitzoeken en uitproberen dus het duurt allemaal langer dan dat we dachten. We zijn verliefd (op de nieuwe site) en werken er elke vrije minuut aan. Bijna bijna bijna klaar.

We zijn een dag werk kwijtgeraakt en een dag tijd verloren door de migratie van de ene naar de andere provider. Allemaal onvoorzien, maar gisteravond waren we weer zover als donderdagavond, toen we offline gekwakt werden. Ietsje verder zelfs. En de helpdesk van de nieuwe provider heeft ons uren zeer vriendelijk en geduldig geholpen, nadat ze ons in de problemen hadden gebracht. Zie je mijn ogen al uitpuilen :-). Ik dacht dat ik een pokerface kon trekken, maar de NLP-ers die me kennen weten dat dat niet zo is :-), daar ben ik een open boek voor vanwege die ogen, en ik doe ook iets met m'n neusvelugels :-). En Jan en Janneke hebben vandaag ook weer fantastisch geholpen. Echte :-) glimlach daarvoor.

't Waren echt Volle Maan dagen. 2 Weken geleden, tijdens Nieuwe Maan was ik vlak voor die tijd onderweg naar een klant en verdwaald. Had steeds de NM in gedachten, maar op een gegeven moment heb ik toch mijn BasBas gebeld om hulp; dat was precies op het moment van de NM. Vier minuten over half twee. Wonderwel zat ik vlakbij het pand waar ik moest zijn, ik had om half twee een afspraak en kwam 10 minuten te laat bij klant aan, maar ik had al gebeld dat ik verdwaald was. Geen ramp. Ik heb lieve klanten :-). Moest zelfs eerst maar even bijkomen en koffie drinken - van klant - want zelf gaat hij echt uit z'n dak als hij te laat is... Nou ja ik coach niet voor niks :-) dus dat hebben we gelijk getackeld, relax ... sommige dingen heb je gewoon niet onder controle. Ik heb het maar niet over de NM gehad.

Afgelopen woensdag zat ik met een klant in 't NLP Atelier en zij wilde ook mediteren met de VM dus we zijn op tijd gestopt en vertrokken. En zo vlak voor het exacte moment van de VM (tenminste volgens m'n autoklokje) was het belachelijk druk onderweg van Woudenberg naar Zeist, zat ik achter een trekker, stopte voor een begrafenisstoet terwijl ik alsmaar thuis wilde zijn om de VM samen met Bas te vieren, maar ik zat in de auto. Ik heb me geconcentreerd op de dingen die ik zag. Volgens mij was er ander licht ... misschien kwam het ook doordat ik heel rustig werd, focus ... en ik zag bloemen. Bloeiende Kastanjebomen, Seringen, Paardebloemen en bij onze voordeur een laat Maarts Viooltje :-). Daar moest ik van glimlachen. Lijkt m'n benlicher.nl wel. 3 Minuten na het exacte moment van de VM was ik thuis en hebben Bas en ik samen gemediteerd en geknuffeld. Sindsdien kan ik het gewoon allemaal weer op z'n beloop laten. Benbriljant komt wel. Dus ja, die gebreken heb ik wel ingezien. Geen realistische plannen gemaakt. Te afhankelijk van factoren die ik niet onder controle heb. Te ambitieus.

Onze hypnose CD is eindelijk klaar. We hebben nu dozen met cd's hier staan en het komt allemaal mooi rond op het juiste moment. Op 9 juni 1998, en ja, om 9 uur 's morgens, was de eerste afspraak van RaVisie met een betalende klant, dus dat is ook de bedrijfshoroscoop van RaVisie. Mijn ex-lerares Astrologie, vond dat een beter tijdstip dan de inschrijving bij de KvK op 7 mei. Dit jaar vieren we ons 9-jarig bestaan en wat is er nu leuker dan een nieuwe site, een hypnose CD lanceren en allerlei leuke cadeautjes weggeven rond zo'n feestdag?

Op 9 juni zijn we trouwens in Londen voor een training "Patterns of Physical Transformation" en gaan we uit eten met Kate en Hugh om spannende plannen te bespreken :-). Op 7 mei gaan we gewoon samen uit eten, alleen weet mijn BasBas dat nog niet. 9 Jaar hard werken, soms arm, soms rijk en altijd tevreden, door weer en wind, door dik en dun, we doen wat we te doen hebben met veel plezier! En een ander kerstkaart die we vorige kerst kregen: "Voor de Padre en Madre van de leukste NLP familie in Nederland!" En zo is 't.

De komende fase.... Sociale uitwisseling en de noodzaak voor betekenis Nou, die nieuwe site gaat ooit de lucht in, vanwege de CD moeten we ook nog datvanzelf.nl lanceren, oeps, dat wordt een bladzijde bestelformulier totdat we tijd hebben... Een mailing de deur uitdoen, een training geven en de workshop van zaterdag, voor zo'n 45 mensen, voorbereiden. De NLP Masters die komen assisteren bijpraten, genoeg te doen. Hmm, zakelijke overeenkomsten en contracten afsluiten... klinkt goed. Sociale uitwisseling zal wel lukken, een training en het comité van LVNG vanwege die workshop. Noodzaak voor betekenis: de nieuwe RaVisie site wordt de leukste NLP site in Nederlandstalige gebied. Let op, we organiseren al de leukste NLP opleidingen. Ik zal nog eens een keer beschrijven wat Pluto tr conjunct Mercurius voor mij gedaan heeft. De woorden moeten gezegd worden.

En ik heb m'n 'niet smart wel slim' doelstelling niet gehaald. Gewoon vergeten.
Die volgende fase begon:

Zondag 6 mei 11.21 (dag 18,5 tot 22,5)
Sociale uitwisseling en de noodzaak voor betekenis
Zakelijke overeenkomsten, contracten afsluiten en eventueel je werk afstemmen met anderen. Ben je met persoonlijke ontwikkeling bezig, dan is het toch belangrijk om met anderen te communiceren. Hou je koers aan, al lijkt het soms lastig.