ricinus communis tekeningWonderolie (of Castorolie) wordt gemaakt van de zaden van de Wonderboom (Ricinus communis). Zaden van de Wonderboom zijn bij Egyptische mummies gevonden, dus die deden er ook al iets mee. Wonderolie wordt ook in cosmetica gebruikt, het geeft lippenstift en lipgloss die mooie glans.

Wonderolie werkt ook laxerend. 2 Eetlepels is meestal voldoende voor schone darmen. Als je bijna moet bevallen werkt het ook. Op 23 februari 1977, na een week 'valse' weeën nam ik 's avonds 2 eetlepels Wonderolie! Op 24 februari 's morgens werd onze oudste geboren :-). Een makkelijke bevalling en ik vond het heel prettig dat ik met schone darmen de bevalling kon doen. Je kunt er geen bevalling mee opwekken als het je tijd nog niet is. Het werkt pas als het toch bijna zover is.

 

ricinus communis zadenWat minder bekend is over wonderolie is dat het eelt in een paar dagen zacht maakt en daarom kloven ook verdwijnen. Ik heb gezocht op internet maar ben het nergens tegen gekomen. Weer zoiets waarvan ik niet meer weet hoe ik het weet, maar toen wij in de Sahel woonden stond er altijd een flesje Wonderolie op ons nachtkastje. 's Avonds na het douchen en voor het slapengaan smeerden we een paar druppeltjes olie op onze voeten. Zelfs in de Sahel geen dikke eeltplekken en geen kloven.  

ricinus communis plant

 

Edgar Cayce, de bekende ziener uit het begin van de vorige eeuw, gebruikte warme kompressen, gedrenkt in Wonderolie, tegen allerlei kwalen, verstuikingen en nog veel meer. Daar waar je het aanbrengt wordt het rechtstreeks opgenomen in het lymfenstelsel. Het schijnt helend te werken op het hele lichaam en je immuniteit wordt beter. Op je gezicht smeren bij acne, hoofdpijn en sinusitis, als oordruppels bij oorpijn, (hé nu ik dit schrijf herinner ik me dat mijn moeder dat vroeger ook deed als ik oorpijn had, een paar druppeltjes verwarmde Wonderolie ...), allerlei huidproblemen, littekens, huidschimmels ..., de lijst is indrukwekkend lang. ("Edgar Cayce on healing", Mary Ellen Carter & William A. McGarey, 1972 en de site over Edgar Cayce). 

 

 

ricinus communis jonge zaden

Wel, die Cayce deed er van alles mee :-). Ik heb er allemaal geen ervaring mee, maar sinds ik het gelezen heb ben ik begonnen wat oude en nieuwe littekens te masseren met pure Wonderolie. Ben benieuwd. Pure Wonderolie kun je kopen bij drogisten en apotheken, meestal in flesjes van 100 ml. 

De foto's haalde ik van Wikimedia. Er staan er nog veel meer.