Morgen, tussen de middag, om 12.36 uur is het Volle Maan op 4.46 Vissen en een volledige eclips. Wat een eclips betekent heb ik in maart beschreven. Van de eclips is nu niets te zien hier in NL, ergens anders op Aarde wel. Als je aan de westkust van Amerika woont had je hem mooi rood zien worden. Of is de Maan 'haar'? Ik weet het nooit met planeten, ik vind de Maan wel vrouwelijk. In het Frans had ik er ook al zo'n probleem mee om 'mon coeur' te zeggen; ik ben een vrouw en moet het dan over m'n hart hebben in de mannelijke vorm ...! Dus ik heb altijd lustig 'ma coeur' gezegd ...

De trefwoorden die bij Maagd (daar staat de Zon) horen, kun je vinden in m'n serie over Mercurius. De trefwoorden die bij Vissen horen, staan er ook al. Maagd en Vissen, linker en rechter hersenhelft, emoties en ratio. En, zoals Joyce (waar ik Astrologie van geleerd heb) schrijft in haar Worxahead van 25 augustus:

Een Maan die verduisterd wordt, geeft geweldige mogelijkheden om oude patronen af te zweren, maar het is waar, soms heeft ons ego het ook een beetje te verduren tijdens een Maansverduistering (maar niet de ziel, integendeel).

En ik denk dat Maagd met je ego te maken heeft en Vissen met je ziel. Wel, neem de tijd om na te denken over wat het voor jou betekent.

Volle Maan, om stekken te snoeien (de Maan trekt water aan, de sapstroom in planten gaat dan ook omhoog, en in de toppen van de planten die je afknipt om te stekken, zitten al die goeie sappen), of om je haar of nagels te knippen als je wilt dat het niet te hard groeit. Kruiden en bloemblaadjes die je verzamelt, voor het maken van remedies of gewoon voor je maaltijd, hebben meer kracht in de 3,5 dag van de VM fase. Na de VM dus.

En omdat voeten bij Vissen horen, is deze VM perfect om je voeten te verzorgen. Lekker voetbadje, wat van die kruiden die je geplukt hebt erin - ik weet ook niet welke je gaat plukken maar ik las gister nog in mijn boek: "Alternatieve schoonheidsverzorging", van Greet Buchner, jaren zeventig - het valt bijna uit elkaar - dat een handjevol wilgen- of eikenbladeren gekookt in water goed is tegen overmatige transpiratie. Dus ik ga een voetbadje nemen van het water waar ik een handvol bladeren van onze wilg in heb gekookt.

En ik ga dat onthouden van die wilgebladeren, ik ben namelijk bezig om een goeie deodorant voor mezelf te maken. De reguliere deo is troep en die van dat hele goeie biologische-antroposofische merk is duur en belangrijker, het werkt niet voor mij (Bas is er ook niet tevreden over, ik gebruik "Wilde rozen" en hij een ander geurtje). Vorige week heb ik 5% Tea Tree olie door die dure deo heen gegooid en dat werkt wel!

Een handvol gras, paardenbloemen en de hele reutemeteut uit een weiland schijnt ook heerlijk te zijn in je voetbad. Nou ja, ga maar op je blote voeten door de wei lopen deze VM, lijkt me ook wel heerlijk, en dan dat voetbadje erachteraan :-).

Ga wel in een weitje lopen dat niet vlak langs de snelweg ligt enzo, neem een bio weitje :-).

En als je de projectplanning volgens de Maanfasen bijhoudt:
"Oogst van deze cyclus en toekomstige mogelijkheden". "Deze laatste fase is niet noodzakelijk een rustige. Het kan best zijn dat je van alles aan het afronden bent en ideeën krijgt voor iets nieuws."

Pff, eindelijk Ben's Wonder Cream, Anti Eelt, zover (en bij mij betekent 'eindelijk': zo'n 2 weken nadat ik besloten heb om dat ook maar via internet te verkopen). Arggh, die nieuwe ideeën ... hou op).

Heksen en Wicca's nemen een VM bad. Een paar van m'n vriendinnen gaan dan in hun blootje buiten liggen. Zomer of winter :-). Sommige mensen beweren dat je dan je kristallen buiten moet leggen om ze te zuiveren, ik geloof daar niet in. Ook niet in zuiveringsetjes, moet je weer de ene steen kopen om de andere te zuiveren! Kristallen en mineralen (stenen) overleven al miljarden jaren. Die weten echt zelf wel hoe ze moeten overleven. Ik blaas er eens een keer overheen en stuur m'n intentie: "Je bent nu schoon". Punt. En die kristallen die vanzelf breken of veranderen, die begraaf ik gewoon in de tuin. Klaar.

Neem morgen tussen de middag even tijd voor jezelf. Ontspan ... en laat de gedachten door je heen gaan .. en voorbij gaan ... Ben stil ... besef .. heel even ... dat je bent, ... nu ... en laat het dan weer los ... jij bent je gedachten niet ... je bent ... nu ... stilte ... nu ... rust ... al is het een paar minuten ... ga verder ... neem die rust mee ...

Op 11 september is het Nieuwe Maan en een Zonsverduistering om 14.44.