De biografie van Ben Licher is nu te koop

WortelMetGroen

In de blender met een scheut water om het aan de gang te krijgen. Je kan ervoor kiezen iets meer of minder water te gebruiken, hoe dik wil je je sapje hebben? Als je met de komkommer en de selderij begint, dan wordt de rest makkelijker gemalen.

  • 2 selderij stengels
  • 1 wortel (evt met het groen eraan)
  • 1/2 cup gesneden rode of groene kool
  • 1/4 komkommer
  • 4 boerenkool bladeren (of een handje spinazie)
  • 15 takjes peterselie
  • 1/4 gesneden brocoli

Gooi er een klein radijsje, een stukje gember of wat citroensap doorheen voor een ander smaakje. Een paar dadels of een banaan maken het wat zoeter. Als het te veel is om in een keer op te drinken; het blijft wel een dag of twee goed in de koelkast in een goed gevulde fles, of vries het in. Behalve dat dit sapje zuiverend werkt, je krijgt er ook een heleboel energie van.