De biografie van Ben Licher is nu te koop

IMG 9315Op een van de goede sites over Raw Food kwam ik dit recept tegen. We vonden het wat waterig smaken dus ik heb het vandaag gemaakt met een appel en wat agave siroop. Nu is het heerlijk. Voor 4 puddinkjes:

  • 1 appel
  • 8 eetlepels chia zaad (een kopje van 125 ml)
  • 8 eetlepels goij bessen
  • 4 eetlepels cranberry's
  • Agavesiroop of een andere zoetmaker naar smaak
  • Bijna 1 liter water

 

 

Doe de appel (zonder pitjes, met schil en al), de agavesiroop en het water in de blender zodat het samen 1 liter sap wordt. Roer in een schaal het zaad en de bessen er door en roer gedurende een half uur een paar keer.

IMG 9316

 

Na een half uur moet het al aardig stijf, geleiachtig zijn vanwege de chia zaden. Giet het in puddingvormpjes en laat een paar uur afkoelen. Blijft minstens 24 uur goed in de koelkast. Dit puddinkje is supergezond en vult lekker. Makkelijk mee te nemen naar je werk als lunch. Lijkt me heerlijk om ook eens met een banaan in plaats van een appel te maken! Chia zaad en goij bessen koop ik via internet. Gedroogde cranberry's en agavesiroop bij de Groene winkel.