mercuriusZoals ik gister al schreef in Mercurius transit door m'n 1e huis heb ik voor mezelf al een lijstje gemaakt met de data waarop Mercurius wisselt van huis in mijn horoscoop. Dat lijstje met data is alleen interessant voor mensen met exact dezelfde geboortegegevens als ik. Die ben ik nog niet tegengekomen. Ik weet nu in elk geval precies wanneer ik een volgend artikel ga publiceren over Mercurius (zo ongeveer elke maand wel één).

Wat wèl voor iedereen leuk is om te volgen, is wanneer Mercurius van teken wisselt. Dat zijn dan verschillende periodes waarop je een ander soort energie kunt voelen. In de serie over Mercurius door de huizen beschrijf ik steeds welke trefwoorden bij dat teken horen. Als ze geweest zijn vul ik ze hier aan. En ik link de tekens naar een prachtige site over symbolen, allerlei symbolen, de symbolen zoals ze in de astrologie gebruikt worden en waar ze vandaan komen.  

2007

maagd

 

19 augustus Maagd Detaillistisch, kritisch, mentaal, logisch, precies, pietluttig, hardvochtig, veeleisend, nuttigheid.

 

 

weegschaal

 5 september Weegschaal, Partners & vrienden nodig, vraagt bevestiging, vraagt eerlijkheid, esthetisch, diplomatiek, sociaal, twijfelend, tolerant. 27 september Schorpioen 12 oktober Retro 24 oktober terug in Weegschaal 1 november Direct 11 november weer in Schorpioen 1 december Boogschutter 20 december Steenbok

 

2008

8 januari Waterman
28 januari Retro
19 februari Direct
14 maart Vissen
2 april Ram
17 april Stier
2 mei Tweeling
26 mei Retro
19 juni Direct
10 juli Kreeft
26 juli Leeuw 

leeuw(expressief, waardig, vreugdevol, zelfbewust, creatief, vitaal, trots, eerlijk, loyaal). De symbolen heb ik zelf getekend in een veilig tekenprogramma voor kinderen. De kleuren van de symbolen passen ook:
Geel: Aarde, praktisch en nuttig
Rood: Vuur, actief, enthousiast, energiek
Groen: Lucht, contactueel, rationeel
Blauw: Water, emotioneel, gevoelig

Meer lezen over Mercurius?