mercurius

 

Zondagmiddag tegen drie uur ging Mercurius in het teken Maagd lopen.

 

 

 

maagd

De trefwoorden die bij het teken Maagd horen

 

Detaillistisch, kritisch, mentaal, logisch, precies, pietluttig, hardvochtig, veeleisend, nuttigheid.

 

Communicatie en contact

13 augustus:

 • Correspondentie met Ben, een van onze NLP studenten, over (ver)oordelen begon, hij mailde een uur nadat Mercurius naar huis 1 ging een spreuk.
 • Iemand zegt een afspraak voor morgenmiddag af, meer tijd voor mezelf :-).
 • Meteen nadat ik uitgeschreven was heb ik alle data voor het hele jaar op een rijtje gezet. De dagen dat Mercurius naar een ander huis gaat zijn de dagen waarop ik weer een artikel publiceer. De dagen dat Mercurius van teken wisselt heb ik hier neergezet.
 • Nu eindelijk besloten om helemaal naar Google docs over te gaan en daar alle documenten voor de rest van het jaar in voorbereid. De data staan in de titels, heb ik gelijk overzicht wanneer ik wat moet schrijven. 't Lijkt wel of Mercurius al in Maagd loopt, ach, ik hou van overzicht en structuur. De hele horoscoop heeft natuurlijk invloed. Ik beperk me gewoon tot Mercurius in deze serie.

14 augustus:

 • Verder gegaan in Google docs om de hele serie te schrijven, trefwoorden bij elkaar te zoeken, nog eens extra lezen over Mercurius.
 • Misschien ga ik de teksten van Robert Hand er wel bij zetten. Dat zijn wel goeie.
 • Nu mijn afspraak niet doorgaat, kruipt m'n vakantiegevoel echt omhoog. Het weekend werk ik nog, maar de rest van de week ben ik vrij.
 • Ik was het al lang van plan maar vandaag heb ik het eindelijk gedaan. 'Hoe maak je een kleimasker' heb ik op de foto gezet voor een stukje over klei (leem) dat ik aan het voorbereiden ben.
 • Heel goed nieuws van onze vrienden in Spanje. Dat is feest.
 • Een inschrijving voor beide NLP opleidingen, die stoomt lekker door.
 • Gebeld, gebeld en weer gebeld. Een van de kittens is verkocht. Leuk stel. Ze zijn geweest om te kijken. Komen haar vrijdag ophalen.

15 augustus:

 • De kleinkinderen zijn gebracht en blijven logeren zodat de kinderen even bij kunnen komen van hun verhuizing. Onze oudste heeft nu heel veel planeten (ook Mercurius) door haar 4e huis lopen. Past wel bij die verhuizing. Jaja. 't 4e huis komt nog aan de beurt :-).
 • Eindelijk komt mijn pakketje binnen. Een week geleden besteld. Tubes, om m'n nieuwe cream in te doen. Als het lukt (kleinkinderen) ga ik die voor het einde van de NM fase lanceren.

16 augustus

 • Vanmiddag liep de NM fase af. 3,5 Dag om nieuwe projecten te beginnen en deze serie over Mercurius door de huizen is er een van. De basis ligt er. Vlak voor die tijd belde de mevrouw van het kitten. Ze slaapt al 2 dagen niet omdat ze steeds eraan denkt. Ze komt haar vanavond al ophalen. 's Avonds het stuk over die nummer in je mobieltje geschreven, dat was wat uitzoekwerk, informatie bij elkaar garen. Mercurius :-). Kitten is vertrokken. Weg. (Mercurius is ook van handel en verkeer :-).

18 augustus:

 • Ik ben vroeg opgestaan om dat stukje over Nasa te schrijven. Ik 'moest' het even kwijt. Dat hoort ook bij Mercurius door het 1e huis. Je standpunt duidelijk maken aan de wereld om je heen.
 • De NLP Oefen- en Introductiedag begon om 10 uur en we waren net op tijd, vanwege m'n geschrijf. Het was zeer geanimeerd en het heeft voor sommige mensen weer wat inzichten opgeleverd. We hebben het in de pauzes over verschillende onderwerpen gehad. Er was een Belg bij en we deden een hypnose oefening. Om de beurt een van de Miltontaalpatronen en hij mocht zijn ogen dicht houden. Toen hij ze open deed zei hij: awel, gij zijt goe :-). Dat kwam er zo mooi uit. En was natuurlijk een compliment voor de Pracs die aan het oefenen waren.
 • Op 11 augustus, toen Mercurius nog door m'n 12e huis liep, heb ik aan iemand een mailtje gestuurd en om toestemming gevraagd om stukjes van haar site over bergkristallen te mogen vertalen. Vandaag kwam het antwoord binnen: Yes! Hehe, ik beantwoord zelf m'n mail binnen 24 uur, een dagje uitstel als ik mensen ken kan wel eens voorkomen, maar 7 dagen ... (misschien had ik een paar dagen moeten wachten met dat verzoek :-). Ik had al bijna besloten om het dan maar zonder toestemming te vertalen ... Ohh, dat worden mooie stukjes! In het nederlands ben ik dat soort informatie nog niet tegengekomen. Ik mag stukjes vertalen, foto's gebruiken, ohhh prachtig!

19 augustus:

 • De hele dag coachen, om drie uur 's middags ging Mercurius in Maagd lopen.

Nog een weekje Mercurius door het eerste huis. Ben benieuwd of ik merk dat de energie verandert nu hij in Maagd loopt. Mercurius loopt nog steeds in m'n 1e huis, dus ik ga erop letten dat ik niet al te kritisch naar mezelf ben. Ik ga deze energie ook gebruiken om kritisch naar oude schrijfsels te kijken. Vooral die eerder op het oude blog stonden. Sommige linken kloppen niet meer. Als je foutjes tegenkomt wil je die dan aub melden? We hebben vakantie en gaan wat uitstapjes maken.

Gerelateerde stukjes